SPILLELISTEN I DESEMBER

Årets siste treningsøkt er akkurat gjennomført. I dag ble det en fullkroppsøkt bestående av chins, gående utfall, hip thrust, sidehev, facepull og kick back. Det var en skikkelig grom økt hvor jeg koste meg og hadde godt med energi. Det er så deilig med slike treningsøkter!

Før jeg dro av gårde, gjorde jeg ferdig spillelisten i desember. Som vanlig er jeg veldig fornøyd med spillelisten. Jeg føler at det er masse energi, futt og glede her. Og det er nettopp det jeg må ha på trening for å virkelig være i mitt ess. Jeg elsker når jeg får god energi av musikken, synger og danser litt mellom settene og har det som plommen i egget. Det fikk jeg i dag av spillelisten. Jeg håper du også kan få det.

Nå skal jeg dra på fjellet. Jeg skal nemlig feire nyttår på hytten på Vaset. Det gleder jeg meg skikkelig til! Generelt elsker jeg fjellet. Det er noe med magien og roen jeg føler der oppe. I kveld blir det god mat, champagne, fyr i peisen og favorittpersonen min. Det må jo bli en bra kveld! Uansett hva slags planer du har i dag, eller om du ikke har noen planer, håper jeg du går inn i det nye året med et smil om munnen og gode tanker om det kommende året. Godt nyttår dere.

 

Kristine  ♥

CHOCOLATE CHIP SJOKOLADEMOUSSE

En venninne var på besøk i dag og ønsket noe søtt og sunt. Hun var lei julemat og kaker. Da hun kom med bestillingen (mine venner kommer ofte med bestillinger og ønsker til mat når de kommer på besøk ettersom jeg er matnerd), hadde jeg ikke så mye spennende i kjøkkenskapet. Etter å ha grublet frem og tilbake noen minutter, falt valget på sjokolademousse. Denne gangen med sjokoladebiter, derav navnet chocolate chip sjokolademousse. 

Basis oppskriften er en av mine favorittoppskrifter som jeg stadig venner tilbake til. Denne har jeg laget utallige ganger. Det eneste jeg gjorde annerledes nå, var at jeg tilsatte hakket sjokolade. Denne sjokolademoussen blir alltid luftig, lett og skikkelig god. I tillegg er den sukkerfri og proteinrik. En super god og sunn sjokolademousse som passer like godt til hverdags som helgekos, og som også er enkel å lage. 
Sjokolademousse
2 porsjoner

2 gelatinplater
150 g kesam
150 g cottage cheese
40 g kakaopulver
1 ss sukrinmelis
1 ss sukringold
1/3 ts vaniljepulver
2 eggehviter
1/3 ts salt
Ca 50 g hakket mørk sjokolade

Bløtlegg gelatinplatene. Smelt de så i 2 ss kokende vann.
Mos kesam og cottage cheese sammen med en stavmikser så det blir kremet. Bland i kakaopulver, sukrin og vaniljepulver.
Ha de smeltede gelatinplatene i kakaoblandingen.
Stivpisk eggehvitene med salt. Vend kakaoblandingen over i de stivpiskede eggehvitene.
Bland til slutt inn hakket sjokolade. Fold det forsiktig sammen.
Hell moussen over i porsjonsskåler.
Sett i kjøleskapet i minimum 1 time.
Jeg anbefaler at du lager en stor porsjon når du først er i gang. For denne forsvinner fort! Dessuten er chocolate chip sjokolademousse like god dagen etterpå. Den holder seg godt i 2 -3 dager i kjøleskapet. Håper det smaker.

 

Kristine ♥ 

STYRKETRENING, MARKLØFT OG PYRAMIDE

I dag har jeg hatt treningsfri. Dagen i dag har gått med på små ærender, kaffe med en kompis og nå skal jeg ut å gå tur med en venninne. I går derimot, hadde jeg en skikkelig bra treningsøkt. Da hadde jeg hatt hviledag noen dager, såkalt juleferiefri, og det resulterte i masse energi og styrke på trening. Jeg kjørte blant annet markløft i pyramide. I tillegg ble det utfall bakover med forfoten på en tykk vektskive, chins, enarms roing, skulderpress og hip thrust.

SAMSUNG CSC

Markløft er en øvelse jeg virkelig digger. Det er rett og slett fordi denne øvelsen trener hele kroppen! Det er sjeldent jeg trener markløft i pyramide, fordi jeg synes det er fryktelig tungt. Men de få gangene jeg gjør det, føles det alltid veldig godt etterpå. Når du bruker en styrkeøvelse og trener den i pyramide, får du virkelig får kjørt deg og kjenner det ekstra godt muskulaturen samtidig som pulsen virkelig bygges opp.
Pyramide vil si at du starter med en lett vekt, og så legger på mer vekt for hvert sett til du når et toppsett. Her er du da på toppen av pyramiden og det er her du løfter de tyngste vektene du klarer. Deretter begynner du å ta av vekter igjen.

Min markløft pyramide så slik ut
– 50 kg
– 70 kg
– 90kg
– 100 kg
– 105 kg
– 110 kg
– 105 kg
– 100 kg
– 90 kg
– 70 kg

SAMSUNG CSC

Jeg tok bare 2 repetisjoner på hver vekt. Det vil si at jeg tok 2 repetisjoner på 50 kilo, så gikk videre til 2 repetisjoner på 70 kilo, deretter gikk videre til 2 repetisjoner på 90 kilo, osv. Når jeg hadde 105 kilo og 110 kilo på stangen, tok jeg kun 1 repetisjon på hvert sett. I dag er jeg rimelig støl både i rumpen, bakside lår og skuldere. Det er en deilig følelse. Og nettopp derfor har jeg gitt kroppen en hviledag i dag.
Har du prøvd markløft i pyramide før?

 

Kristine ♥

TID FOR KAKAO OG RYKTET GÅR

Andre juledag og mine skuldre har sunket og hvilepulsen er kommet frem. I dag har jeg ikke gjort stort, og det har vært ganske deilig i grunn. Jeg er et menneske som fort kan bli rastløs om jeg føler at jeg ikke gjør noe nyttig i løpet av en dag. Men i dag har vært en slik dag. Jeg har tuslet rundt i joggebuksen hele dagen og ikke gjort stort annet enn å bake skillingsboller (jeg forsøker fortsatt å komme frem til en perfekt glutenfri bolleoppskrift – del gjerne om du har en), se på julefilm og svare noen online coaching mail. Nå har jeg akkurat hatt en kosestund med kakao og Ryktet går. Ryktet går er et veldig morsomt spill for voksene. Vi ender alltid opp med å le masse av tegningene og historiene som dukker opp underveis i spillet. Har du lyst til å gjøre noe annet enn å se film eller Netflix med venner, kan dette spillet virkelig anbefales. 


Ettersom kompisen min har melkallergi, laget jeg kakao på mandelmelk og haremelk. Jeg brukte Oatly sin iKaffe -melk og Alpro sin usøtet mandelmelk. Det ble utrolig bra. Til 4 store kopper kakao brukte jeg 1 liter Oatly ikaffe, 6 dl mandelmelk, 1/2 ts vaniljepulver og 2 plater med 70 prosent mørk kokesjokolade. Det ble en kremet, tykk og veldig god kakao. Gjengen var enige om at det var en av de beste kakaoene jeg hadde laget på lenge! 
På toppen av kakaoen har vi som vanlig pisket kremfløte, ettersom vi andre tåler melk. Og så dypper vi naturligvis pepperkakene i kakaoen. Jeg har sagt det før, og jeg kommer til å si det igjen; pepperkaker som dyppes i kakao med kremfløte, er virkelig noe av det beste som finnes. 
 

Nå skal jeg ut å gå en tur i skumringstimen. Se på de vakre fargene på himmelen og få litt frisk luft. Resten av kvelden skal brukes med de jeg er glad i, og til å lade opp til mandagen. I morgen er jeg sikker på at jeg får en veldig bra treningsøkt. Et par rolige dager gjør at det kribler i kroppen etter å løfte noen vekter og bli svett. Jeg savner endorfinene. Det er en god følelse!
Håper du nyter romjulen og har funnet roen. Fortsatt god jul.

 

Kristine ♥

SENK SKULDERENE

Hei og hopp denne lillejulaften. Dagen før dagen. Er du ferdig med julegaver, julestress, vasking, planlegging og alt det så mange styrer med før julaften?
I år har jeg tatt det veldig med ro, lagt listen lavt og vært tidlig ute med alt fra å planlegge julemiddagen til handling av gaver. Og det har vært veldig deilig. Julen skal jo ikke dreie seg om pakker og det perfekte skinnende gulvet, men om kjærlighet og samvær. Selv om det blir mindre av sistnevnte grunnet covid.


Jeg slå et slag for at du senker skuldrene. At du senker skuldrene i dag og også resten av julen!

Veldig mange av oss stresser mye i hverdagen. Og desember er en av månedene med mest stress. Det er så mye vi skal rekke, få gjort, fikset og ordnet. Alt skal være så flott og perfekt. Jeg var slik tidligere selv, men jeg har jobbet mye med det mentalt og har heldigvis blitt langt bedre. De senere årene har det vært viktigere for meg å ha overskudd og energi, samt å være tilstedet, enn at maten duken er nystrøket og ribben perfekt. I dagens moderne samfunn, føler jeg av og til at stress er en landeplage. Det er så enormt mange krav og forventninger. Vi skal rekke alt og klare alt.  Det er nærmest kult å være stresset og ha mye å gjøre. Men helsen og kroppen vår, synes ikke det er kult! Langvarig stress kan faktisk skade helsen din og tappe deg for krefter uten at du vet det.

For å takle en stressende hverdag, er det viktig at hodet får hvile. På samme måte som kroppen din må restituere seg etter en treningsøkt, må også hodet vårt ha en time -out for å opprettholde optimal funksjon og prestasjon. Bruk julen til å senke skuldrene og få denne time -outen. Det finnes mange måter å hente seg inn på, men det grunnleggende er at du senker skuldrene. For noen kan dette bety yoga, avspenningsteknikker eller mindfullness. Men det kan også være så banalt som å koble ut mens du strikker, legge deg i sofaen og se en film, lese en god bok eller puste rolig og dypt mens du drikker morgenkaffen din. 


Du er nødt til å ta en time out, og senke skuldrene for å hvile skikkelig og få påfyll. Gi deg selv tid og rom for å gjøre akkurat dette i julen. Det vil gjøre godt både for kropp og sjel, og du vil både prestere bedre og føle deg bedre. Da kan du virkelig starte det nye året med et pang! 

Jeg håper virkelig at du får en flott jul. En jul fylt med kjærlighet, innvendig ro og hygge, og uten dårlig samvittighet. Ta vare på deg selv og de du er glad i.

 

Kristine ♥

NISSELUER

I går hadde jeg pepperkakeverksted med små brødrene mine. Da begynte julestemningen å titte frem. Det årlige pepperkakeverkstedet, hvor vi lager pepperkaker etter mammas oppskrift (dette er virkelig verdens beste pepperkaker, du finner oppskrift her), etterfulgt av varm sjokolade med krem og tid sammen, er den ultimate juletradisjonen for meg. I dag ville jeg fortsette med julestemningen. Jeg satte på julemusikk her hjemme hos meg selv og laget disse søte marsipankonfektene som er formet som nisseluer. Ble de ikke skjønne?


Her har jeg rett og slett laget marsipan, hvor jeg har stekt halvparten av marsipanen som marsipankjeks, så toppet med marsipan og deretter dyppet luene i sjokolade med rød konditorfarge. Vips ble det søte, små nisseluer.


Nisseluer

Marsipankjeks
30 g sukrinmelis
1 ss fibersirup

80 g mandelmel (ikke fettredusert) eller kvernede mandler
2 eggehviter

Marsipan
30 g sukrinmelis
1 ss fibersirup
80 g mandelmel (ikke fettredusert) eller kvernede mandler

2 eggehviter
½ ts vaniljepulver

Hvit sjokolade
Råd konditorfarge.

Start med marsipankjeksene.
Bland sammen mandelmel og sukrinmelis. Tilsett eggehvitene og fibersirup.
Kjevl ut deigen og stikk ut rundinger.
Stek på 175 grader i 10 minutter.
Avkjøl på rist.

Las så marsipanen.
Bland sammen sukrinmelis, mandelmel og vaniljepulver. Tilsett eggehvitene og sirup.
Form små luer av marsipanen.

Smelt sjokoladen over vannbad.
Dypp den nederste delen av luen i den hvite sjokoladen og fest så luen til marsipankjeksen.
Bland rød konditorfarge i resten av sjokoladen.
Dypp toppen av luen i den røde sjokoladen.
Vent til sjokoladen har smeltet.
Server og nyt.


Jeg synes bare disse ble så søte. Nesten for søte til å spises. Men bare nesten!
Er du glad i marsipan håper jeg du tester nisseluer. De vil glede både smaksløker og synet!


Kristine ♥

MAGIEN UNDER

                                                                                                                                                                                   Reklame for Hunkmöller

 Dere vet alle at jeg er eksepsjonelt glad i treningsklær. Jeg vil si at jeg går rundt i treningsklær sytti prosent av tiden. Jeg synes rett og slett at det er langt mer behagelig enn en jeans! Treningsklær er noe dere vet, men det dere trolig ikke vet om meg, er at jeg også elsker fint undertøy. Når jeg er ferdig trent, tar jeg oftest en dusj, hopper inn i et sett fint undertøy. Og så gjerne en tights oppå der. Har jeg på meg fint undertøy, føler jeg at jeg kan ha på meg hva som helst av klær og likevel føler jeg meg sexy og fin. Det er hva jeg kaller magien under. Dette er noe jeg blir (kose)ertet for av mine nærmeste venner. At jeg legger så mye tid og penger i undertøy, men andre plagg, som jeans eller bluser, bryr jeg meg lite om. 

Da Hunkmöller tok kontakt og lurte på et samarbeid, takket jeg ja med en gang. Nettopp fordi jeg synes dette med undertøy er så viktig. Selv føler jeg at kvinner som trener mye, har lett for å glemme den sensuelle delen av seg selv. Og her kan flott undertøy gjøre susen! Du har for eksempel sexy juleundertøy og rødt undertøy, eller sexy strømpebukser og stay ups. Dette er veldig fine gaver. Enten det er til deg selv, til en venninne eller rett og slett til kjæresten eller samboeren. Både menn og kvinner får glede av flott undertøy. Lekkert nattøy eller pysjamas sammen med tøfler kan også være en super gave.

Selv har jeg klikket meg hjem loungwear og sexy juleundertøy. For øyeblikket sitter jeg i Reeva settet. Jeg liker den grønne fargen og de glitrende detaljene på blondene. Etterpå skal jeg hoppe inn i joggedressen. Selv om jeg da har på meg en joggedress, føler jeg meg ekstra fin når jeg vet at jeg har på lekkert undertøy under. Jeg sier det igjen; i mine øyne er undertøy magien under. Det gjør så mye for hvordan jeg føler meg.
Er det flere av dere som føler dere ekstra sensuelle og sexy i flott undertøy?

 

Kristine ♥

JULEFERIE OG LITT OM Å GJØRE DET BESTE UT AV COVID – JULEN

I dag startet juleferien! Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg følte meg litt som et barn da jeg våknet. En liten jente på fem – seks år, som som virkelig har gledet seg til jul og julefrie, og som nå endelig fikk ønsket oppfylt! Kanskje det er fordi det ikke er så lenge siden jeg hadde ferie og jeg ikke har rukket å komme tilbake til hverdagen og rutiner enda? Slik at jeg bare har gått å siklet på ferie? Uansett, det var en skikkelig god følelse!


Ettersom juleferien startet, valgte jeg å ta en ordentlig rolig start på dagen. Jeg tok med meg dyna ut i sofaen og satt der i flere timer mens jeg drakk kaffe, spiste pepperkaker og så en julefilm. Det gav meg endelig litt julestemning. Noe jeg ikke har hatt mye av hittil i år. 

