BROWNIE I MIKROEN

I går laget jeg brownie i mikroen til kveldsmat. Denne er og forblir en favoritt hos meg. Det er vell fem – seks år siden jeg laget kake i mikroen for første gang. Etter dette har jeg den blitt en soleklar favoritt som jeg lager fast med jevne mellomrom. Denne er så god og enkel! 

Jeg har lagt ut oppskrift på brownie og kake i mikroen en rekke ganger her på bloggen. Med riktige ingredienser, blir mikrokake både mettende, proteinrik og fiberrik.
Selv foretrekker jeg å ikke steke brownien så mye. Jeg vil helst ha kaken slik at den fortsatt er ganske rennende i midten. Men her kan du gjøre det du foretrekker. Jeg stekte min i 65 sekunder. Stek den mer om du ønsker en fastere kake.

Brownie i mikroen
Til 1 person

1 egg
1/2 banan
2 ss havremel
2 ss kakaopulver
1 ss sjokoladeprotein, eller mer mel
1/4 ts salt
0,5 dl melk eller vann

Bland alle ingrediensene i en kopp eller matboks. Bruk en gaffel til å mose alt godt sammen. 
Tilsett nok melk til at du får en tykk kakerøre.
Ha koppen / boksen i mikroen på maks effekt og stek i 60 -120 sekunder, avhengig av hvor godt stekt du vil ha kaken din. Jeg steker i 65 sekunder. 
Avkjøl et lite minutt før du velter kaken over på en tallerken.

Spis kaken som den er eller topp med noe godt. Selv toppet jeg med iskrem, peanøttsmør og mørke sjokoladedråper. 
Håper du blir fristet til å teste brownie i mikroen om du ikke allerede har gjort det. Og om du allerede har denne som en favoritt, kan jeg tenke meg du blir fristet uansett. Spis og kos deg!

 

Kristine ♥

SØNDAGSMORGEN

Er det flere enn meg som elsker søndagsmorgener? Jeg rett og slett elsker å våkne opp på en søndag og føle at jeg har all verdens med tid. Som regel tasser jeg meg bort til kaffemaskinen, lager meg en kaffe og så tusler tilbake til sengen eller sofaen med kaffekoppen min. I dag tok jeg med meg en bok i sofaen, tente et lys, og satt å nøt kaffekoppen min mens jeg leste en liten time.

Jeg kan absolutt anbefale boken ‘Du er hva du tenker’ som er skrevet at Liv S. Helgesen. Hun skriver om hvordan du kan endre negative tankemønstre ved hjel av affirmasjoner – dine egne tanker. Helgesen skriver “Tanker er kreative. Du får resultatet du ønsker deg. Tankene viser seg som resultater og opplevelser i livet ditt. Alt er faktisk mulig ved å kun forandre tankene dine. Du behøver ikke tro på det du sier, det er nok at du tenker det…jo flere ganger du gjentar positive tanker, desto mer kraft tilfører du dem, og desto hurtigere viser resultatet seg i din fysiske verden.”

Jeg skriver med jevne mellomrom om psykisk helse og tankenes kraft. For all del, jeg tror ikke at absolutt alt er mulig ved å forandre tankene dine. Vi mennesker kan tross alt ikke gjøre absolutt alt. Men ved å jobbe med tankene dine, kan du tilegne deg et mer positivt tankemønster. Noe som vil gjøre deg mer positiv, selvsikker og at du generelt har det bedre her i livet. Jeg er utrolig glad for at jeg begynte å jobbe med tankene mine da jeg var rundt atten år. Siden da, har læringskurven gått både opp og ned, og det har til tider føltes svært vanskelig – å jobbe med tankene sine er mye vanskeligere enn man skulle tro! Jeg tror likevel at jobben jeg har lagt ned mentalt, har gjort meg til et bedre og lykkeligere menneske.

Det var min søndagsmorgen. Nå skal jeg hvert øyeblikk komme meg av gårde for å møte en venninne. Håper du har en nydelig helg. Gjør noe snilt for deg selv i dag. Noe som får deg til å smile og som fyller deg selv med energi.

