FROKOST DOUGNUTS MED HALOWEEN VRI OG SPØKELSESTOPPING

                                                                                                                                                                                                         Inneholder add-linker

Riktig god torsdagen og happy Halloween! Jeg lot Halloween inspirere meg i dag morges og laget frokost doughnuts med en halloweenvri. Som den matnerden jeg er, jubler jeg over alle høytider. Det er både gøy og fint å skape noe spiselig og kreativt på kjønnet. Jeg synes alltid det er moro!

Disse frokost doughts’ene smaker bolledeig og derfor har jeg puttet dadler i de. Det blir som deilige bolle- doughnuts. De er både grove, fiberrike og proteinrike. De passer like godt til frokost, som til lunsj, kveldsmat eller som kos. Jeg har toppet de med spøkelser av krem for å lage en Halloweenvri på dem ettersom det er Halloween i dag, men det kan du naturligvis droppe. Har du ikke doughnutsformer kan du helle røren i muffinsformer. Da må du øke steketiden med ca  3-5 minutter.

Frokost doughnuts med en halloween vri og spøkelsetopping
Ca 6 stykker

100 g gresk yoghurt
1 egg
20 g proteinpulver, jeg brukte Kaseinproteinpulver i smaken cinamon roll, eventuelt kan du bruke mer mel og litt ekstra søtning og kanel
30 g mel, jeg brukte 15 g speltmel og 15 g havremel
1 ss sukringold
1 ts kardemomme

1/2 ts kanel
1/5 ts salt
Bittelitt melk eller vann
Valgfritt: 3 dadler, eventuelt rosiner eller lignende

Bland sammen alle ingrediensene i en skål eller bolle.
Tilsett nok melk eller vann til du får en tykk kakerøre.
Del dadlene i biter og rør inn i røren. 

Heller i former.
Stek på 175 grader i 12 minutter.
Avkjøl. 

Spøkelsestopping
Bruk pisket krem til å sprøyte små kremdotter formet som spøkelser oppå doughnuts’ene. Bruk sjokoladeknapper til å lage øyne. Server.

Vil du ha en magrere variant, kan du også lage glasur av gresk yoghurt eller kesam som du blander med litt phildephia og litt vaniljeprotein til en tykk glasur, og så lage spøkelser med denne glasuren.

Skal du gjøre noe ut av halloween?
Uansett hva du gjør i dag, håper jeg du har og får en fin dag!

 

Kristine ♥

FULLKROPP FOR THE WIN

Jeg har virkelig lagt min elsk på fullkropp! Det er ikke så lenge siden jeg ikke likte fullkroppsøkter, men i stedet foretrakk å trene en og en muskelgruppe hver for seg. Det siste halve året har jeg forelsket meg helt i fullkroppsøkter. Fullkropp for the win!

Og hvis noen av dere skulle lurte på hva for the win betyr, har wikipedia en veldig god beskrivelse; Being the best; being great, awesome, amazing or spectacular. Og det er akkurat det jeg synes at fullkropp er. Både great, awesome, amazing og spectacular. Akkurat nå kunne jeg ikke tenke meg noen annen treningsmåte!

Dagens økt, var nettopp en fullkroppsøkt. Jeg hadde hovedfokus på tunge utfall og tunge stående roing. Jeg har alltid to tunge hovedøvelser i hver fullkroppsøkt, en for overkroppen og en for underkoppen. I dag var dagens tunge altså utfall og roing.

– Gående utfall
5 sett x 8  -5 repetisjoner
Her økte jeg vektene for hvert sett.
– Stående roing
5 sett x 10 -5 repetisjoner
Her økte jeg også vektene for hvert sett.
– Push ups
3 x 15 repetisjoner
– Glute bridge
3 x 12 repetisjoner
– Sidehev
3 x 12 repetisjoner

Trener du fullkropp eller liker du best å trene etter en treningssplitt?

 

Kristine ♥

GRØNNSAKSPASTA MED SCAMPI -SUNN MIDDAG PÅ 10 MINUTTER

Dagens middag var bare så god! Jeg laget grønnsakspasta med scampi. Pasta, grønnsaker, scampi og den magiske ingrediensen mango. Mango gjør seg helt utmerket i pasta. Det gir en mild og søt smak som passer perfekt sammen med det bitre fra sitronen og det milde fra scampiene, som også er i denne oppskriften.

Her har du en sunn og skikkelig god middag på 10 minutter. Du får i deg godt med proteiner og fiber. En super hverdagsmiddag som bade smaker og gjør godt!

Scampi kan byttes ut med andre ting som kylling i terninger, kyllingkjøttdeig, grillet kylling, svin av forskjellige typer og også bønner og linser for en vegetarisk variant.

Grønnsakspasta med scampi – sunn middag på 10 minutter
Til 1 porsjoner

Ønsket mengde pasta
1/3 rødløk
1 hvitløksfedd
Ca 0,5 cm chili
1/4 squash
1/2 boks cherrytomater, ca 150 g
1/3 – 1/2 mango
1/2 sitron
Ca 1/3 ts salt og 1/4 ts pepper

Kok pastaen som anvist på pakken.
Om du ikke bruker ferdigkokte scampi, stek scampiene raskt i en panne i litt olje, jeg bruker kokosolje, på begge sider.
Kutt grønnsakene i biter. Finhakk hvitløk og chili.
Stek rødløk, chili og hvitløk i en panne på høy varme til løken blir blank. Ha i squash. Stek et par minutter til squashen blir myk.
Ha i cherrytomatene og mangoen. Stek 1 minutt. Rør så inn den ferdig kokte pastaen og scampiene.
Press over saften fra sitronen, og ha over salt og pepper.
Server gjerne med litt frisk basilikum.

Som du ser, har jeg vært så klønete at jeg ikke har skrelt scampiene mine før jeg blandet de med pastaen. Gjør det! Det er ganske irriterende å skulle skrelle scampien hver gang du tar en bit. Man lærer av de feilene man gjør. Det skal jeg ikke gjøre igjen.

Ha en fin tirsdagskveld, dere!

 

Kristine  ♥

ÅTTE TIPS FOR EN GOD MORGEN OG EN FIN DAG

                                                                                                                                                                                                         Inneholder add-linker
 Hei og god mandag dere. Håper ukestarten har behandlet deg pent. Jeg har hatt fri i dag og startet mandagen tente lys, kaffe og rolig musikk. Det var utrolig deilig! Resten av dagen har bestått av kontorjobb, en treningsøkt og middag med en venninne. En fin start på uken for min del. 

Jeg er generelt glad i morgener. Enten det er mandag morgen eller lørdag morgen. Det er noe friskt og magisk ved å våkne opp. Selv om de fleste av oss tar livet for gitt, er det faktisk en gave å få våkne opp til nok en ny dag! For å få deg til å bli litt mer glad i morgenkvisten har jeg samlet åtte tips for en god morgen og en fin dag. Kanskje du kan bruke noen av disse og begynne å like starten på dagen litt mer?

⋄ Stå opp Tidlig. Ikke nødvendigvis grytidlig, men slik at du startet dager uten at du har en følelse av å ha sovet bort halve dagen.

⋄ La telefonen ligge den første halve timen. Du må ikke sjekke instagram og facebook med en gang du våkner.

⋄ Ta fem lange og dype åndedrag før du får ut av sengen. Pust fire sekunder inn, helt ned i magen, hold pusten et par sekunder, og pust rolig ut igjen. Gjenta.

⋄ Drikk et stort glass med vann for å fylle på med væske etter en lang natt.

⋄ Smil et stort smil til deg selv når du går inn på badet. Uansett om smilet er ekte eller ikke, har det faktisk en positiv effekt på hjernen din.

⋄ Sett deg noen små mål. Og da mener jeg små, slik som ‘i dag skal jeg få en fremmed til å smile’ eller ‘i dag skal jeg spise grønnsaker til alle måltidene mine’.

⋄ Tilgi deg selv for det som ikke gikk så bra i går. Du får ikke gjort noe med fortiden. Gjort er gjort!

⋄ Si høyt til deg selv ‘I dag blir en god dag. Det er jeg som er sjefen i mitt eget liv og jeg går inn i dagen med en positiv holdning. Utfordringer vil komme og jeg vil trå feil, men det er greit, for det er en del av å være menneske og jeg lærer hver dag. Eventuelt kan du lage deg en annen positiv affirmasjon for dagen i dag.


Og dere, hvor fin er ikke denne genseren fra BetterBodies. Bronx topp, heter den. Jeg elsker hulldetaljene! Ellers har jeg på meg Sugar Hill topp og Chrystie tights

Håper du får en riktig så god morgener fremover!

 

Kristine ♥

KRYDRET SPINDELVEV KAKE TIL HALLOWEEN

                                                                                                                                                                                                         Inneholder add-linker

Halloween er rett rundt hjørnet. Da titter alle skumle skapninger frem. Med det har jeg også skapt noe skummelt på kjøkkenet. Kanskje denne krydrede spindelvevkaken kan skape litt Halloween stemning hos deg også?

Jeg har jo ikke barn og skal ærlig innrømme at jeg gjør lite ut av Halloween, men det er jo en anledning til å være litt kreativ på kjøkkenet. Før jeg dro på hytten i går, laget jeg derfor denne krydrede spindelvev kaken, som er inspirert av nettopp Halloween, edderkopper og spindelvev.

Kaken er en blanding av gresskar- og krydderkake. Jeg har brukt revet butternut gresskar i oppskriften. Om du ønsker kan du bytte ut gresskar med gulrot. Du vil du få en gulrotkake med deilig kryddersmak. Kaken er saftig, sukkerfri og proteinrik.

Krydret spindelvev kake til halloween

Krydret kake
60 g havemel

40 g mel, jeg brukte melmiks
20 g vaniljeprotein, jeg brukte french vanilla, eventuelt kan du mer mel og litt mer søtning
1 ts bakepulver
2 ss sukringold
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/4 ts nellik
1/5 ts ingefær, valgfritt
Bittelitt salt, ca 1/5 ts
Ca 200 g revet gresskar, eventuelt revet gulrot
100 g gresk yoghurt, eventuelt kesam
2 egg
Litt melk, eventuelt vann

Glasur
100 g phildephia
100 g gresk yoghurt
1 ss vaniljeproteinpulver, jeg har brukt Kasein i smaken cinnamon bun
2 ss sukrinmelis

 

Spindevevmønster
Ca 50 g smeltet sjokolade


Start med å lage kaken.
Bland sammen mel, bakepulver, krydder og søtning i en bolle. Ha så i yoghurt, egg og revet gresskar eller gulrot. Bland godt sammen. Tilsett litt vann eller melk og røren blir tykk. Jeg tilsatte omtrent 0,5 dl melk. Røren skal ha samme konsistens som gulrotkake. 

Hell røren i en form. 
Stek på 175 grader i 25 -30 minutter.

Lag så glasuren.
Ha alle ingrediensene i en bolle. Bland sammen. La stå i 10 minutter før du har over den avkjølte kaken.

Lag så spindelvevmønsteret.
Smelt sjokoladen. Jeg bruker mikroen. Da brekker jeg sjokoladen i biter og legger bitene i en bolle. Så kjører jeg bollen i korte omganger i mikroen. Ca 20 sekunder, og tar ut bollen og rører om for hver gang. Du kan også smelte sjokoladen over vannbad. Hell sjokoladen i en sprøyte pose eller plastikkpose.. Lag et lite hull i det ene hjørnet. Lag spindelvev med å lage en spiral. Start midt i kaken med en liten runding og arbeid spiralen så utover til ytterkanten av kaken. Bruk tuppen av en kniv, eventuelt en fyrstikk eller lignende, til å trekke linjer ut fra midten av kaken, altså der spiralen starter, slik at du danner et spindelvevmønster. Sett kaldt til den skal spises.

Håper du får lyst til å lage litt halloweenstemning du også med denne spindevevkaken. God søndag!

 

Kristine ♥

SPILLELISTEN I OKTOBER

Hei og god lørdag dere. I dag blir det hviledag på meg. Jeg drar nemlig hvert øyeblikk en tur på hytten og skal ha et par rolige dager. Faktisk har jeg ingen verdens ting på agendaen annet enn å tenne i peise, lese bok, drikke kakao og nyte. Jeg blir her til mandag og ser frem til noen deilige dager.

Mens jeg nyter hyttetilværelsen, vil jeg dele spillelisten i oktober med dere. Som dere vet, deler jeg jo en spilleliste hver måned. God musikk er så viktig for gode treningsøkter! Håper du finner gleden i spillelisten.

Nå skal jeg pakke sammen sakene mine og komme meg avgårde. Hyttetur og hvilepuls, her kommer jeg!
Uansett hva du gjør i helgen, håper jeg du gjør noe som fyller hjerte ditt med glede. Husk at du er skjef over ditt eget liv. Gjør minst en ting hver eneste dag som får frem smiliet ditt. Det er så viktig for at du skal ha det bra.
Ha en riktig god helg!

 

Kristine ♥

SUNN OG HJEMMELAGET PANINI, EN VEGETAR VARIANT

Panini er en slags italiensk sandwitch som ofte er fylt med diverse godsaker, og så grillet. I dag ble jeg inspirert av paninien og laget en slags sunn paninivariant til lunsj.

Selve paninibrødet tar ikke mer enn fire -fem minutter å lage. Så er det bare å fylle på med det du ønsker av fyll. Her kan du bruke det du har tidligjengelig og liker best. Det eneste du må ha for å få en god panini, er ost. Resten av fyllet, kan du variere i det uendelige. Jeg har laget en vegetar variant hvor jeg har brukt ost og grønnsaker som fyll. Sammen med litt ost og creme fraiche, blir det kjempe godt! Andre ting som passer utmerket i en pannini er skinke, kethup, salami, hummus, pesto, salami og lignende.

Sunn og hjemmelaget panini, en vegetarvariant
Til 1 person

Paninibrødet
2 egg
Krydder, jeg brukte 1/2 ts salt, 1/3 ts løkpulver og 1/2 ts oregano
1 stor ss havremel, ca 20 g
1/2 ts bakepulver

Paninifyllet
Ruoccla, eller andre grønne bladgrønnsaker som spinat eller salat
1 liten tomat
Et par skiver rødløk

Ost, jeg har brukt ca 2 ss fetaost og litt revet parmesan
1 ts sennep
1 ss creme fraiche, eventuelt kesam for en magrere variant

Start med paninibrødet. Visp eggene sammen med krydder , bakepulver og havremel.
Stek som en tykk pannekake i en panne på middels varme i 1 -2 minutter på hver side.

Når brødet er ferdigstekt på begge sider, smører du på sennep på brødet. Legg så over ruccola, tomat i skiver og ost på halvparten av det runde brødet. Topp med noen klatter creme fraice. Brett så over den andre halvparten av brødet.

Legg paninien tilbake i pannen og legg over et lokk. La det hele steke under lokket i 2 -3 minutter på middels varme.
Server.

Panini passer også perfekt i matpakken. Pakk den inn i aluminiumsfolie, så holder den seg godt!

 

Kristine ♥

HVA JEG GJØR FOR Å GÅ OPP I VEKT

Som jeg fortalte forrige uke, her, satte jeg altså et mål i august om å gå opp fem kilo innen året er ommet. Etter at jeg har skrevet om det, har jeg fått flere spørsmål om hva jeg gjør for å gå opp i vekt.

