BAKE MED EPLEMOS

                                                                                                                                                                                                    Inneholder add-linker

I det siste har jeg bakt en del med eplemos. Jeg har brukt det til alt fra pannekaker, til sjokoladeglasur og blondies. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har fått øynene opp for eplemos før nå. Det er helt fantastisk i bakst!

Jeg kjøper ferdig eplemos i glass på GymGrossisten. Du kan også bruke eplesyltetøy som du får kjøpt på butikken, eller lage det selv ved å koke epler i biter med litt søtning og vann.

Hvorfor har jeg fått dilla på å bake med eplemos? Jo nå skal du høre. 
⋄ Eplemos gjør at du kan bruke mindre smør og andre fettstoffer uten å unngå at baksten blir tørr. 
⋄ Eplemos kan erstatte egg i en del bakeoppskrifter. Dette gjør det bra for blant annet veganere. 
⋄ Eplemos er søtt i seg selv og fungerer derfor som et naturlig søtningsstoff. 
⋄ Eplemos har en kremet konsistens som gjør at muffins og kaker får et saftig resultat. 
⋄ Eplemos inneholder lite kalorier, som gir gjør baksten magere.
⋄ Eplemos er også super godt på brødskiven eller lomper, gjerne med litt kanel, som topping på havregrøt, eller i en skål sammen med melkeprodukter som cottage cheese, kesam eller yoghurt.
⋄ Når du bruker eplemos i bakst smaker du ikke epler i det hele tatt. Er du ikke eplefan, frykt ikke. Du vil ikke merke at det er eplemos i oppskriften!

Har du prøvd å bake med eplemos? I så fall del gjerne din favorittoppskrift med meg, for jeg er helt frelst og vil bruke eplemos masse fremover. Har du ikke testet eplemos, gjør det nå. Du vil bli sjokkert over hvor bra resultat det gir.


Kristine  ♥

TAKK FOR DAGEN I DAG

En rutine jeg har i livet mitt som jeg virkelig er glad og stolt over at jeg har, er at jeg avslutter hver dag på en positiv måte og å tenke at jeg er heldig.

Hver kveld, mens jeg står å pusser tenner gjør jeg igjennom dagen som har passert og tenker på det jeg har gjort, sett og opplevd. Så takker jeg for alt det gode. Herlighet så heldig jeg er, tenker jeg, som har følt eller gjort x og y. Det er ikke de store tingene, det er små ting som at jeg fikk en hyggelig telefonsamtale av en venninne, at en bloggleser la igjen noen koselige ord, at solen skinnte vakkert, at jeg tok meg tid til å puste dypt midt i arbeidsdagen, eller at jeg unnet meg en nydelig blomsterbukett.

For all del, det er dager hvor dagen føles dritt og det er vanskelig å finne noe positivt, men det er nettopp disse dagene denne rutinen er ekstra viktig. For det er stort sett noe bra med hver eneste dag, og det er nettopp disse dagene jeg trenger å finne det positive.

Det at jeg hver dag avslutter dagen på en slik måte, er min måte å si takk for i dag, og det gjør meg bevist på alt det fine jeg har i livet mitt. Det gjør at jeg setter pris på de små tingene så mye mer og at jeg føler meg heldig.

 

Kristine ♥

PANNEKAKER SOM SØT SNACK

                                                                                                                                                                                                       Inneholder add-linker

Etter middag i dag ble jeg ikke helt mett. Jeg tror rett og slett det skyldes at jeg egentlig er veldig trøtt i dag. De dagene jeg har sovet lite, blir jeg alltid ekstra sulten. Uansett, fordi jeg hadde lyst på noe etter middagen, valgte jeg å lage pannekaker som en slags søt snack.

SAMSUNG CSC

Disse pannekakene er veldig enkle å lage. Du bare blander sammen alle ingrediensene i en bolle og så steker dem. Resultatet blir knall gode pannekaker som er proteinrike, saftige og fiberrike. Disse passer like godt til frokost, som til lunsj, kveldsmat eller som en søt snack. Kanskje du skal lage deg pannekaker i dag du også? Håper det smaker!

SAMSUNG CSC

Pannekaker som søt snacks
Til 1 person

1 egg
1 ss eggehvite, kan sløyfes
40 g mel, jeg brukte 20 g glutenfri melmiks og 20 g havremel
20 g vaniljeprotein, jeg brukte french vanilla, eventuelt mer mel
100 g gresk yoghurt eller kesam
1 ss sukringold
1/2 ts kanel
1/3 ts kardemomme
1/4 ts salt
1 ts bakepulver

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. 
Stek pannekaker på middels varme i en panne. Jeg steker i litt meierismør.
Spis som de er eller server med ønsket pålegg.

SAMSUNG CSC

Jeg toppet mine pannekaker med litt av alt. En med gresk yoghurt og jordbærsyltetøy, en med cottage cheese og blåærsyltetøy, en med brunost og litt kanel, og en med blåmuggost og honning. Oh, så godt! Kombinasjonen av søtt og salt blir aldri feil. Hva liker du best å ha på pannekakene dine?

 

Kristine ♥

FREMGANG I TRENINGEN

Uansett om du har et mål med treningen din eller ikke, synes de aller fleste av oss at fremgang gir motivasjon. Hvor viktig fremgang er, varierer fra person til person. Hva vi vil ha fremgang i, varierer også. Noen vil løpe fem kilometer raskere. Andre vil klare sin første pull ups. Atter andre vil løfte x antall kilo i knebøy. For å ha fremgang i treningen, snakker vi ofte om treningsprinsipper. Ønsker du fremgang i treningen, er det et par ting du bør ha i bakhodet, altså treningsprinsipper man bør tenke over.

⋄ Restitusjon
Et viktig punkt som mange glemmer. Du må faktisk restituere og gi kroppen nok hvile, for at den skal kunne få effekt av treningen og bygge seg opp sterkere. Hvor mye restitusjon som er nødvendig, varierer fra person til person. Søvn, stress, treningsmengde, treningshistorie, kosthold, arbeidsliv, familieliv, og en rekke andre faktorer spiller inn. Har du over en lengre periode følt deg tung i kroppen og ikke fått fremgang i treningen, så kan dette være et tydelig tegn på at du trenger mer hvile og restitusjon i treningsprogrammet ditt. 

⋄ Kontinuitet
Som med det meste annet her i livet, er trening ferskvare. Skal du bli bedre i noe, må du ha en viss kontinuitet over tid. Har du som mål å bli sterk i knebøy, må du altså trene knebøy med en viss struktur kontinuerlig over en lengre periode. 

⋄ Progresjon
Skal du ha fremgang, må du ha en form for progresjon over tid. Kroppen vår er tilpasningsdyktig, noe som gjør at du må utfordre og utvikle deg for å få fremgang. Kroppen din må altså få en ny motstand, enten i form at at du løfter litt tyngre, litt flere repetisjoner eller løper litt raskere, for at du skal kunne bygge deg enda sterkere. 

⋄ Variasjon
Variasjon er, på samme måte som progresjon, en måte å utfordre kroppen på. Det å variere er både godt for deg fysisk og psykisk. Ved å variere øvelsesutvalget, reduserer du blant annet risikoen for belastningsskader, samt at variasjon er en viktig faktor for motivasjon. 

⋄ Spesifisitet
Du blir god på det du gjør. Så enkelt er det. Vil du bli god i knebøy, må du gjøre knebøy. Ønsker du å løpe raskere, må du løpe jevnlig. Dette prinsippet går rett og slett ut på at du må trene spesifisert mot det du ønsker å bli god på.

Med de tipsene håper jeg du får enda bedre fremgang i treningen!


Kristine  ♥

SPRØ, PROTEINRIK OG GOD PIZZABUNN

Selv om det føles en smule hardt å være tilbake i full jobb etter ferien, er det også ganske deilig. Jeg har savnet min egen seng, å lage mat og faste rutiner. En av de tingene jeg savner mest når jeg er på ferie, er å stå på kjøkkenet og lage mat. Jeg elsker å kokkelere! Nettopp derfor slo jeg til med pizza til lunsj i dag!

Husker du tunfiskpizzaen som jeg var så fan av for noen år siden? Det var den jeg laget til lunsj i dag. Jeg blir fortsatt like sjokkert hver gang jeg lager denne pizzaen.  Det smaker ikke tunfisk og det blir en sprø, proteinrik og god pizzabunn.

Kunsten for å få en skikkelig sprø og god pizzabunn av tunfisk, er rett og slett å steke bunnen på varmluft og å ha den forstekte bunnen over på rist. Da blir bunnen perfekt. Topp bunnen med det du måtte ønske. Siden det er så mye proteiner i bunnen, har jeg valgt vegetarisk topping med grønnsaker og ost.

Sprø, proteinrik og god pizzabunn
Til 1 person

Pizzabunn
1 boks tunfisk
1 egg
1 ss mel, jeg brukte glutenfri melkmiks
Krydder: 1 ts oregano, 1/3 ts hvitløk, 1/3 paprika, 1/3 chili

Press ut vannet av tunfisken. 
Ha tunfisk og egg i en bolle. Mos med en stavmikser. Eventuelt kan du bruke en foodprosessor, blender eller lignende. 
Bland i krydder og mel.
Bruk en slikkepott til å smøre deigen utover en bakplate med bakepapir. Ta gjerne litt kaldt vann på slikkepotten. Da blir det enklere å smøre deigen utover. 
Stek midt i ovnen på 225 grader varmluft i 10 -12 minutter.
Så fort bunnen er ferdigstekt tar du den over på en ovnsrist. 


Fyll

2 ss tomatpure
2 ss ketchup
Revet ost, jeg brukte Jarlsberg og parmesan
Ca 1/3 rødløk
1/4 paprika
1/4 maiskolbe

Del grønnsakene i biter. 
Smør den ferdigstekte bunnen med ketchup og tomatpure. 
Ha over revet ost. 
Legg på grønnsakene.
Stek pizzaen på nederste rille i ovnen på 225 grader varmluft i 6 -10 minutter. Til osten har smeltet. Husk at pizzaen nå skal stekes på rist, slik at den blir ordentlig sprø. 
Server.

Det er hva jeg kaller en super pizza. Sprø, proteinrik og god bunn, enkelt fyll og masse smak. Har du fortsatt ikke prøvd deg på tunfiskbunn, må du gjøre det. Du vil bli overrasket over hvor godt det er!
Bon apetitt.


Kristine ♥

SPILLELISTEN I AUGUST

                                                                                                                                                                                                Inneholder add-linker

Da er det mandag og en ny uke er igang igjen. For min del betyr det også at ferien er over og at hverdagen er tilbake for fult. Jeg er ikke klar om jeg skal være helt ærlig. Det har vært så utrolig deilig med ferie. Jeg kunne gjerne hatt en uke til! For å gjøre det litt lettere å komme tilbake til hverdag, rutiner og trening, har jeg laget meg en ny spilleliste. Trening blir med en gang litt lettere med ny musikk på øret.

Jeg har på meg IcanIwill seamless tights, IcanIwill seamless crop top og Miiego øreklokker.

Med det ønsker jeg deg en strålende mandag videre. Håper du får glede av en ny spilleliste. Jeg skal i hvert fall forsøke å komme meg på trening nå. Så blir det jobb resten av kvelden! Ha en finfin uke.

 

Kristine ♥

SUNNE PROTEINRIKE OSTEBRIKS

God søndagsmorgen ♥  I dag vil jeg bare dele oppskriften på sunne proteinrike ostebriksene med dere. Jeg hadde de som nistemat på flyet og etter å ha lagt ut bilde på instagram, fikk jeg mange henvendelser med spørsmål om oppskriften. Hittil har jeg spist dem til frokost, hatt dem med på stranden eller bare toppet med nugatti når jeg har hatt lyst på noe søtt. Jeg må forøvrig legge til at nugatti var magisk godt på ostebriksene. Briksene er salte, noe som gjorde det ekstra godt med noe søtt som pålegg. Det blir søtt og salt, litt som smash. Super godt rett og slett!

Over til ostebriksene. Disse lager du på noen få minutter. Så er det bare å vente mens de skal stekes. Resultatet er saftige, sunne og proteinrike ostebriks som holder seg godt flere dager i kjøleskapet. Perfekt for matpakken, som et enkelt måltid eller som turmat.

Sunne proteinrike ostebriks
Til 8 stk

100 g havregryn
1 dl varmt vann
2 egg
200 g cottage cheese
120 g mel, jeg brukte glutenfri fin melblanding fra Møllerens
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
Revet ost, jeg brukte ca 60 g revet cheddar og mozzarellaost fra Apetina

Legg havregryn i bløt i det varme vannet. La det ligge i minimum 15 minutter. Gjerne lenger. 
Bland inn cottahe cheese, bakepulver og salt. Rør inn egg og mel. Tilsett eventuelt litt mer vann om deigen blir tørr. La deigen svelle i 5 minutter. Bruk en skje til å lage 8 klatter på en bakplate med bakepapir. Ta litt kaldt vann på hendene dine og form klattene til runde eller firkantede ostebriks. Strø over ost.
Stek på 180 grader varmluft i 25 minutter.
Avkjøl.

Briksene kan spises i seg selv eller deles i to og toppes med pålegg. Så enkelt og godt!

 

Kristine ♥

AVKOBLET

Dere, jeg har nå vært seks dager uten mobiltelefon. Ja, seks, S – E – K – S hele dager. Første dagen har nede, var jeg litt uheldig å møtte på en guttejgeng som var litt voldsomme. Klokken var ikke mer enn halv seks og det var fortsatt lyst, men jeg vandret rundt på egenhånd. Jeg tror ikke de ønsket å skade meg på noe vis. Egentlig tror jeg de bare ville tulle, men det gikk litt hardt for seg. To av de holdt meg hardt i hver arm og forsøkte å danse med armene mine mens jeg strittet i mot. Det endte med at vesken min smalt hardt i asfalten, før jeg datt etter. Jeg er like hel, men mobilen gikk det ikke like bra med. Den er totalt ødelagt.

Den første timen etterpå, var jeg usikker på hvordan jeg skulle takle det. En hel uke uten mobil, hvordan i huleste skulle jeg overleve? Vel, det har faktisk gått overraskende lett. Reisefølge mitt er helt sjokkert over hvordan jeg har taklet det. Jeg har gått inn i feriemodus med stor F. Nå aner jeg ikke hva som skjer i omverden. Sosiale medier er jeg så og si borte fra. Klokken har jeg ingen styr på, for jeg har jo ingen klokken. Jeg er rett og slett helt avkoblet. Og med det har jeg også blitt helt avslappet.

Dagene går med på soling, bading, god mat, avslapping, litt trening, og mer soling og avslapping. Temperaturen ligger på mellom tjueåtte og trettitre grader i skyggen. Selv i vannet er det nærmere tredve grader. Jeg bor så og si på stranden! Som jeg stortrives nær vannet. Aller helst med en god bok, en isklad cola zero og en is. Jeg har faktisk allerede lest ut to bøker her nede. Det sier litt om hvor rolig ting går for seg.

Nå er frokosten akkurat spist og jeg skal komme meg avgårde på stranden. Jeg skal forbli avkoblet en liten stund til og siste del av ferien skal nytes. Ha en fin fin lørdag og en riktig god helg!

 

Kristine ♥

KOSTTILSKUDDENE JEG TAR MED MEG PÅ FERIE

                                                                                                                                                                                                        Inneholder add-linker

Nå som jeg er i Tyrkia, har jeg pakket med meg mine faste kosttilskudd. Det er stort sett de samme kosttilskuddene jeg tar med meg på ferie, som jeg tar hjemme. I tillegg til at jeg tar også fordøyelsesenzymer.

⋄ Mutlivitamin
Mutlivitamin og omega3 er de to kosttilskuddene jeg anbefaler alle pt- kundene mine. Det er rett og slett en tablett med en kombinasjon av vitaminer og mineraler. Kroppen vår er avhengig av disse for å fungere best mulig. Har du et godt og variert kosthold med mye frukt og grønt, er ikke multivitamin nødvendig. Likevel synes jeg det kan være lurt å ta da en del forskning viser at dagens mat inneholder langt færre vitaminer og mineraler enn hva det gjorde for førti -femti år siden. Jeg tar 1 kapsel med Vitamin & Mineral Complex.

Omega3
Omega 3 er en essensiell fettsyre. Den er nødvendig for mange livsviktige funksjoner i kroppen, gir flere helsegevinster, og kan blant annet øke fettforbrenning og bedre muskelrestitusjon. Dette er det absolutt viktigste kosttilskuddet etter min mening, og er noe jeg vil anbefale alle mindre du spiser mye fet fisk. Det som er viktig å tenke på når du kjøper et omega 3 produkt, er at det har en god dose av EPA og DHA som er de essensielle fettsyrene vi vil ha. Jeg tar 2 kapsler daglig av Ultimate omega 3.

Pre – og probiotika 
Prebotika er en form for kostfiber som fungerer som næring for de gode bakteriene i tarmen vår, mens probiotika er levende mikroorganismer, vanligvis bakterier. Sammen stimulerer pre- og probiotika de gode tarmbakteriene vi har i tarmen vår, og på den måten kan forebygge eller behandle tarmsykdommer. Ved å bruke et slikt tilskudd kan man forbedre balansen i magetarmkanalen. Pre- og probiotika kan hjelpe for de som har mage- tarmproblematikk. For meg har det hjulpet tarmen min betraktelig!  Jeg tar 1 kapsel Ultra Duo Dophilus.