 

Kristine ♥

BOLLER TIL FASTELAVN

God helg dere! Hvordan har fredagen vært? Jeg har hatt en rolig og skikkelig hyggelig fredag. Jeg startet faktisk dagen med kortspill og kaffe med kjæresten, en tur i Frognerparken, kaffètur og så en treningsøkt. I kveld blir det middagsbesøk. Og det har vært solskinn. For en fredag altså! 

Over til overskriften, boller til fastelavn. Ettersom det er fastelavn på søndag, vil jeg dele noen av mine favoritter med dere. Arkivet mitt er fult med oppskrifter av boller til fastelaven.

Sunnere fastelavnsboller med vaniljekrem og krem
Dette er skikkelig gode boller laget med speltmel, som er fylt med vaniljekrem og pisket kremfløte. Disse er en real vinner!

Proteinrike og grove fastelavnsboller
Dette er boller laget på havremel, bokhvete / smeltmel og cottage cheese. Jeg har fylt med med kremfløte og syltetøy. Gode og raske boller som ikke trenger å heve. 


Fastelavns semler
Her har jeg laget boller med kokosmel og fylt dem med mandelmasse og en enkel vaniljekrem. Dette er boller du lager på 20 minutter.

Selv skal jeg innrømme at jeg ikke vet om jeg kommer til å bake. Noe som er ulikt meg, for jeg er jo veldig glad i å bake. Etter at jeg fikk påvist cøliaki har noe av bakegleden forsvunnet. Jeg synes rett og slett ikke glutenfri søt bakst, smaker like godt som vanlig. Kanskje jeg skal prøve meg på en god glutenfri bolleoppskrift? Jeg får se hva søndagen bringer. I mellomtiden sier jeg riktig god helg. Håper du skal gjøre noe koselig!

 

Kristine  ♥

SPILLELISTEN I FEBRUAR

Tjuetredje februar og spillelisten for februar er klar! Jeg gjorde den klar i formiddag, før jeg tok dagens fullkroppsøkt. Og det ble en skikkelig bra økt! Jeg kan selvfølgelig ikke skylde på ny musikk alene, men jeg tror soleklart det har betydning for at jeg hadde en veldig god treningsøkt. Dette har jeg nevnt før og jeg kommer sikkert til å nevne deg igjen; musikk er så viktig for meg når jeg trener. Det hjelper meg virkelig til å gå inn i ‘min sone’, gi meg energi og kose meg!


Håper denne spillelisten også kan gjøre at du koser deg på en treningsøkt eller tre i februar. God trening!


Kristine ♥

GRESKE KJØTTBOLLER PÅ 10 MINUTTER

Det ble en gresk tvist på dagens middag, greske kjøttboller. Kefteakia, som er det greske navnet for kjøttboller, lages originalt de med lammekjøttdeig. Jeg har brukt karbonadedeig. Har du lammekjøttdeig tilgjengelig, kan du gjerne bruke det. Når det gjelder tilbehør til kjøttbollene, er det bare fantasien som setter grenser. En god gresk salat med oliven og fetaost, i pitabrød, med hvitløkspotetmos eller å ha de som meze (gresk tapas). Jeg valgte hummus, pitabrød og wokkede grønnsaker med fetaost og oliven. Det forsterket de greske smakene og ble skikkelig godt!


Greske kjøttboller på 10 minutter
Til 2 -3 personer

Greske kjøttboller
400 g karbonadedeig
1 ss potetmel
1 egg
1 ts salt
1/2 ts pepper
Gresk krydder: 1 ts oregano 1 ts persille 1 ts spisskummen

Tilbehør
Wokkede grønnsaker; jeg har brukt rødløk, squash, hvitløk, cherrytomat
Sitron
Krydder: oregano, persille, salat og pepper
Fetaost
Oliven
Hummus
Pitabrød

Ha karbonadedeig i en bolle.
Hell over potetmel, krydder og egg og bland godt med hendene. Her kan du også bruke en foodprosessor.
Form massen til små runde kuler. Bruk hånden din og en skje som du har kaldt vann på.
Stek på middels varme i 2 -3 minutter på hver side.

Del grønnsakene i biter. Ha en god klatt olivenolje i stekepannen sammen med finhakket hvitløk. Wok squash og rødløk noen minutter på høy varme til løken blir blank. Vend så inn cherrytomater, ruccola, oliven, fetaost, krydder og sitronsaft. 
Server med hummus og pitabrød.

Ønsker du å lage hjemmelaget hummus har jeg delt oppskriften på det tidligere her. Vil du teste søtpotethummus, finner du oppskrift på det her
Håper det smaker og god middag!

 

Kristine ♥

HVILKEN TYPE TRENING ER BEST?

Hvilken type trening er best for x? Å gå ned vekt, få fastere mage, gå ned i fettprosent, bygge muskler, osv. Hvilken trening er best om jeg vil ned i vekt? Hvilken trening er best for å få synlige magemuskler? Disse spørsmålene får jeg hele tiden!

Mitt råd er å ikke være så opptatt av en spesefikk treningsform. Ikke misforstå meg. Selvfølgelige er det slik at om du ønsker å få en større og mer spretten rumpe, må du fokusere på styrketrening med baseøvelser for rumpen som knebøy og hip trhust. Eller om du vil bli sterk i pull ups, må du trene styrketrening med fokus på rygg og trene pull ups hyppig. Men, når alt kommer til alt, er faktisk det viktigste at du finner noe du trives med som du kan gjennomføre og vedlikeholde over tid. Nøkkelen til resultater er å trene regelmessig over tid.Er det en ting har lært ved å jobbe som online coach i flere år, jeg har hjulpet en rekke kvinner og menn med å nå sine mål, så er det viktigste at man finner en treningsmåte og et treningsprogram man trives med og kan gjennomføre over tid. Det hjelper lite å tvinge deg selv til å gjøre en spesefikk type trening eller en spesifikk øvelse x – antall ganger i uken om du hater det. De av kundene mine som får de beste resultatene, er de hvor vi sammen finner en treningsmåte og et treningsoppsett som de trives med, som de synes er gøy, og som de klarer å vedlikeholde over tid. Det er så utrolig kjedelig, men for å få resultater, må du gjøre treningen kontinuerlig.

Vi må også ha i bakhodet at livet er her og nå. Hvorfor trene på en måte du mistrives med? Du har faktisk bare et liv.

Har du et spesifikt mål, enten det handler om utseende, kondisjons eller styrke, kan du likevel inkorporere litt av den treningen du ‘må’ gjøre for å nå målet ditt, så kan du ha hovedfokus på den aktiviteten du trives med. Det er mye mer holdbart over tid. Når det gjelder hvilke type trenings som er best, er altså mitt svar den du trives med. Uansett om du trives med løping, HIIT, yoga, styrketrening, noen spesifikk øvelser, crossfit, sykling, svømming, fotball eller noe helt annet, så vil det gjøre deg trent, sunn og sprek over tid. En treningsform du setter pris på, vil gi deg masse emosjonelle og mentale fordeler, og da vil de fysiske fordelene automatisk komme etter hvert.

 

Kristine ♥

DU MÅ ØVE PÅ Å HA EN POSITIV TANKEGANG

God morgen. Det er kanskje litt tidlig på morgenkvisten for å snakke om positive tanker, men jeg gjør det likevel. Fordi jeg synes det er så viktig! Jeg snakker jo en del om nettopp dette, og jeg får ofte spørsmålet ‘hvordan får du til å tenke så positivt?’ Svaret er utrolig kjedelig; jeg har øvd masse. Du må faktisk øve på å ha en positiv tankegang.

Det som er viktig å huske på, er at du aldri kan snu negative tanker til positive på en, to, tre. Det er som alt annet; du må øve på det. Øvelse gjør mester! Jo mer du øver på positive tankemønstre og positive vaner, jo lettere vil det bli for deg å bruke dem i hverdagen og de vil komme mer naturlig.

Er du en av dem som ser deg selv i speilet på morgenen mens du pusser tenner og hakker på deg selv, fordi nesen er litt skjev, puppene litt forskjellige eller magen litt stor? Da er det på tide å endre den vanen!  Begynn i det små ved å pusse tennene i gangen eller på kjøkkenet, et sted hvor det ikke er speil. Etter hvert kan du forsøke å pusse tenner foran speilet og si noe pent til deg selv isteden. Små gradvise endringer er altså veien å gå.

Gjør enkle endringer slik at du er i et miljø og lever i de vanene hvor de negative tankene ikke jager deg like lett. Gjør det vanskeligere for negativiteten å vokse! Det å skulle være glad i seg selv og jobbe med å elske seg selv, er ikke lett, men ved å legge til rette og øve, vil det bli lettere og lettere.  Og det er virkelig verdt det, så start i dag med å legge til rette og øv på å ha en positiv tankegang.

Med det håper jeg du får en skikkelig, skikkelig bra helg. Øv på dette med å ha en positiv tankegang. God lørdag!

 

Kristine ♥

ONSDAG 16.02.21

Ja, i dag er det onsdag 16.02.21 og jeg vil ta dere med på dagen min.

Jeg startet dagen med en god kopp kaffe og noen biter sjokolade. For de av dere som følger meg på instagram, har dere nok fått med dere at jeg har lagt min elsk på sjokoladene fra The Good Chocolate. Min all time favoritt er blitt Double crunch vegan milk. Denne er helt magisk! Jeg er også blitt veldig glad i sjokoladene fra Funky Fat, spesielt den mørke varianten, og sjokoladene fra Inca. Det som er så fint med alle disse tre sjokolademerkene, er at det virkelig er kvalitetssjokolade. De er ikke bare sukkerfrie og en  “sunnere” sjokolade, de er faktisk en sunnere sjokolade. Veldig mange av de sukkerfrie sjokoladene inneholder mye rare tilsetningsstoffer og søtningsstoffer som lager trøbbel i magen. Disse sjokoladene, inneholder bare naturlige ingredienser og søtningsstoffer som ikke gjøre at du promper resten av dagen! I like! Jeg er veldig glad for at jeg oppdaget SweetMood sin nettside og at jeg tok kontakt med dem for å inngå et samarbeid. Dette er virkelig produkter jeg liker og kan gå god for. Ønsker du å teste sjokoladene eller noe annet på nettsiden, får du 20 % rabatt ut morgendagen ved bruk av koden AURE20

Så tok jeg en tur på trening. Jeg var faktisk på trening allerede før klokken syv i morges. Det er ikke ofte! I dag ble det en fullkroppsøkt bestående av boksbøy, chins, bulgarske utfall, skulderpress og push ups. En kjapp og god økt. 

Jeg fikk litt dårlig tid på trening ettersom jeg skulle på Sverigetur for harryhandling. Jeg slang sammen en matpakke av diverse rester jeg hadde i kjøleskapet. Kjøttdeig av laks, egg, kokt gulrot, kokt potet og salatgrønnsaker. Jeg toppet med sitron og havsalt. En god kombinasjon, som metter bra og inneholder masse gode næringsstoffer.  

På vei til og fra Sverige leste jeg i boken Syk Flink som er skrevet av psykologen Lars Halse Kneppe. Jeg har ikke kommet så langt i boken at jeg kan uttale meg ordentlig enda. Boken handler om hvordan noen av oss har såkalt flink pike syndrom og føler at vi aldri blir flinke nok, og at vi da også aldri føler oss gode nok og ikke vil ha det godt med oss selv. Boken kommer også med tips og råd til hvordan du kan stå imot dette presset. Jeg har tidligere vært ekstremt flink pike, hvor jeg nærmest levde for å tilfredsstille alle andre. Med årene har jeg jobbet masse med å godta og akseptere meg selv og finne glede i alt jeg får til, kontra det jeg ikke får til. Selv om jeg per dags dato føler at jeg er blitt ganske god på dette punktet, tror jeg absolutt jeg kan lære mer. Jeg gleder meg til å lese videre. 

Nå sitter jeg her med blålysbrillene mine (jeg har skrevet et eget innlegg om de her), en kopp te og nystekte rundstykker. Jeg fikk nemlig akutt lyst på nystekte rundstykker med brunost da jeg kom hjem fra Sverige. Disse ble ordentlig saftige og gode. Oppskriften kommer på instagram imorgen. Når dette innlegget er publisert, som er om noen få strakser, skal jeg sette på Netflix. Jeg ser for tiden på serien Feria. En helt kurant serie om du liker krimserier.

Det var litt fra min onsdag denne 16.02.21. Håper du har hatt en bra dag.

 

Kristine ♥

MEKSIKANSK POTETSALAT

Herlighet, skal du til og med gjøre potetsalaten meksikansk nå‘, tipper jeg det er noen av dere som tenker nå. At jeg elsker meksikansk mat, er ingen hemmelighet. Og, ja. Nå har jeg altså laget meksikansk potetsalat. Det ble så ufattelig godt at dette var en oppskrift jeg måtte dele med dere med en gang! Meksikansk potetsalat er en fyldig potetsalat, samtidig som den er frisk og god. Den er i tillegg proppet med fiber, vitaminer og mineraler, samt proteiner. En super potetsalat både for smaksløkene og for kroppen!

 

Meksikansk potetsalat
Til 2 sultene

500 -600 g potet, jeg brukte mandelpoteter
1 håndfull cherrytomater
1 avokado
1/2 boks bønner, jeg brukte kidneybønner
1 håndfull edamamebønner
1/2 boks maiskorn
1 vårløk
1/2 lime
Salt og pepper
2 ss olivenolje, kan sløyfes
Koriander

Kok potetene til de er møre. For mandelpoteter som er små, tar det omtrent 15 minutter. 
Avkjøl potetene noe før du skjærer dem i skiver. 
Del avokado i terninger, og vårløk og cherrytomater i skiver. 
Ha poteter, avokado, cherrytomater, vårløk, bønner og mais i en bolle. 
Press over sitronsaft. Ha over olivenolje om du ønsker å bruke dette, samt salt og pepper. Bland godt. 
Server med frisk koriander. 

Til meksikansk potetsalat serverte jeg entrecote av elg. En real luksusmiddag på en tirsdag, med andre ord. Jeg hadde vært på Rekoringen og kjøpt elg. Derfor ble det akkurat det i dag. Meksikansk potetsalat passer til det meste. Du kan spise den som en rett i seg selv, eller servere den til kylling, svin eller fisk. Det er en frisk og smakfull potetsalat som passer til mye. Jeg gleder meg spesielt til å lage denne til grillmaten i sommer!

 

Kristine ♥

KJÆRLIGHETENS DAG OG EGENKJÆRLIGHET

Riktig god mandag og god valentinsdag fine mennesker ♥ 

Valentines handler ofte om kjærlighet. Kjærlighet til kjæreste, familie og venner. Men vi glemmer den viktigste kjærligheten. Nemlig kjærligheten til oss selv. Er det et menneske her i verden, vi virkelig burde akseptere, støtte og være glad i, så er det oss selv. Du er tross alt stuck med deg selv livet ut! La oss pleie kjærligheten til deg selv i dag. 

Tenk på hvor fantastisk kroppen din er. Den holder deg oppe igjennom dagen. Den sier ifra når den er sulten og når den er trøtt. Den puster uten at du trenger å tenke på det. Den får deg fra a til å. Den lever! Tenk på alt du får til. Du har gjennomført så mye her i livet. Tenk på alt du kan. Hodet ditt rommer enormt mye kunnskap. Tenk på alt du er for andre.

Vi mennesker har lett for å se alt det negative ved oss selv. Ikke minst tar vi oss selv, alt vi er, alt vi får til og kroppen vår forgitt! I dag ønsker jeg at du stopper opp og gir en stor takk, samt varme og kjærlige tanker til kroppen din. Din kropp er et fantastisk maskineri som holder det gående dag etter dag etter dag. Hjernen din er fantastisk som jobber døgnet rundt. Du er fantastisk. Bruk noen minutter i dag på å erkjenne akkurat det.

Skriv gjerne ned en liten takknemlighetsliste, hvor du ramser opp noen ting du er takknemlig for med deg selv og kroppen din. Synes du dette er vanskelig, kan du begynne med små ting som at lungene dine puster, hjerte ditt slår, magen din fordøyer maten din, øynene dine ser, og lignende. På den måten kan du kan styrke opp din egenkjærlighet til deg selv.

Takk deg selv i dag og behandle deg selv med kjærlighet og respekt. Dette er for øvrig noe vi burde gjøre hver eneste dag ikke bare på valentinsdagen!
Fortsatt god mandag, kjære deg.

 

Kristine ♥