Panini er en slags italiensk sandwitch som ofte er fylt med diverse godsaker, og så grillet. I dag ble jeg inspirert av paninien og laget en slags sunn paninivariant til lunsj.
Selve paninibrødet tar ikke mer enn fire -fem minutter å lage. Så er det bare å fylle på med det du ønsker av fyll. Her kan du bruke det du har tidligjengelig og liker best. Det eneste du må ha for å få en god panini, er ost. Resten av fyllet, kan du variere i det uendelige. Jeg har laget en vegetar variant hvor jeg har brukt ost og grønnsaker som fyll. Sammen med litt ost og creme fraiche, blir det kjempe godt! Andre ting som passer utmerket i en pannini er skinke, kethup, salami, hummus, pesto, salami og lignende.
Sunn og hjemmelaget panini, en vegetarvariant
Til 1 person
Paninibrødet
2 egg
Krydder, jeg brukte 1/2 ts salt, 1/3 ts løkpulver og 1/2 ts oregano
1 stor ss havremel, ca 20 g
1/2 ts bakepulver
Paninifyllet
Ruoccla, eller andre grønne bladgrønnsaker som spinat eller salat
1 liten tomat
Et par skiver rødløk
Ost, jeg har brukt ca 2 ss fetaost og litt revet parmesan
1 ts sennep
1 ss creme fraiche, eventuelt kesam for en magrere variant
Start med paninibrødet. Visp eggene sammen med krydder , bakepulver og havremel.
Stek som en tykk pannekake i en panne på middels varme i 1 -2 minutter på hver side.
Når brødet er ferdigstekt på begge sider, smører du på sennep på brødet. Legg så over ruccola, tomat i skiver og ost på halvparten av det runde brødet. Topp med noen klatter creme fraice. Brett så over den andre halvparten av brødet.
Legg paninien tilbake i pannen og legg over et lokk. La det hele steke under lokket i 2 -3 minutter på middels varme.
Server.
Panini passer også perfekt i matpakken. Pakk den inn i aluminiumsfolie, så holder den seg godt!
Kristine ♥
Cecilie
Ja, det vil nok gå strålende 🙂
Ella
Ja, jeg snur de bare med stekespaden 🙂
Snur du den bare med en stekespade?
Spennende kombinasjon . Kan jeg bruke glutenfritt mel?