JEG HAR BEGYNT Å JOBBE I ELITEPT

Dette har jeg gledet meg til å fortelle dere. Jeg har begynt å jobbe i ElitePT! Jeg er, som mange av dere allerede vet, udannet personlig trener og kostholdsveileder, i tillegg til at jeg har grunnfag i ernæring og en bachelorgrad i sykepleie. Det å hjelpe mennesker, da både med tanke på livsstilsendringer, å finne mat- og treningsgleden, få en sunnere hverdag, ja en bedre helse og et bedre liv generelt, er noe jeg brenner lidenskapelig for! Om jeg kan skape en positiv forandring hos en annen person, gjør det virkelig meg til et mer lykkelig menneske!

Hvorfor jeg sa ja til å jobbe i ElitePT? Jo, det skal jeg fortelle deg. Jeg har tidligere blitt kontaktet av andre firmaer som driver med online coaching, men da sagt nei. Det som skiller seg ut med ElitePT og som gjør at jeg synes de er det beste coaching alternativet i Norge er i hovedsak to ting

1. De tilpasser alle oppsett for den enkelte
Vi har alle forskjellige mål, forskjellige utgangspunkt, forskjellige kropper, forskjellige preferanser, forskjellig hverdag og en hel rekke andre ulike faktorer som påvirker. Dette gjør at en fastsatt plan, som dessverre mange selger på nett, aldri vil fungere i lengden. Hos ElitePT får du spesialtilpasset og skreddersydd kostholdsoppsett og / eller en treningsplan for akkurat deg. For at du skal nå målene dine og få en varig livsstilsendring, må oppsettet ditt spesialtilpasses, slik at du trives og kan gjøre enkle endringer til en del av din hverdag.

2. Genial app
ElitePT har kanskje den beste coaching appen. Om du har meg som coach, eller en annen coach i ElitePT, foregår denne coachingen gjennom appen. Det gjør det veldig effektivt og enkelt for deg. Du får treningsprogrammet ditt opp i appen, noe som gjør at du enkelt kan følge og logge treningen din direkte i appen når du er på trening. Er det slik at du ønsker å se utførelse av en treningsøvelse, er alle øvelsene på programmet ditt koblet til en video, slik at du bare trenger å trykke på den. I appen har du også kostholdsoppsettet ditt, og du kan enkelt chatte med coachen din gjennom appen 24 / 7.

I tillegg er det et stort pluss at jeg har hørt ene og alene positive ting om ElitePT. De har nå hatt over fem tusen kunder, noe som har gjort at de har opparbeidet seg kompetanse og kunnskap om hvordan du skal lykkes med å nå målsetningene dine.

Jeg gleder meg virkelig til fremtiden og å til å sette i gang. Det er dette jeg brenner for! Jeg ønsker så gjerne å hjelpe andre med å nå målene sine. Om det så er å få mer energi, gå ned i vekt, klare den første pull upsen, få en bedre fordøyelse, løfte ti kilo mer i knebøy, eller noe helt annet. For all del, jeg kan ikke gjøre jobben for deg, men jeg kan være der, guide deg, motivere og hjelpe, slik at veien mot målet blir enklest og best mulig. Jeg er rett og slett så glad for at får jeg dele av min kunnskap, energi og trenings- og matglede, og på den måten kan hjelpe deg med å få et bedre liv!

Er det sånn at du har et mål du ønsker å oppnå, har jeg nå et introtilbud på Startpakken hvor du får 900,- i rabatt! Sendt meg en mail på [email protected] eller legg igjen epostadressen din under, så tar vi en uforpliktende samtale. Det er kun jeg og ingen andre som ser mailadressen din om du legger denne i e-post feltet i kommentarfeltet. Du kan også lese mer om meg som coach her.

 

Kristine ♥

HVORFOR JEG BAKER SUNNERE BAKST UTEN SUKKER

                                                                                                                                                                                                  Inneholder add-linker

Her om dagen fikk jeg en kommentar på instagram som fikk meg til å tenke. Jeg baker, som dere vet, en del sunnere bakst uten sukker. Jeg lager også “vanlig” bakst, men mye av det jeg lager er sunnere varianter.

Noen mener at det å bake med bakevarer som mandelmel, sukringold, havremel og lignende, er unaturlig. Men er det noe mer unaturlig å bake med disse ingrediensene enn å bake med prosessert hvetemel og sukker? Jeg synes ikke det. Jeg vil også påstå at det ene eller det andre er usunt.

Hvorfor jeg baker sunnere bakst uten sukker, handler ikke om at jeg gjør det for å spare kalorier eller fordi det er sunt. Grunnen til at jeg foretrekker å bake en del uten hvitt mel og sukker, er rett og slett fordi det gjør at jeg føler meg bedre. Spiser jeg mye sukker, hvetemel og prosesserte matvarer får jeg vondt i magen, hodepine, energien blir dårlig, jeg promper mye og sliter med hjerneteppe.  Det gjør altså at jeg føler meg dårlig. Disse symptomene får jeg derimot ikke om jeg baker med andre ingredienser. Kroppen min liker seg altså bedre på sunnere bakst. 

Ettersom jeg elsker å bake, er ingredienser til sunn bakst får jeg aldri nok av! Men jeg har selvfølgelig noen ingredienser jeg bruker mer enn andre. Ingrediensene jeg bruker mest er havremel, sukringold, bakepulver, egg, eggehvite på kartong, sukrinmelis, vaniljepulver, agave sirup, meierismør, fibersirup, kakaopulver, mandelmel, salt, kokosolje, peanøttsmør, sukkerfri sjokolade og kesam. Er du ny til sunnere bakst, vil jeg anbefale at du starter med enkle og gode ingredienser som havremel og sukringold. Har du et mel og et søtstoff, kommer du en lang vei.Vil du supplere med et par ingredienser til, ville jeg gått for mandelmel, fibersirup, sukkerfri sjokolade og kokosolje. I bunn og grunn er et mel og et søtstoff hovedingrediensene du trenger.

Som dere alle vet, tar jeg meg gjerne en liten sjokoladebit hver dag og spiser smågodt eller is om jeg føler for det, men blir det får mye av det, føler jeg meg rett og slett ikke bra. Det er derfor jeg baker sunnere bakst. Da kan jeg spise bakst og likevel føle meg tipp topp.

Men dere, husk likevel at mat alltid er førsteprioritet. Kjøtt, fisk, egg, grønnsaker, grovbrød, poteter og lignende skal være hoveddelen av et kosthold. Jeg har snakket om 80 / 20 regelen før. Og den gjelder her. Spist ordentlig mat mesteparten av tiden, så kan noe av kostholdet være andre typer matvarer som sjokolade, sunnere bakst, Ben&Jerrys og boller. Det er i hvert fall det som er et sunt kosthold i mine øyne og det som gjør at jeg føler meg på mitt beste. En salig blanding – mest ordentlig og naturlig mat, men en dose sunnere bakst og en dæsj sukker her og der.

Det var det jeg hadde på hjertet i dag. Nå skal dagen nytes med god mat, en godispose og hygge. Håper du får en nydelig lørdag 🙃


Kristine ♥

DEN ULTIMATE FREDAGSBURGEREN

Fredag og helgen er her. Hvorfor ikke slå til med en real burger?
Jeg serverte den ultimate fredagsburgeren til en venninne som kom på lunsjbesøk i dag. Vi gjorde faktisk så stas på lunsjen at vi tok et glass rødvin til maten. Det kaller jeg en bra start på helgen!

Se på denne herligheten da. En ordentlig saftig burger toppet med brie og glasert rødløk, og servert med søtpotetfries. Her blir det fest i munnen!

Den ultimate fredagsburgeren
Til 2 sultene personer
 
Burger
400 g karbonadedeig
Salt og pepper

4 skiver brie

Glasert rødløk
1 stor rødløk, eller to små
1 ss fibersirup, eventuelt sukringold eller brunt sukker
2 ss balsamicoedikk
2 ss vann

Start med glasert rødløk. 
Kutt rødløken i tynne skiver. Stek den i en panne på medium varme til løken har blitt blank. Ha så i fibersirup, balsamicoedikk og vann.
Bland godt sammen og la småkoke i 2 -3 minutter til løken blir myk. 

Lag så harmburgerene. 
Form to hamburgere med hendene. Her kan det lønne seg å ha litt kaldt vann på hendene dine når du former burgere, slik at karbonadedeigen ikke setter seg fast. 
Ha på salt og pepper på begge sidene av burgerne. 
Stek på middels varme i en stekepanne i 2 -4 minutter på hver side avhengig av hvor godt du liker burgeren din stekt. De siste to minuttene legger du over skivene med brie, slik at de smelter noe ned i burgeren. 
Legg burgerne på en tallerken. Topp med karamellisert rødløk.

Karamellisert løk, bire og søtpotetfries. Yes, det kaller jeg den utlimate fredagsburgeren. Nå er helgen klar for å nyte resten av helgen! Jeg skal hvert øyeblikk en tur på The Well, før det blir middag med hyggelige mennesker ute etterpå. For en fredag!
God helg dere!

 

Kristine ♥

KREMET TUNFISKSALAT

Dagens lunsj ble en enkel kremet tunfisksalat. Tunfisk er noe mange har et negativt forhold til, men med riktlig tilbehør eller forberedelser, kan tunfisk være skikkelig godt.

Denne varianten er laget med creme fraiche, men du kan gjerne bruke kesam eller yoghurt naturell om du ønsker en magrere variant. Det tar ikke mange minuttene å slenge sammen en kremet tunfisksalat. På knappe fem minutter har du en deilig salat klar! Du kan også lage en stor porsjon porsjon, slik at du har tunfisksalat klar for flere dager. Den vil holde seg godt i tre -fire dager i en lufttett boks i kjøleskapet.

Kremet tunfisksalat
Til 1 porsjon

1 boks tunfisk
1/3 vårløk, eventuelt rødløk
3 ss creme fraiche, eller kesam / yoghurt
1/3 sitron
1/3 ts dijon sennep

Salt og pepper

Finhakket vårløken.
Bland så sammen med resten av ingrediensene.
Server.

Kremet tunfisksalat kan du ha som pålegg på knekkebrød, lomper, brød eller lignende, eller bruke som topping på en salat. Du kan også dyppe grønnsaksstenger i tunfisksalaten. Tidligere har jeg dyppet gulrot og stangselleri i den. Det er godt!
Ha en fin fin torsdag videre.

 

Kristine ♥

TIPS TIL PULL UPS OG CHINS

Pull upps og chins, altså kroppsheving på godt norsk, er en av mine favoritt øvelser. Dette er, i følge både meg og de aller fleste andre i treningsbransjen, en av de beste øvelsene for overkroppen. Nybegynner som viderekommen, du bør absolutt ha en av variant av pull ups eller chins i programmet ditt. Men jeg klarer det ikke, tenker du kanskje. Vel, det finnes mange vanskelighetsgrader slik at alle kan gjøre disse øvelsene!

Først en avklaring. Chins er når du bruker underhåndsgrep og pull ups er når du bruker overhåndsgrep. Her gjør jeg altså pull ups.

Grunnet til at jeg foretrekker disse øvelsene ovenfor andre lignende øvelser som nedtrekk, er at nedtrekk utføres i en lukket kjede, mens pull ups og chins gir god muskelaktivering, kontroll og stabilitet. Du får trent en rekke muskler i overkroppen, da øvelsen går over flere ledd og aktiverer flere muskelgrupper samtidig. Mange tenker at pull ups og chins kun trener rygg, men her får du også trent, trapezius, biceps, latissimus dorsi, rombene, den store brystmuskelen; gjort enkelt –  bryst, skuldre og forside overarm, samt muskulatur i hender og i underarm. Du får også trent grepsstyrken din, noe som er overførbart til en rekke idretter som fotball og basket, samt i hverdagslivet når du skal bære tunge handleposer eller bare holde en kopp i hånden. 

Håndposisjonen din, altså om du tar chins som er med underhåndsgrep eller pull ups som er med overhåndsgrep, vil påvirke hvilke muskelgrupper som har størst aktivering. 
Pull ups, altså overhåndsgrep, har størst aktivering av nedre del av trapezius.
Chins, da underhåndsgrep, har større grad av aktivering av den store brystmuskelen  og overarmene.

Her er noen forskjellige varianter av pull ups og chins
– Variasjon av håndposisjonen; overhåndsgrep, underhåndsgrep eller nøytralt hammergrep
– Du kan gjøre øvelsen i et rack stativ
– Du kan gjøre øvelsen i ringer
– Du kan gjøre øvelsen med trenignsstrikk for å gjøre belastningen lettere
– Du kan gjøre negative kroppshevinger hvor du hopper opp til stangen og senker deg så rolig ned. Denne er fin for nybegynnere
– Du kan gjøre øvelsen i apparat / maskin, hvor maskinen hjelper deg opp og gjør øvelsen lettere
– Du kan gjøre øvelsen med ekstra belastning, for å gjøre øvelsen tyngre
– Du kan gjøre øvelsen med eksentrisk fase, hvor du bruker langt tid på vei ned, gjerne rundt 5 sekunder, for å gjøre øvelsen tyngre

Trener du pull ups og chins? Hva er i så fall favorittvarianten din?


