Vekten Forteller Ikke Alt

Uansett om du har bestemt deg for å gå opp eller ned i vekt, komme i form eller stramme opp kroppen, må du ikke bare se på vekten. Det er andre mål som er bedre for å se resultatene av din innsats.


Badevekten
Den vanligste måten for mange, er så se fremgang i vekttap eller vektoppgang.
Jeg anbefaler at du veier deg maks en gang i uken, men vær oppmerksom på at vekten kan variere mye fra dag til deg. Det er også store forskjeller på morgenvekt og kveldsvekt. Vei deg derfor på samme tidspunkt hver gang. Forskjellige vekter er heller ikke nødvendigvis like, men vekten er stabil i forhold til seg selv. Hold deg derfor til en spesifikk vektmåler.

Fettklype
Fettklype er, etter min mening, det beste verktøyet for å måle fremgang. 
Da måler du kroppen med en klype og regner så ut fett prosenten. Dette er veldig enkelt og gir den mest nøyaktige resultatet av fremgang.
Bruk gjerne syvpunkts målingen du finner her. 

Speilbildet
Speilbildet er også en god indikator på kroppens forandringer. Men husk at èn har lett for å se seg blind på sin egen kropp. Stol derfor aldri på speilbildet.

Formbilder
Det kan være lurt å ta bilder av deg selv en gang annenhver uke eller en gang i måneden. Da du lett sette bildene oppimot hverandre og se fremgang på egen kropp. Ta bilde i hel poisjon forfra, bakfra og på siden.

Målebånd
Målebånd er et annet viktig verktøy som kan hjelpe deg å registrere vektoppgang eller nedgang.
Selv om vekten står stille eller bevege seg lite, kan du fortsatt ha gått inn eller ut noen centimeter. Muskler veier for eksempel mer enn fett, noe som betyr at du kan bli langt slankere og strammere men holde den samme vekten.
Mål bryst, biceps, midje, hofte, rumpe og lår.

Mitt tips er å velge flere av alternativene.
Uansett hvile verktøy du bruker for å måle fremgang, må du huske å alltid gjøre det på samme tid. Tar du målinger med målebånd eller fettklype før du har spist mandag morgen, må du gjøre det hver mandag morgen før du har spist.
Husk også at variasjon i målingene, uansett verktøy, kan forekomme uten grunn. Stress, vannmengde i kroppen, karbohydrater i musklene, og lignende lager variasjon. Det finnes derfor ingen verktøy som er 100 % nøyaktige.

Kristine ♥