Denne julen blir nok en merkelig jul for oss alle. Nok en covid – jul. Pandemi – jul! Jeg tror vi alle synes det er urettferdig, kjipt og trist. Og det har vi absolutt lov til å føle på. Jeg har hatt øyeblikk hvor jeg har vært sint og frustrert, og har mest lyst til å si fuc* alt. Likevel er jeg fast bestemt på å gjøre det beste ut av situasjonen og denne julen. Å virkelig kose meg med mine aller nærmeste, de få vi er. Sette pris på at vi er samlet, sette pris på dem, samt alt vi har. Det er så lett å la seg irritere over alle restriksjonene og den pandemien vi lever i akkurat nå. Men ikke glem alt det fantastiske du har rett foran øynene dine og de menneskene du har. Selv om du kanskje ikke er med dem akkurat nå. 

Noe jeg kommer til å gjøre i julen, er å sende julekort. Det er både hyggelig å skrive og motta. Når mottok du sist et skriftlig kort i posten? Det er i hvert fall ikke ofte jeg gjør. Et skriftlig julekort vil er personlig og vil virkelig glede mottakeren. Jeg kommer også til å ringe familie, venner og bekjente mer enn normalt. Og bruke FaceTime masse! Jeg og en venninne hadde faktisk en virtuell julekveld med julefilm og kakao over FaceTime tidligere i uken. Da satt vi i hver vår sofa i hver vår leilighet og så på samme film, mens vi pratet, lo av filmen og koste oss. Det var faktisk ganske hyggelig. For all del. Jeg skulle heller vært med henne face to face, men med den pandemien vi har akkurat nå, er vi nødt til å gjøre ting annerledes. Da gjelder det å se mulighetene og gjøre det beste ut av situasjonen. Ta vare på deg selv.

 

Kristine ♥

TOPP TRE AKKURAT NÅ

Topp tre akkurat nå på forskjellige arenaer i livet mitt; mat, trening, jul og fritid. Er noen av mine topp tre, dine topp tre også?

⋄ Serier
Broen. Jeg har en greie for skandinavisk krim!
Westworld.
Sex and the city. Elsker! Jeg gleder meg så til å se den nye Just like that!

⋄ TreningsøvelserChins. Min favorittøvelse nummer en! Les innlegget mitt om hvordan bli god i chins herSidehev i kabel. Den siste tiden har jeg lagt min elsk på denne øvelsen. Jeg føler at jeg får så god kontakt med skuldermuskulaturen da. Kan jeg si gange? Jeg elsker faktisk å gå!

⋄ DrikkeKaffe. Jeg virkelig elsker bulletproof french kick.Rødvin. Aller helst en god Shiraz.
Cola Zero.
Jeg må vel også legge til at det jeg drikker aller mest, er vann. 

⋄ Nettbutikker 
Superstate. Her handler jeg kaffen min og så og si alle kosttilskudd. Bruker du koden AURE får du 10 % rabatt.
Eskeinteriør. Jeg elsker denne interiørbutikken.
Tise. Gjennbruk er både kult, rimelig og bra for miljøet. Du finner meg på kristine_m_a.

⋄ Juletradisjon
Pepperkakebaking etterfulgt av julefilm, varm sjokolade og pepperkaker som dyppes i den varme sjokoladen. 
Å skjære ned juletreet fra skogen. 
Julefrokost første juledag med brødrene. 

⋄ Middag
Sushi eller poke bowl. Jeg elsker alt med sushi. Her har du en god oppskrift på poke bowlsTaco. Taco er nok det jeg lager aller mest i hverdagen. Raskt, sunt, enkelt og godt. Min favorittoppskrift finner du herPinnekjøtt. Ettersom det er denne tiden av året, må jeg faktisk si det. ⋄ AktiviteterGåtur i skogen, spesielt nå som det er mørk. Da kan jeg virkelig se alle stjernene. Hente interiørinspirasjon på pintrest – guilty pleasure.Smile til fremmede.⋄ I kjøleskapetFerdigkokte egg. Må ha det alltid! Rørossmør. Det beste smøret som finnes!Pink lady epler.

⋄ PodcastHappier with Gretchen Rubin. Frøken Gretchen er til å bli glad av. Sigma Nutrition. Hopeful Meditasions. Jeg liker meditasjonene her veldig godt og bruker de så og si daglig. 
⋄ Julefilmer

Tre nøtter til askepott. Den som går på kino nå fikk meg absolutt i julestemning!
Love actually. En klassiker jeg ikke blir lei.
Gutten som ble julenissen. Årets søteste julefilm på Netflix.
Du kan se flere av mine favoritt julefilmer her

⋄ TreningsutstyrMiniband. Grips. Dette er kanskje en uvane, men når jeg tar tunge løft som markløft og stående roing, er jeg helt avhengig av grips fordi jeg er for svak i grepet. Løfte sko.Kristine ♥

SPRØ OG GODE GLUTENFRIE PEPPERKAKER

Hei og god mandag ♥ I dag titter jeg innom for å dele denne oppskriften på sprø og gode glutenfrie pepperkaker med dere.
Om du følger meg på instagram, fikk du kanskje med deg at jeg bakte pepperkaker på lørdag. Dette var tredje gangen jeg bakte pepperkaker i år. Rett og slett fordi de andre to gangene har jeg mislykkes. Da har pepperkakene smuldret eller ikke smakt spesielt godt! På lørdag derimot, traff jeg endelig blink. Wihi! Da fikk jeg skikkelig sprø og gode glutenfrie pepperkaker!

Dette blir min første jul med cøliaki. Eller, det er stor sannsynlighet for at jeg har hatt cøliaki tidligere, men dette blir min første jul med påvist cøliaki diagnose. Derfor må jeg nå finne nye juleoppskrifter som jeg kan kose meg med. Det blir mye prøving og feiling på kjøkkenet. Men slik er det bare. Jeg synes også det er gøy å prøve og feile. Slik som med disse pepperkakene. Da blir gleden ekstra stor når jeg virkelig får til en bra oppskrift! Disse sprø og gode pepperkakene vil følge meg i flere år fremover. 

Sprø og gode glutenfrie pepperkaker
Til 2 brett

80 g smør
50 g fibersiurp
60 g kokossukker
1/2 dl fløte*
1 ts kanel
3/4 ts nellik
1 ts ingefær
1/2 ts natron
180 – 200 g glutenfri melblanding, jeg har brukt møllerens*

Smelt smøret. Her kan du bruke en kjele eller mikrobølgeovnene. Bland så i fibersirup, kokossukker, fløte, kanel, nellik og ingefær. Rør godt med en sleiv til kokossukkeret er oppløst.
Tilsett så natron og lett av melet. Rør til slutt inn resten av melet. Start med 180 gram. Blir deigen veldig løs tilsetter du litt til. 
La deigen stå i kjøleskapet i minimum 2 timer, gjerne natten over. 
Kjevl ut deigen mens du har litt mel på benken. Stikk ut figurer.
Stek på 200 grader i 7 -9 minutter.
Avkjøl på rist.
Oppbevar i en kakeboks. 

*fløte kan byttes ut med havrefløte eller Gryr for en melkefri variant
**Om du ikke har cøliaki og kan spise gluten, kan du bytte ut den glutenfrie melblandingen med annet mel som speltmel eller hvetemel

Her har du soleklart skikkelig sprø og gode glutenfrie pepperkaker. Jeg er så utrolig glad for at jeg lykkes med denne oppskriften og at resultatet ble såpass bra! Pepperkaker er en must for meg i julen. Varm sjokolade med pisket kremfløte hvor jeg dypper pepperkakene i den varme sjokoladen, er en juletradisjon vi har hatt i min familie så lenge jeg kan huske. Etter at mamma døde har denne tradisjonen blitt enda viktigere for meg. Derfor må jeg ha gode glutenfrie pepperkaker. 
Håper du liker oppskriften.

 

Kristine ♥