Vektoppgang i terorien, er ganske enkelt. Du må innta flere kalorier enn du forbruker. På samme måte er også vektnedgang enkelt på papiret. Du må innta færre kalorier enn du forbruker, for å gå ned i vekt. Men vi vet alle at det ikke alltid er lett å slanke seg eller gå ned i vekt. Slik er det også med vektoppgang. Det er enkelt i teorien, men satt i praksis er det ikke fult så enkelt.

For å gå opp i vekt har jeg:

⋄ Innført frokost
Jeg har tidligere vært veldig dårlig på å spise frokost, da jeg ikke er sulten på morgenen.  Stort sett har jeg nok spist frokost to av syv dager i uken. Nå har jeg innførst frokost hver dag. Et ekstra måltid fører til et større inntak av kalorier totalt i løpet av dagen.

⋄ Spiser jevnere måltider
På hektiske dager kan jeg glemme å spise og også spise veldig ujevnt. Nå spiser jeg jevne måltidet gjennom hele dagen. I starten satte jeg faktisk på alarmen, slik at jeg ble minnet på å spise omtrent hver tredje timen og da fikk innarbeidet en god rutine med faste, jevne måltider hver dag.

⋄ Redusert mengden grønnsaker
Grønnsaker er sunt, men det er ikke nødvendig å spise en hel del av de. Da grønnsaker inneholder lite kalorier, vil det å spise mye grønnsaker føre til at du blir fortere mett og ikke ha like mye plass til annen mat. I en fase hvor en skal opp i vekt, ønsker en da å fokusere på ordentlig mat, slik at en får i seg nok kalorier. Jeg har redusert mengden grønnsaker slik at jeg nå får i meg ca en liten håndfull til hvert måltid. Da når jeg det anbefalte daglige inntaket, men fyller likevel ikke magen med grønnsaker slik at jeg har god plass i magesekken til annen mat.

⋄ Økt mengden fett
Da fett inneholder mye kalorier, er det enkelt å øke kaloriene ved å spise mer fett. Nå har jeg økt fettmengden jeg spiser til hvert måltid og sørger alltid for at hver eneste måltid inneholder en god dose fett. Sunt fett jeg spiser er meierismør, kokosolje, olivenolje, nøtter, frø, pesto, fullfett oster som brie, blåmuggost, feta og Jarlsberg, fet fisk som laks, ørret og markell, avokado og egg.

⋄ Tar flere hviledager
Jeg er veldig glad i trening og jeg har tidligere hatt problemer med å ta treningsfri fordi jeg har så lyst til å trene! For all del, jeg har ikke trent hver dag, men jeg har ikke planlagt treningsfri. Jeg har tatt en dag av gangen og hatt hviledag når jeg kjenner at kroppen trenger det. Nå forsøker jeg å ha minst to hviledager hver uke. Enkelte dager hvor jeg har blitt for rastløs, har jeg dratt på trening og brukt en drøy halvtime på streching, rulling med foam rolling og tøying. Det gjør det enklere å ta hviledager, for da føler jeg at jeg likevel har gjort noe den dagen. Det å ta flere hviledager har også gjort at jeg har blitt sterkere og hatt mer progresjon i trening. Ikke undervurder effektev av å la kroppen og musklaturen hvile!

Om du har noen tips til å gå opp i vekt, del de gjerne med meg og resten av leserne.

 

Kristine ♥

INNBAKT BURGER

Dagens middag overvent de fleste middager jeg har spist den siste tiden. Jeg laget innbakt burger. Det har var rett og slett magisk godt!

Jeg serverte retten til en venninne som var på besøk og hun sa bokstavlig talt “OMG, det her må være sykt usunt!”. Men nei, den retten har er langt fra usunn. Den er proteinrik og inneholder godt med sunt fett. Og den er rett og slett helt fantastisk god. Det her må du bare prøve!

Innbakt burger
Til 2 -3 personer

1 pakke karbonadedeig
6 egg
Salt og pepper
6 store skiver ost, jeg brukte Jarlsberg
1/2 løk
6 tortillalefser eller lomper
2 eggehviter

For 6 små burgere av karbonadedeigen. Ha på salt og pepper på begge sidene.
Stek burgerne i en panne på medium til høy varme i ca 90 sekunder på hver side.
Stek eggene.
Del løken i skiver.
Ha eggehvitene i en skål og pisk den lett med en gaffel.
Legg tortillaene / lompene utover kjøkkenbenken. Legg på ost, egg, løkskiver og burger. Pakk så sammen en og en tortilla.
Smør hver tortilla lett inn med eggehvite. Jeg brukte fingrene mine til å smøre eggehviten. Sørg for at alle sidene av tortillaen blir dekket med eggehvite.  Legg hver pakke med sjøten ned på en bakeplate med bakepapir. Tortillaen skal dekke burgerne.
Stek på 225 grader i ca 5 minutter. Følg med underveis. Tortillaen skal få en gyllen overflate.

Server gjerne med guacamole. Det lager du enkelt ved å mose 1 godt moden avokado med 1/2 hakket tomat, 1/3 hakket rødløk, 2 finhakkede hvitløksfedd, 1 cm finhakket chili og saften fra 1/2 sitron.

Kombinasjonen av hamburger, smeltet ost, flytende eggeplomme, sprø innpakking og guacamole gjorde denne retten til en real fest i munnen. Lag den med en gang! Så godt!

 

Kristine ♥

4 x 4 MED EN TWIST

                                                                                                                                                                                                        Inneholder add-linker

I dag hadde jeg en litt anerledes intervalløkt. Jeg kjørte 4 x 4 med en twist.
4 x 4 er en klassisk og veldig velkjent intervallform. Her har du høy intensitet i 4 minutter, før du så hviler i 3 minutter og gjentar denne sekvensen 4 ganger. I dag gjorde jeg den ved at jeg syklet intervallene og så gjorde core øvelser i pausen. Det gjorde intervallene litt mer morsomt.

Jeg sykler ettersom kneet mitt fortsatt er skadet og jeg ikke skal belaste det spesielt mye. Om du ønsker kan du løpe eller gjøre andre former for kondisjon som å bruke ellipsemaskinen, løpe i bakke, bruke tredemølle, stakemaskinen eller romaskinen.

Jeg har på meg nok et fint antrekk fra BetterBodies. Waverly mesh tights og  Waverly mesh bh.

4 x 4 med en twist
⋄ Varm opp i 5 -10 minutter. Start rolig og øk så intensiteten gradvis.

⋄ 4 minutter høy intensitet
⋄ 3 minutter aktiv pause . Når de 4 minuttene er over, går du rett på core øvelsene. Gjør 20 planke get ups, altså 10 stykker på hver side, og så rett på 20 sit ups. Når du har gjort dette hviler du de resterende 3 minuttene.
Gjenta prosessen 4 ganger, slik at du totalt har gjennomført 4 intervaller av 4 minutter og 4 runder med planke get ups og sit ups.
⋄ Nedtrapping i cirka 5 minutter.

Planke get ups. Jeg er usikker på det norske navnet, noen kaller det gående planke.
Du står i vanlig plankeposisjon med tærne og albuene i gulvet. Se ned i gulvet og forsøk å ha en nøytral posisjon i ryggen. Stram coremuskulaturen og tenk at du skal suge navlen inn mot ryggraden. Gå så opp med høyre arm slik at armen er strak og håndflaten er ned i gulvet. Gå så opp på samme måte med venstre arm. Gå så ned med høyre arm og så ned med venstre arm, slik at du står i planke posisjon igjen. Gjør dette totalt 20 ganger, da 10 ganger på hver side.

Sit ups.
Her foretrekker jeg å ha bena i bøyd ut mot siden, fremfor vanlig nitti graders vinkel. På den måten får hoftemuskulaturen mindre belastning og magen jobber mer.

Håper du tester denne 4 x 4 intervalløkten med en twist og at du liker treningsøkten!

Kristine ♥