Fordøyelsesenzymer
Fordøyelsesenzymer produserer naturlig i kroppen vår og er viktig for å fordøye maten vi spiser og for at vi skal kunne ta opp næringen fra maten optimalt.  Det ser ut til at en del av de personene som sliter med mageproblemer, produserer for lite fordøyelsesenzymer. Jeg tar ikke enzymer fast, men om jeg skal ut å spise, lager et tungt måltid hjemme som for eksempel fløtegratinerte poteter og rødt kjøtt, eller skal spise ting magen min ikke er så fan av, som for eksempel iskrem, tar jeg fordøyelsesenzymer. Det gjør at jeg tåler å spise en del av de matvarene og rettene som jeg ellers får oppblåst mage og magesmerter av. Mange av mine online pt-kunder merker også god effekt av enzymer ved at de er mindre oppblåste, promper mindre og har mindre magevondt. Jeg tar enzymene tar jeg 2 tbl med Helazym. Disse inneholder både protease, som bryter ned proteiner, lipasa som er med på å bryte ned fet, amylase som bryter ned karbohydrater og cellulase som bryter ned kostfibre.

Proteinpulver
Jeg synes det er kjekt å ha en liten pose med proteinpulver tilgjengelig. Jeg har med french vanilla. På ferie tenker jeg ikke mye over hva jeg spiser og spiser akkurat det jeg føler for, men jeg passer alltid på at jeg får i meg nok protein. Det kan være vanskelig om man spiser på restaurant til alle måltider. Da liker jeg å ta meg en shake til et måltid eller som en mellommåltid for å være sikker på at jeg dekker dagsbehovet for protein. 

⋄ Nocco
Altså, det er litt flaut, men jeg er Nocco avhengig og jeg pakker alltid med meg et par Nocco. Uansett om det blir trening eller ikke, elsker jeg å kunne nyte en iskald Nocco. Og som jeg skrev på tirsdag, så er det tilbud på Nocco når du kjøper ett helt brett. Er du Noccofan som meg, kan du spare noen kroner her. 

⋄ Proteinbarer
Jeg vet ikke om det går under kosttilskudd, men jeg pakker alltid med meg et par proteinbarer. Det kan være kjekt å ha i væsken om jeg blir akutt sulten eller sugen på noe. Nå har jeg tatt med meg favorittene Questbar og Pandy.

 

Kristine ♥

DAGENS FERIEØKT

                                                                                                                                                                                                     Inneholder add-linker

Hei hei og god torsdag dere ♥ Jeg har akkurat kommet hjem fra en trening. Jada, jeg har tatt meg en liten ferieøkt. Selv om jeg er på ferie, synes jeg det er utrolig deilig å ta meg en treningsøkt eller tre om jeg har lyst til det. Det er ingenting jeg må gjøre, men har jeg energi, overskudd og giv, gjør jeg det mer enn gjerne. I dag våknet jeg opp og hadde skikkelig lyst til å løfte noen vekter. Dermed bar det avgårde!

Jeg har på meg BetterBodies sokker, Nocco tights, Better Bodies topp, Adidas sko, Jaw grips og Miiego øreklokker. Og, jadda, jeg har med meg Nocco på ferie vet du. Jeg er muligens en smule avhengig! Det er forøvrig tilbud på ett brett Nocco nå, hvor du får godt over en hundrelapp i rabatt per brett.

Dagens økt ble en fullkroppsøkt med fokus på rygg og rumpe. Jeg kan fortsatt ikke trene knebøy eller veldig knedomintante øvelser, på grunn av kneskaden min. Derfor blir det hovedsakelig rumpe når jeg trener underkropp. På ferie synes jeg også en kjapp fullkroppsøkt er det beste. Da kommer jeg igjennom hele kroppen på nok så kort tid.

Dagen økt bestod av
– Chins
supersett med

– Hip thrust
– Benkpress med manualer
supersett med

– Leg curl
– Revers flyes i apparat
supersett med
-Hengende benhev

Det var dagens ferieøkt. En skikkelig god og effektiv økt! Det er rart hva en treningsøkt gjør med humøret. Jeg blir som et nytt menneske etterpå. Energien og humøret, ja livet generelt, blir ti ganger bedre etter en økt!
Nå skal jeg hoppe i dusjen og komme meg ut i solen. Havet og stranden roper på meg! Håper du får en nydelig torsdag. 

 

Kristine ♥