BOLLER TIL FASTELAVN

God helg dere! Hvordan har fredagen vært? Jeg har hatt en rolig og skikkelig hyggelig fredag. Jeg startet faktisk dagen med kortspill og kaffe med kjæresten, en tur i Frognerparken, kaffètur og så en treningsøkt. I kveld blir det middagsbesøk. Og det har vært solskinn. For en fredag altså! 

Over til overskriften, boller til fastelavn. Ettersom det er fastelavn på søndag, vil jeg dele noen av mine favoritter med dere. Arkivet mitt er fult med oppskrifter av boller til fastelaven.

Sunnere fastelavnsboller med vaniljekrem og krem
Dette er skikkelig gode boller laget med speltmel, som er fylt med vaniljekrem og pisket kremfløte. Disse er en real vinner!

Proteinrike og grove fastelavnsboller
Dette er boller laget på havremel, bokhvete / smeltmel og cottage cheese. Jeg har fylt med med kremfløte og syltetøy. Gode og raske boller som ikke trenger å heve. 


Fastelavns semler
Her har jeg laget boller med kokosmel og fylt dem med mandelmasse og en enkel vaniljekrem. Dette er boller du lager på 20 minutter.

Selv skal jeg innrømme at jeg ikke vet om jeg kommer til å bake. Noe som er ulikt meg, for jeg er jo veldig glad i å bake. Etter at jeg fikk påvist cøliaki har noe av bakegleden forsvunnet. Jeg synes rett og slett ikke glutenfri søt bakst, smaker like godt som vanlig. Kanskje jeg skal prøve meg på en god glutenfri bolleoppskrift? Jeg får se hva søndagen bringer. I mellomtiden sier jeg riktig god helg. Håper du skal gjøre noe koselig!

 

Kristine  ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg