VEND EN DÅRLIG DAG

I disse tider er det ekstra viktig at vi tar godt vare på oss selv og gjør det vi kan for å holde humøret og energien oppe. Samfunnet og hverdagen er ikke slik vi opprinnelig kjenner den, og det kan føltes både tøft og vanskelig. Har du en kjip dag eller kjenner på triste og vonde følelser, har jeg noen tips til hvordan du kan vende  en dårlig dag.

⋄ Kom deg ut
Om du ikke er i karantene, vel og merke. Ikke lås deg selv inne i en leilighet eller et rom. Kom deg ut. Bare det å bytte miljø kan få deg til å føle deg bedre. Frisk luft og litt natur vil også være et pluss. Selv liker jeg å gå en liten tur i skogen. Enten da med en podcast på øre eller helt ute noe, hvor jeg bare hører på lyden fra naturen.

⋄ Gjør noe godt for deg selv
Hva liker du å gjøre? Om det er å strikke, lese bøker, spille gitar, tegne, løse kryssord, ta et bad. Gjør noe godt for deg selv, noe du liker å gjøre. Selv elsker jeg for eksempel å bake. Å ta meg en bakerunde, gjerne med litt god musikk, får meg alltid i bedre humør. 

⋄ Plei deg selv
Litt egenkjærlighet  er viktig. Ta en lang dusj, smør deg inn med noen deilig duftende kremer, ta en ansiktsmaske, legg på neglelakk eller gjør en annen form for egen pleie. Jeg har ikke noe badkar, men jeg kan sette på rolig musikk, ta en lang varm dusj, skrubbe huden med en kroppsskrubb, kanskje ta en kur i håret og bare slappe av i dusjen. 

⋄ Tenn et lys
Små ting gjør dagen litt lysere og koselige. Det å tenne et lys eller to når du skal spise middag eller til morgenkaffen, gjør situasjonen med en gang litt lysere og hyggeligere. Jeg synes dagen med en gang blir litt bedre med et tent sterinlys.

⋄ Ring noen
Om du har en venn, familiemedlem eller lignende, ring noen som du kan prate med. Kanskje kan denne personen også hjelpe deg til å komme på bedre tanker.

⋄ Tren
Å være i bevegelse, enten om det er som en gåtur, en løpetur, å danse vilt på stuegulvet eller styrketrening i stuen, utløser endorfiner som en kroppens eget lykkehormon. I tillegg er du i aktivitet og gjør noe som er godt for både kroppen og sjelen din, og det gjør også ofte at en føler seg litt bedre. Om jeg  ikke føler for å trene, kan jeg ta meg en gåtur for å bevege meg litt. Det får tankene over på noe annet og får meg alltid til å føle meg litt bedre.

Om du har en dårlig dag, håper jeg du kan bruke noen av disse tipsene for å vende dagen din!

 

Kristine ♥

6 kommentarer
    1. Enig. Trening er afa omega. Får meg alltid til å føle meg bedre selv om det er i stua 😛

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg