FÅ BEST MULIG EFFEKT OG PROGRESJON AV HJEMMETRENINGEN

Det ser ut som vi blir nødt til å trene hjemme en liten stund til. Jeg må si jeg virkelig er imponert over trenings-Norge. Det florerer av treningstips, treningsvideoer og treningsøvelser på sosiale medier og nettportaler. Til tross for corona-tiden, oppfordres folk virkelig til å trene hjemme og jeg håper det er til inspirasjon for flere.

Som personlig trening og online coach har jeg fått en del spørgsmål om hvordan en best mulig får effekt av hjemmetreningen, samt om det er mulig å ha progresjon når en trener hjemme. Som mange vet, må en ha en form for progresjon for å få resultater. På treningssenteret bruker vi ofte vekten vi trener med, altså antall kilo, for å måle progresjon. Men det er også mulig å å progresjon på andre måter

For å få best mulig effekt og progresjon av hjemmetreningen kan du

⋄ Ta flere repetitioner
Du kan økte antall repetisjoner du gjør. Tar du for eksempel 10 repetisjoner knebøy i dag, kan du ta 11 repetisjoner neste uke, 12 uken etter der igjen, osv.

⋄ Ta flere sett
På samme måte som du kan øke antall repetisjoner, kan du også øke antall sett. Da kan du holde deg på samme antall repetisjoner, eller til og med redusere antall repetisjoner, og gjøre flere sett. Har du gjort 3 sett x 10 repetisjoner, kan du nå gjøre 4 sett x 8 repetisjoner – da blir det totale antall repetitionstallet høyere enn hva det var. Eller du kan gasse på, og gjøre 4 sett x 10 repetisjoner.

⋄ Reduser tiden på pausene
Selv skal jeg innrømme at jeg ikke tenker på tid når det gjelder pause og hviletid. Jeg tar et nytt sett når jeg føler meg klar for det, så dette er et punkt jeg ikke ville brydd meg om selv. Jeg nevner det likevel. Om du ønsker, er det mulig å redusere tiden. Hvis du er vant til å ha 2 minutters pause mellom settene, kan du så reduserer tiden til for eksempel 90 sekunder.

⋄ Endre tempo
Når du trener kan du endre tempo du gjør repetisjonene, slik at du gjør bevegelsen raskere eller saktere. Når du gjør en øvelse raskere, jobber du mer eksplosivt. Du kan for eksempel gå fra knebøy til veldig raske knebøy eller hoppende knebøy. Når du senker tempoet ditt, kan du for eksempel telle til 3 på ved ned når du gjør en knebøy. Når du gjør en øvelse saktere, vil den bli tyngre, da du belaster musklene over et lengre tidsrom.

Dette var noen tips til hvordan du kan få best mulig effekt og progresjon av hjemmetreningen, men husk å bare øke en ting av gangen. Ikke gjør endringer på alle punktene samtidig.
Håper du ser resultater og at du har det litt moro med hjemmetreningen i disse dager.

 

Kristine ♥ 

CASSOULET

Jeg ble inspirert av en oppskrift i et magasin i dag. Det var noen lekre bilder av middagsretten cassoulet, en rett jeg aldri hadde hørt om. Det der har jeg ikke laget før, så det vil jeg prøve, tenkte jeg. Og det angrer jeg ikke på, for det her var godt!

Cassoulet er en tradisjonsrik fransk vintergryte som kan lages i mange varianter. Noen kaller det en slags luksus lapskaus, da gryten opprinnelig er en restegryte hvor man brukte opp de ingrediensene man hadde av rester som lam, bacon, biffkjøtt, kylling og lignende. Stikkord for cassoulet er en proteinkilde, bønner, grønnsaker og tomater. Dette er kjempe god og sunn mat, som er veldig enkel å lage. Dessuten er det genialt å lage i store porsjoner, da man kan ha mat til flere dager. Retten er nemlig ypperlig til oppvarming.
 

Cassoulet
Til 4 porsjoner

4 kyllingfileter
2 hvitløksfedd
1 stor løk, eventuelt 2 små
3 selleristenger
4 gulrøtter, ca 400
300 g sellerirot
3 lauerblader
1 ts timian
3 dl kraft, eventuelt 1 buljong og 3 dl vann
2 ss tomatpure
1 boks hvite bønner
Ca 50 g parmesan

Del grønnsakene i biter. Finhakk hvitløk.
Del kylling i biter. 

Legg grønnsakene utover en form. Ha over kylling i biter og bønner. 
Ha over krydder. 
Bland kraft eller utblandet buljong med tomatpure. Hell over i formen. 
Stek på 200 grader nederste rille i 15 minutter. Ta så ut formen og riv over parmesan. Stek i ytterligere 5 -10 minutter til kyllingen er ferdigstekt.
Spis formen alene eller server med godt brød, kokte potet, ris eller en frisk salat. 

Som dere vet, er jeg jo bare en person, men jeg laget til fire porsjoner slik at jeg har til flere dager. Det er genialt! Om jeg da finner ut at jeg ikke vil spise cassoulet fire dager på rad, fryser jeg eventuelt bare ned resten. Den kan varmes opp i en gryte, i mikrobølgeovnen eller stekeovnen.
Cassoulet er helt klart noe jeg kommer til å lage igjen. Håper du også lar deg inspirere til en franskinspirert middag.

 

Kristine ♥

VEND EN DÅRLIG DAG

I disse tider er det ekstra viktig at vi tar godt vare på oss selv og gjør det vi kan for å holde humøret og energien oppe. Samfunnet og hverdagen er ikke slik vi opprinnelig kjenner den, og det kan føltes både tøft og vanskelig. Har du en kjip dag eller kjenner på triste og vonde følelser, har jeg noen tips til hvordan du kan vende  en dårlig dag.

⋄ Kom deg ut
Om du ikke er i karantene, vel og merke. Ikke lås deg selv inne i en leilighet eller et rom. Kom deg ut. Bare det å bytte miljø kan få deg til å føle deg bedre. Frisk luft og litt natur vil også være et pluss. Selv liker jeg å gå en liten tur i skogen. Enten da med en podcast på øre eller helt ute noe, hvor jeg bare hører på lyden fra naturen.

⋄ Gjør noe godt for deg selv
Hva liker du å gjøre? Om det er å strikke, lese bøker, spille gitar, tegne, løse kryssord, ta et bad. Gjør noe godt for deg selv, noe du liker å gjøre. Selv elsker jeg for eksempel å bake. Å ta meg en bakerunde, gjerne med litt god musikk, får meg alltid i bedre humør. 

⋄ Plei deg selv
Litt egenkjærlighet  er viktig. Ta en lang dusj, smør deg inn med noen deilig duftende kremer, ta en ansiktsmaske, legg på neglelakk eller gjør en annen form for egen pleie. Jeg har ikke noe badkar, men jeg kan sette på rolig musikk, ta en lang varm dusj, skrubbe huden med en kroppsskrubb, kanskje ta en kur i håret og bare slappe av i dusjen. 

⋄ Tenn et lys
Små ting gjør dagen litt lysere og koselige. Det å tenne et lys eller to når du skal spise middag eller til morgenkaffen, gjør situasjonen med en gang litt lysere og hyggeligere. Jeg synes dagen med en gang blir litt bedre med et tent sterinlys.

⋄ Ring noen
Om du har en venn, familiemedlem eller lignende, ring noen som du kan prate med. Kanskje kan denne personen også hjelpe deg til å komme på bedre tanker.

⋄ Tren
Å være i bevegelse, enten om det er som en gåtur, en løpetur, å danse vilt på stuegulvet eller styrketrening i stuen, utløser endorfiner som en kroppens eget lykkehormon. I tillegg er du i aktivitet og gjør noe som er godt for både kroppen og sjelen din, og det gjør også ofte at en føler seg litt bedre. Om jeg  ikke føler for å trene, kan jeg ta meg en gåtur for å bevege meg litt. Det får tankene over på noe annet og får meg alltid til å føle meg litt bedre.

Om du har en dårlig dag, håper jeg du kan bruke noen av disse tipsene for å vende dagen din!

 

Kristine ♥

MIN MANDAGSMORGEN

Det har vært stille fra meg noen dager. Årsaker er rett og slett at jeg har vært fult opptatt med jobb og leiligheten. Som sykepleier blir det ekstra mye jobb for tiden. Det kombinert med oppussing hjemme, gjør at tiden plutselig ikke strekker til i det hele tatt. I går kom jeg heldigvis ajour i leiligheten. Nå tror jeg at det roer seg litt for meg fremover. Jeg er i hvert fall skikkelig klar for en mandag, en ny uke og å ha litt mer tid til overs.

Min mandagsmorgen

07.00 Klokken ringer. Phu, jeg kjenner jeg ikke er helt klar for å komme i gang med en ny uke, gnir meg litt i søvnen, hakker litt på meg selv for at jeg ikke la meg tidligere i går og kommer meg opp.

07.10 Jeg setter meg ned med kaffekoppen og skriver min daglige takknemlighetsliste. Det gjør jeg hver eneste dag. Da noterer jeg ned minst 5 ting jeg gleder meg over og er takknemlig for akkurat i dag.

07.20 Jeg åpner mail og online coaching panelet, og svarer på henvendelser fra mine online pt-kunder. Det er alltid så koselig å starte dagen med jobb. Jeg bare elsker jobben min. Å hjelpe andre med å bli en bedre utgave av seg selv og nå sine mål er rett og slett fantastisk!

08.00 Mikser sammen et havrebrød, du finner oppskriften her, som skal få stå å godgjøre seg mens jeg trener.

08.10 Tar meg en Nocco og en banan mens jeg hopper i treningstøyet. Jeg digger den nye Nocco Limon smaken. Det er sommer i en boks! Brett med Nocco er forøvrig på tilbud hos GymGrossisten akkurat nå. Jeg tar på meg øreklokkene og skrur på spillelisten. Vips så blir jeg ganske gira for en treningsøkt.

08.20 Finner frem treningsutstyret mitt. Jeg har skrevet mer om mitt hjemmetreningsutstyr her. Jeg egentlig er ganske trøtt og en del av meg skulle ønske jeg bare lå i sengen nå. Jeg skrur musikken opp enda et par hakk, drikker litt mer av Noccoen og forsøker å motivere meg selv.

08.25. Da er jeg klar for å sette igang med økten. I dag ble det brede pull ups, glute briddge med kettlebell, roing med kettbell, utfall bakover og push ups.

09.15 Klapper meg selv på skulderen for at jeg gjennomførte. Fy søren for en god følelse!

09.20 Setter havrebrødet i ovnen. Hopper i dusjen mens de steker.

09.50 Setter meg ned med frokosten, havrebrød med godt pålegg og en kopp koffeinfri kaffe, mens jeg skriver dette innlegget. Og her er vi altså nå.

Jeg er våken, full av energi og endorfiner. Nå er jeg skikkelig klar for en ny uke. Håper du har en forrykende mandag og at uken din blir fenomenal!

 

Kristine ♥ 

HAMBURGER QUESEDILLA

Til middag i dag, klarte jeg ikke bestemme meg for om jeg ville ha hamburger eller quesedilla. Så jeg kombinerte de to, og laget rett og slett en hamburger quesedilla. Det var godt! Jeg vet det bare er torsdag i dag, men denne middagen gav meg skikkelig helgefølelse. Jeg slo til med et glass cola zero med isbiter til, og satt og koste meg som bare det. Hamburger quesdeilla er skikkelig kosemat!

Hamburger quesedilla
Til 2 -3 personer

1 pakke karbonadedeig
5 skiver bacon
10 lomper eller tortillas
Ketchup
Dijon sennep, kan sløyfes
1 liten rødløk
Revet ost, jeg brukte en blanding av cheddar og Jarlsberg
Syltet agurk
Salt, pepper, løkkrydder

Stek bacon. 
Stek karbonadedeig med salt, pepper og løkkrydder.
Del løken i tynne skiver. Finhakk sylteagurk.
Smør et tynt lag med dijonsennep og ketchup på halvparten av lompene / tortillaene. Legg over karbonadedeig, baconskiver, løk og sylteagruk. Strø over ost. Topp så hver lompe / tortilla med en ny lompe / trotilla som ikke har fyll.
Stek quesdillaene i en panne på medium til høy varme i cirka 3 minutter på hver side. Osten skal smelte og de skal få en sprø overflate.

Eventuelt kan du legge dem utover en bakeplate og steke dem i ovnen på 225 grader i 5 -10 minutter.
Del i to og server.

Som du ser har jeg valgt karbonadedeig, bacon, løk og sylteagurk som fyll. Dette kan selvfølgelig byttes ut med annet, en quesedilla kan jo fylles med akkurat det en ønsker. Jeg vil likevel anbefale å teste denne hamburgervarianten. Jeg tror den vil bli en favoritt. Hamburgerquesedilla ble i hvert fall en favoritt hos meg!

Håper det smaker.

 

Kristine ♥ 

HJEMMØKT UTEN UTSTYR – 100 TIL 10 REPETISJONER

Nok en litt annerledes hjemmeøkt. Her trenger du ikke noe utstyr annet enn deg selv. Og gjerne også god musikk. Jeg vet i hvert fall for min del at god musikk gjør at treningsøkten blir mye enklere å gjennomføre, samt at jeg ofte er mer effektiv.

I dag gjorde jeg rett og slett en hjemmeøkt uten utstyr. En høy-reps økt, altså en økt med mange repetisjoner. Jeg valgte meg ut 10 øvelser hvor jeg startet på 100 repetisjoner på den første øvelsen og avsluttet med 10 repetisjoner på den siste, 10- ende øvelsen. Økten gjøres så raskt som mulig med øvelsene etterhverandre. Husk likevel at du skal utføre hver repetisjon med god teknikk. Så ikke gjør det så raskt at det går utover teknikken din.

Og hvis du synes håret mitt er ser veldig fett ut, er det rett og slett fordi jeg har hårkur i håret. Håret mitt var så gustent, så jeg tok like så godt hårkuren i håret før treningsøkten. Da ble håret ekstra mykt og deilig når jeg dusjet etter økten.

Hjemmeøkt uten utstyr – 100 til 10 repetisjoner
⋄  100 utfall – 50 på hvert ben
⋄ 90 sit ups
⋄  80 glute bridge
⋄ 70 shoulder taps
⋄ 60 knebøy
⋄ 50 liggende rygghev
⋄ 40 push ups
⋄ 30 burpees
⋄ 20 – v-ups 
⋄ 10 – hoppende utfall

Utfall.

Shoulder taps.

V-ups.

Du gjør altså 100 utfall. Deretter går du direkte til neste øvelse og gjør 90 situps. Så gjør du 80 glute brigde, og slik forsetter du til du har gjennomført alle øvelsene. Treningsøkten er ferdig når du har kommet gjennom listen. Ta udgangspunkt i deg, din dagsform og din fysiske form. Hvor lang tid du bruker på økten er ikke så farlig. Det som har betydning er at du gjør ditt beste og forsøker å utfordre deg selv litt. Du skal bli andpusten og sliten.

Jeg var ikke helt i toppform i dag og synes det var skikkelig tøft når jeg var kommet halvveis. Jeg valgte å legge bort klokken, men bare ha fokus på å gjennomføre og pushe ut ifra dagsformen. Jeg gav meg ikke og etterpå kan jeg love deg at jeg hadde tidenes mestringsfølelse. Det var så deilig! Håper du sitter med samme følelse etterpå om du tester denne økten.

 

Kristine ♥ 

ÅTTE TING DU KANSKJE IKKE VISTE OM MEG

                                                                                                                                                                                     Inneholder add-linker

I dag tenkte jeg å ta dere med på et litt anerledes innlegg. Nemlig åtte ting du kanskje ikke viste om meg. Det er jo moro å bli ekstra kjent og at ikke alt jeg skriver handler om mat, trening eller psykisk helse.

Jeg har på meg koseklærne; Slounge bukse, Slounge genser og Seamless bh.

 

⋄ Jeg heter Margrethe til mellomnavn. Yes, Kristine Margrethe Aure. Det er meg. Margrethe er et familienavn som har vært i flere generasjoner, men jeg beklager mamma. Det stopper med meg. Jeg kommer ikke til å kalle barna mine Margrethe. Etternavnet ditt derimot, det skal jeg soleklart videreføre.

⋄ Jeg er introvert. Mange blir sjokkert når jeg sier da med tanke på at en del av jobben min er sosiale medier, men jeg er ekstremt introvert og blir fort mentalt sliten når jeg er ute blant folk. Det gjør også at jeg foretrekker å være alene, fremfor å være blant andre.

⋄ Jeg hater å bruke bh! Jeg vet ikke hvorfor, men jeg føler meg så innesperret og klemt om jeg bruker bh. Nittini prosent av tiden bruker jeg sportsteip over brystvortene som bh. Med mindre jeg er på trening eller har på meg en tynn genser som du ser igjennom, slik som jeg har i dag. Da tar jeg på meg sportsbh.

⋄ Jeg har spist skorpion. Da jeg var i Bankkok for noen år siden, måtte jeg teste fritert skorpion. Det var overraskende godt.

⋄ Jeg har et problem med å prate i telefonen.  Det har vært så ille at jeg i perioder ikke klarte å snakke i telefonen men bare brukte sms! De siste to årene har jeg riktignok blitt mye bedre, men jeg har venner som sier ‘wow, så du tar telefonen’ når de ringer. Fremmede mennesker synes jeg fortsatt er forferdelig ubehaglig å snakke med og da blir jeg ofte klam i huden.  

⋄ Jeg har hatt regulering i 5 (!!!) år. Jeg fikk reggis da jeg var ni. Det var ikke veldig kult å ha full stålmunn både oppe og nede i så mange år.

⋄ Jeg sover med en bamse. En Ole Brum bamse. Den fikk jeg av klassen min da jeg byttet skole som niåring. Siden den gang har Ole Brum alltid ligget i sengen min når jeg sover så og si hver natt. Selv når jeg har samboer!

⋄ Jeg har brudekjole. Jeg har rigtignok ingen mann, men bedre føre var, eller hva? Neida. Saken er den at jeg fikk brudekjolen til tanten min etter at hun hadde giftet seg. En utrolig nydelig kjole. Etter det har jeg beholdt den. Jeg vet ikke om jeg vil gifte meg i denne eller ikke. Kanskje vil jeg til og med aldri gifte meg? Tiden vil vise.

Det var forhåpentligvis åtte ting du kanskje ikke viste om meg. Håper du synes det var interessant.

 

Kristine ♥ 

SJOKOLADEKJEKS MED SJOKOLADEKREM

                                                                                                                                                                                           Inneholder add-linker

Håper mandagen din har vært topp! Dagen min har vært veldig lite spennende, derfor vil jeg dele denne godsaken med dere. På fredag bakte jeg disse deilige sjokoladekjeksene med sjokoladekrem. Jeg ville lage noe godt som jeg kan ha til snacks og mellommåltid over flere dager. Disse ble perfekte til akkurat det!

Sjokoladekjeksene er proteinrike, sukkerfrie og veldig gode. Jeg tripplet oppskriften jeg har skrevet under, slik at jeg fikk mange kjeks. Jeg har spist noen sammen med en kaffekopp nå og de er myke, seige og gode. Jeg puttet de i en stor luftett boks, som jeg oppbevarer i kjøleskapet. Da vil jeg de holder seg i femdagers tid. I tillegg til å nyte de til kaffen når jeg er hjemme, kommer jeg til å pakke de ned som et mellommåltid i matpapir. Da sammen med noen nøtter og en frukt. Vips har jeg et perfekt lite mellommåltid på farten.

Sjokoladekjeks med sjokoladekrem
10 stykker

20 g sjokoladeprotein, jeg har brukt double rich chocolate
20 g kakaopulver
50 g valgfritt mel, jeg brukte bokhvete og havremel
2 ss agave sirup eller fibersiurp
1 ss sukringold
1/4 ts salt
1/2 ts bakepulver
1 egg
2 ss smør
6 -8 ss melk
10 ts sjokoladeproteinpålegg, jeg har brukt protein hazelnut cream*

Smelt smøret. Bland med egg, fibersirup, sukringold og salt.
Hai tørrvarene.
Tilsett nok melk til deigen har vaffelrørekonsistens
Fordel 10 klatter på en bakeplate. Legg 1 ts sjokoladeproteinpålegg på hver kjeks.
Stek på 175 grader i 10 minutter.
Avkjøl på rist.

*protein hazelnut cream kan byttes ut med andre typer sjokoladepålegg som Nugatti max, eller andre ting som for eksempel peanøttsmør blandet med kakaopulver eller Philadephia smørost med melkesjokoladesmak. 

Sjokolade blir vi jo aldri lei og her blir det dobbel sjokoladeglede! Du kan naturligvis droppe sjokoladekremen om du ønsker det, men det blir ekstra godt. Nyt sammen med en kopp kaffe eller et glass melk.
Håper det smaker og ha en fortsatt fin mandag!

 

Kristine  ♥

WRAPLUNSJ, MATPAKKETIPS OG MALING

I dag har jeg helt fri. Det har jeg ikke hatt på mange uker! Når jeg våknet i dag, føltes det faktisk litt unødvendig og merkelig. Hva skulle jeg gjøre nå? Jeg bestemte meg brått for å male stue- og kjøkkenveggene!

Jeg må le av meg selv altså. Da jeg flyttet inn for tre uker siden, tenkte jeg at jeg ikke skulle gjøre noe med det første. Bo meg litt inn og finne ut hva jeg vil. Nå er allerede soverommet malt, både tak, lister og vegger, alle kjøkkenfronter er malt, møbler har en totalt annen plasser, jeg har kjøpt inn diverse nytt og nå blir det veggene i stuen og kjøkkenet som får en forvandling. På en liten måned, får jeg en helt ny leilighet. Jeg elsker det! Synes rett og slett det er knall gøy med oppussing, interiør og å lage leiligheten til min leilighet.

Slik sitter jeg i skrivende stund med wraplunsjen min og malekaos rundt meg!

Interiør er faktisk en stor interesse hos meg, som om det er noe som har kommet lite gjennom via bloggen. Her har jeg jo hovedsakelig skrevet om trening, mat og psykisk helse. Jeg har flere sider og interesser og interiør er en stor del av det. Faktisk var det slik at jeg ville bli interiørarkitekt da jeg gikk på ungdomsskolen. Derfor gikk jeg linjen på videregående som heter kunst, design og arkitektur. Under disse tre årene på videregående endret livet seg, jeg ble mer interessert for trening, mat og helse, samt at rådgiveren min på skolen mente at man ikke kunne leve økonomisk bra som interiørarkitekt i Norge. I ettertid synes jeg forøvrig det er veldig merkelig å si noe slik at en rådgiver, men, men. Jeg endte med å ta videreutdanning innenfor ernæring og tok da en bachelor i ernæring og personlig trener studiet, i stedet for å gå videre med interiørdrømmen. Noe jeg ikke angrer på et sekund. I ettertid har jeg jo også tatt en bachelor i sykepleie. Nå stortrives jeg med mine to jobber som sykepleier og online coach. Jeg ville ikke hatt det anerledes! Selv om jeg la interiørdrømmen på hyllen, er jeg glad det har blitt som det er blitt. Interiør får heller være en hobby.

Før jeg setter igang med malingen, har jeg laget meg wraplunsj for i dag og imorgen. Når veggene malen og alt er dekket til, er det fint å kunne ha mat lett tilgjengelig. Da er wraps genialt. Jeg laget seks stykker og sitter å spiser en i skrivende stund. Jeg smurte tortillalefser med smørost og pesto. Deretter hadde jeg i løk i skiver, paprika i skiver, tomat i skiver, noen salatblader og laks. For å få wrapsene til å sitte godt sammen når man bretter de, har jeg litt smørost i kanten av wrapen. det fungerer som et slags lim. Da holder de fasongen. Så pakker jeg dem inn i aluminiumsfolie og oppbevarer i kjøleskapet. En slik wraplunsj er  er et supert matpakketips. De holder de seg godt i to til tre døgn.

Nå skal jeg sette i gang med malingen. Jeg går for en lys, litt varm gråtone på veggene og en matt hvittone i taket. Jeg gleder meg så til å se resultatet og lover å vise dere mer av leiligheten etterhvert som jeg kommer på plass.
Ønsker deg en nydelig lørdag.

 

Kristine ♥

EN ANDERLEDES KONDISJONSØKT

I dag gjorde jeg en anderledes kondisjonsøkt ute. Jeg begynner faktisk å synes det er litt moro med hjemmetrening! Det gjør at jeg må være mer kreativt, at jeg prøver nye ting og får mye større variasjon.

Ettersom det var såpass fint vær, solen skinner jo som bare det i dag, bestemte jeg meg for å ta en økt ute. Da ble det en anderledes konidsjonsøkt. Alt du trenger her er deg selv, sko og en vegg eller et tre. Jeg har valgt rask løping som kondisjonsdel. Det kan byttes ut med andre ting som sykkel, eklipsemaslin, hoppetau, burpees eller lignende.

En annerledes kondisonsøkt

⋄ 3 min rask løping
⋄ 1 min wall sit
⋄ 1 min planke

Gjenta totalt 5 ganger.
Løp raskt i 3 minutter. Sett deg så inntil en vegg, et tre, en benk eller lignende og sitt i wall sit i 1 minutt. Deretter gjør du så 1 minutt planke. Ta en rask pause, hvor du stopper opp og puster litt, før du gjentar. Jeg gjorde 5 slike runder, men du kan gjøre færre eller flere.

Wall sit.

Planke.

Husk å ta utgangspunkt i deg selv og din egen form. Er det mye med 1 minutt wall sit og planke kan du ta for eksempel 45 sekunder eller 30 sekunder. Med opp og nedtrapping er dette en kondisjonsøkt som tar cirka 40 minutter. Jeg synes økten var anerledes og morsom. Håper du også liker den!

 

Kristine ♥