CHOCOLATE CHIP SJOKOLADEMOUSSE

En venninne var på besøk i dag og ønsket noe søtt og sunt. Hun var lei julemat og kaker. Da hun kom med bestillingen (mine venner kommer ofte med bestillinger og ønsker til mat når de kommer på besøk ettersom jeg er matnerd), hadde jeg ikke så mye spennende i kjøkkenskapet. Etter å ha grublet frem og tilbake noen minutter, falt valget på sjokolademousse. Denne gangen med sjokoladebiter, derav navnet chocolate chip sjokolademousse. 

Basis oppskriften er en av mine favorittoppskrifter som jeg stadig venner tilbake til. Denne har jeg laget utallige ganger. Det eneste jeg gjorde annerledes nå, var at jeg tilsatte hakket sjokolade. Denne sjokolademoussen blir alltid luftig, lett og skikkelig god. I tillegg er den sukkerfri og proteinrik. En super god og sunn sjokolademousse som passer like godt til hverdags som helgekos, og som også er enkel å lage. 
Sjokolademousse
2 porsjoner

2 gelatinplater
150 g kesam
150 g cottage cheese
40 g kakaopulver
1 ss sukrinmelis
1 ss sukringold
1/3 ts vaniljepulver
2 eggehviter
1/3 ts salt
Ca 50 g hakket mørk sjokolade

Bløtlegg gelatinplatene. Smelt de så i 2 ss kokende vann.
Mos kesam og cottage cheese sammen med en stavmikser så det blir kremet. Bland i kakaopulver, sukrin og vaniljepulver.
Ha de smeltede gelatinplatene i kakaoblandingen.
Stivpisk eggehvitene med salt. Vend kakaoblandingen over i de stivpiskede eggehvitene.
Bland til slutt inn hakket sjokolade. Fold det forsiktig sammen.
Hell moussen over i porsjonsskåler.
Sett i kjøleskapet i minimum 1 time.
Jeg anbefaler at du lager en stor porsjon når du først er i gang. For denne forsvinner fort! Dessuten er chocolate chip sjokolademousse like god dagen etterpå. Den holder seg godt i 2 -3 dager i kjøleskapet. Håper det smaker.

 

Kristine ♥ 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg