SPRØ, PROTEINRIK OG GOD PIZZABUNN

Selv om det føles en smule hardt å være tilbake i full jobb etter ferien, er det også ganske deilig. Jeg har savnet min egen seng, å lage mat og faste rutiner. En av de tingene jeg savner mest når jeg er på ferie, er å stå på kjøkkenet og lage mat. Jeg elsker å kokkelere! Nettopp derfor slo jeg til med pizza til lunsj i dag!

Husker du tunfiskpizzaen som jeg var så fan av for noen år siden? Det var den jeg laget til lunsj i dag. Jeg blir fortsatt like sjokkert hver gang jeg lager denne pizzaen.  Det smaker ikke tunfisk og det blir en sprø, proteinrik og god pizzabunn.

Kunsten for å få en skikkelig sprø og god pizzabunn av tunfisk, er rett og slett å steke bunnen på varmluft og å ha den forstekte bunnen over på rist. Da blir bunnen perfekt. Topp bunnen med det du måtte ønske. Siden det er så mye proteiner i bunnen, har jeg valgt vegetarisk topping med grønnsaker og ost.

Sprø, proteinrik og god pizzabunn
Til 1 person

Pizzabunn
1 boks tunfisk
1 egg
1 ss mel, jeg brukte glutenfri melkmiks
Krydder: 1 ts oregano, 1/3 ts hvitløk, 1/3 paprika, 1/3 chili

Press ut vannet av tunfisken. 
Ha tunfisk og egg i en bolle. Mos med en stavmikser. Eventuelt kan du bruke en foodprosessor, blender eller lignende. 
Bland i krydder og mel.
Bruk en slikkepott til å smøre deigen utover en bakplate med bakepapir. Ta gjerne litt kaldt vann på slikkepotten. Da blir det enklere å smøre deigen utover. 
Stek midt i ovnen på 225 grader varmluft i 10 -12 minutter.
Så fort bunnen er ferdigstekt tar du den over på en ovnsrist. 


Fyll

2 ss tomatpure
2 ss ketchup
Revet ost, jeg brukte Jarlsberg og parmesan
Ca 1/3 rødløk
1/4 paprika
1/4 maiskolbe

Del grønnsakene i biter. 
Smør den ferdigstekte bunnen med ketchup og tomatpure. 
Ha over revet ost. 
Legg på grønnsakene.
Stek pizzaen på nederste rille i ovnen på 225 grader varmluft i 6 -10 minutter. Til osten har smeltet. Husk at pizzaen nå skal stekes på rist, slik at den blir ordentlig sprø. 
Server.

Det er hva jeg kaller en super pizza. Sprø, proteinrik og god bunn, enkelt fyll og masse smak. Har du fortsatt ikke prøvd deg på tunfiskbunn, må du gjøre det. Du vil bli overrasket over hvor godt det er!
Bon apetitt.


Kristine ♥

10 kommentarer

Siste innlegg