Kristine ♥

SUPER ENKEL FISKEGRATENG

Det er fisketirsdag i dag! Jeg slo til med en superenkel og knall god fiskegrateng. Fiskegrateng er en gammel barndomsfavoritt som jeg ikke blir lei. I tillegg er det supert å lage for meg som bare er en person, for da har jeg mat i flere dager. Fiskegrateng passer nemlig ypperlig til oppvarming. Om du lager middag til flere, kan du også doble eller tredoble oppskriften slik at du lager en stor form og på den måten har mat til flere dager.

Her har jeg valgt å droppe makaroni, for å slippe å måtte koke makaronien først, og dermed spare tid og energi. Vil du ha makaroni i fiskegratengen din, koker du makaroni som anvist på pakken og deretter blander det inn i sausen når den hvite sausen er klar. Det tar ikke mer enn 10 -15 minutter å lage denne fiskegratengen, så er det bare å vente og gjøre noe helt annet mens den står i ovnen! Enkelt, sunt og kjempe godt. Det er sånn jeg liker de fleste hverdagsmiddagene mine!

Superenkel fiskegrateng
Til 2 -3 porsjoner

400 g fisk, jeg brukte torsk i blokk
1 liten gul løk
2 egg
2 ss smør
2 ss mel, jeg brukte speltmel
5 dl melk
Krydder: 1/2 ts salt, 1/3 ts pepper, 1/4 ts muskattnøtt
Ca 30 g havregryn
Ca 20 g parmesan, kan sløyfes

Kutt løken i fine terninger. Stek raskt i en panne på middels varme i 1 -2 minutter til løken blir blank.
Lag så den hvite sausen. Ha i smør i samme panne som løken. Rør inn melet. Spe på med melk. Tilsett litt og litt melk, og rør godt samtidig slik at du unngår klumper. Ha så i krydder og la sausen koke i 4 -5 minutter.
Skjær opp fisken og legg den utover en ildfast form.
Bland i eggene i den hvite sausen. Hell sausen over fisken.
Strø over revet parmesan og havregryn.
Stek på 200 grader i 50 minutter.
Server med ønsket tilbehør som kokte poteter, potetmos, en frisk salat eller revede gulrøtter. Jeg gikk for kokte poteter og en salat av gulrot, agurk, sitron og pepper. 

Der har du en superenkel og knall god fiskegraten, perfekt som en sunn og god hverdagsmiddag.
Håper det smaker!

 

Kristine ♥

HVA ER GRUNNEN TIL AT DU STÅR OPP?

Riktig god morgen dere! Hva er grunnen til at du står opp om morgenen? Ja, hva var egentlig grunnen til at du stod opp av sengen i morges?
Vekkerklokken ringer og det første du tenker er kanskje ‘i dag blir en lang dag’ eller ‘å jeg er så sliten’. Er det sånn du starter dagen din, vil den også utarte seg slik. Du husker kanskje en dag du stod opp om morgenen og hadde noe du gleder deg til? Hvor du nærmest hopper ut av sengen, er super entusiastisk og gledet deg over det som skulle skje. Slike dager blir så mye bedre!

Finn en grunn til at du står opp om morgenen. Hva som virkelig gjør at det er verdt å stå opp akkurat i dag. Da mener jeg ikke unnskyldninger som ‘fordi jeg må’ eller fordi ‘andre forventer det’. Det er faktisk en grunn til at du står opp hver eneste dag. Kanskje er det noe så lite som at du trives på jobben din, at du gleder deg til å vekke barna dine, eller det være at du ser frem til noe hyggelig du skal gjøre i dag. Finn en slik grunn hver eneste morgen!

For min del kan jeg si at jeg står opp fordi jeg synes det er spennende å lære i begge jobbene mine. Jeg stortrives både som sykepleier og online coach. Jeg står opp fordi jeg gleder meg til morgenkaffen og frokosten min. Og akkurat i dag står jeg opp fordi jeg skal møte en venninne hvor vi skal sitte på cafe og jobbe med online pt-kunder, prate og kose oss.

Gjør dagen din litt bedre. Spol inn på det positive sporet om morgenen og finn ut hvorfor du står opp. Det er alltid noe å glede seg over hver eneste dag!

 

Kristine ♥

SPILLELISTEN I MARS

Hei og hopp. Mandag er topp! Jeg vet ikke med dere, men jeg synes i hvert fall mandag er en ganske så fin dag. Og ikke glem det faktumet at det faktisk starter med tanken. Hva du tenker om mandager har så mye å si! Tenker du stadig at mandag er en fæl og kjip dag, kan jeg love deg at dagen ikke blir særlig bra. Forsøker du derimot å tenke at mandag er en fin dag, på link linje med alle andre dager i uken, blir mandagen din desidert mye bedre!

Uansett, jeg har akkurat kommet hjem fra en treningsøkt. Denne gangen med ny spilleliste på øret.  Ny musikk gir meg bare så mye glede! Månedens spilleliste er ikke delt med dere enda, men nå kommer den.  Her er spillelisten i mars.

Håper du får glede av spillelisten og at du kanskje får en ekstra bra treningsøkt eller to!
Ha en herlig mandagskveld videre.

 

Kristine ♥

VAFFELDAGEN

Hei dere, og riktig god mandag ♥ Du har sikkert allerede fått med deg at det er vaffeldagen i dag. Det florerer av oppskrifter på vafler nå. Uansett, så synes jeg vaffeldagen må feires med vafler! Vil du også lage vafler i dag, har du noen av mine favorittvaffeloppskrifter her.

SONY DSC
Proteinrike vafler laget på havremel, mandelmel og proteinpulver. 

Påskevafler med smak av appelsin toppet med appelsinsirup.

SONY DSC
Salte vafler som passer perfekt i stedet for brødskiven. 

Enkle vafler med banan og havregryn


Saftige vafler med kesam og speltmel.
Geniale vafler bestående av banan og egg. Enklere blir det ikke!

Skal jeg være helt ærlig, har jeg akkurat stått opp. Jeg var ute alt for sent å drakk vin i går og valgte å sove litt lengre i dag. Jeg har altså ikke kommet så langt at jeg har laget vafler, men jeg tipper det blir vaffelkos til kveldsmat. Det passer jo ypperlig på vaffeldagen.
Vafler eller ei, håper du får en flott mandag og en riktig så fin uke!

 

Kristine ♥

MITT TO SPLITT TRENINGSPROGRAM TIL UKEN

Jeg har akkurat planlagt ukens trening. Nå som jeg har begynt på yoga, må jeg planlegge treningen mer. Jeg er ikke akkurat yogafrelst, så for at jeg skal få gjennomført yogaøktene, må jeg planlegge det.  Denne uken ønsker jeg å få til to yoga økter, en fullkroppsøkt, enunderkroppsøkt og en overkroppsøkt. Jeg tenkte at jeg skulle dele mitt to slitt treningsprogram med dere, altså underkroppsøkten og overkroppsøkten.

Mitt to splitt treningsprogram til uken

⋄ Underkroppsøkten
– Knebøy
4 sett * 6 repetisjoner
– Gående utfall
3sett * 8 -10 repetisjoner
i supersett med

– Strak markløft
3 sett * 8 -10 repetisjoner
– Hip thrust med stang
3 sett *10 -12 repetisjoner
i supersett med

– Frog pumps med manual
3 sett *12 -15 repetisjoner

⋄ Overkroppsøkten
– Pull ups
3 sett * maks antall
– Stående roing med bred grep
3 sett * 8 -10 repetisjoner
i super sett med

– Benkpress
3 sett * 8 -10 repetisjoner
– Skulderpress med manualer
3 sett * 8 -10 repetisjoner
 i supersett med
– Omvendt flyes

3 sett * 10 -12 repetisjoner
– Bicepscurl
2 sett * 8 repetisjoner
i super sett med
Fransk press
2 sett * 8 repetisjoner

Du kan velge om du vil trene gjennom programmet slik som meg, ved å for tilsette en fullkroppsøkt eller to, eller du kan trene dette programmet to ganger i løpet av en uke slik at du trener underkropp, overkropp, hviledag, underkropp, overkropp, og da får fire styrkeøkter i uken. Om du tester treningsprogrammet, tagg meg gjerne på instagram @kristine_aure. Det er så hyggelig å se dere tester øktene mine.
Ha en fortsatt herlig søndag. 

 

Kristine ♥