SPILLELISTEN I NOVEMBER

                                                                                                                                                                                                  Inneholder add-linker

I går hadde jeg endelig en ordentlig god treningsøkt. Herlighet så fantastisk jeg føler meg etter å få svettet skikkelig! Nå er Kristine tilbake hundre og ti prosent. Det føles så godt! Meg meg på øret, hadde jeg også en ny spilleliste. Spillelisten i november er nemlig oppdatert og klar. Her er det masse fresh og ny treningsmusikk. Det hav i hvert fall meg ekstra med treningsgiv og glede. Jeg håper du også kan få glede av listen.

Jeg har på meg Sugarhill toppWaverly bh, Miiego øreklokker, og Noccoen er selvfølgelig med.
Siden det er BlackFriday er det forresten tilbud på Nocco nå. Du får et helt brett til bare 389,-. Det er nesten halv pris!

Nå skal jeg komme meg avgårde på en lørdagsøkt. Jeg vet ikke helt hva som står på treningsagendaen. I dag tar jeg en slik ‘jeg gjør akkurat det jeg føler for’- moroøkt. Jeg gleder meg!
Håper du får en finfin lørdag. Og tusen takk for at du er du, at du titter innom og at du legger igjen noen ord. Det betyr utrolig mye.

 

Kristine ♥

EN SKIKKELIG HAPPY HELG

Hei og hopp denne fredagen. Dere, endelig våknet jeg med solskinn i tankene og et stort smil om munnen! Som jeg skrev på onsdag, har dagene gått nok så tregt siden jeg kom hjem fra ferie for en uke siden. Jeg har vært trøtt, slapp og rett og slett lei hverdagen. Men i dag føles det som om jeg er meg selv igjen. Ikke minst, har jeg en følelse av at dette blir en skikkelig happy helg. Så fantastisk deilig!

Denne helgen har jeg bare koselige planer. Kanskje det er årsaken til at jeg er litt ekstra happy? Ikke vet jeg, men jeg elsker følelsen i hvert fall.

I dag startet jeg dagen med å ta meg en treningsøkt. Jeg gledet meg faktisk skikkelig til å trene. Treningsgleden og treningsgnisten er tilbake. Woho! I kveld skal jeg spise sushi med bestevennen og bare hygge meg.
I morgen skal jeg ta noen timer med kontorarbeid og på kvelden venter julebord med Noccogjengen. Der er det alltid god stemning.
På søndag har jeg planer om å bake pepperkaker og pynte til jul. Det er jo første desember! Så skal jeg møte en venninne og gjøre noe julete. Vi er usikker på hva. Vi vet bare at vi vil gjøre noe som gir oss julefølelse. På kvelden skal jeg ha meg tid. Da har jeg planer om å ta meg et glass vin, tenne noen lys, kanskje ta på en ansiktsmaske og bare pleie meg selv i eget selskap.

Skal du noe hyggelig denne helgen?

Uansett hva som står på din agenda, håper jeg du får en skikkelig happy helg. Ta vare på deg selv og gjør noe som får deg glad. Vær med de menneskene som bringer deg glede og får deg til å smile. Det betyr også å droppe de menneskene som tar energien din og som trekker deg ned. Vekk med dem. De er ikke verdt tiden din! Bruk litt tid på deg selv. Enten det er i form av en gåtur i skogen, å slenge seg på sofaen med en god film, lage deg en ekstra god middag, le høyt til en youtube film, ta en lang dusj og smøre deg inn med en deilig krem, kjøpe deg et magasin, drikke vin og spise godis. Ja, hva som helst! Kjenn etter hva som er riktig for deg, hva du har lyst til å gjøre og hva som gir deg glede. Gjør minst en slik ting hver dag. Den type egenpleie trenger ikke ta lang tid, men om du setter av noen minutter hver dag, om det så bare er fem minutter, kan jeg love deg at du får en happy helg.
God fredag dere og god helg!

 

Kristine ♥

SUSHI BOLLE HJEMME PÅ EN – TO – TRE

Jeg vet ikke med dere, men jeg må ha minst et godt middagsaktig måltid om dagen. I dag jobber jeg kveldsvakt i sykepleiejobben. Når jeg gjør det, pleier jeg alltid å lage meg en skikkelig god lunsj før jobb. I dag gikk jeg for sushi bolle. Mens jeg var på ferie spiste jeg sushi bolle, aka poke bowl, flere ganger. Jeg elsker det!

Denne varianten lager du hjemme på en – to – tre. Alt du trenger er en form fisk eller skalldyr, ferdigkokt ris, eventuelt eddik og noe søtt om du vil pimpe risen, grønnsaker og noe tilbehør. Voila!

Sushi bolle hjemme på en – to – tre

Ris*
Valgfritt: esdik og søtning, jeg brukte sukrin+
Ønsket fisk / skalldyr, jeg har brukt salma laks, scampi og kamskjell
Grønnsaker, jeg har brukt vårløk, agurk, cherrytomater, ruccola, rødløk og edamamebønner
Tilbehør, jeg brukte avokado, koriander, mango, lime, ferdigkjpøt chilimasjones fra Lofoten, wasabi, syltet ingefær og soya saus

*Du får kjøpt ferdigkokt sushiris, jeg mener å huske at den er fra Lofoten. Da setter du den bare i mikroen et par minutter, så er den klar. Denne varianten er nok så dyr, så jeg liker å koke min egen ris. Da koker jeg opp vanlig basmatiris etter anvisning på pakken. Når risen er ferdig kokt blander jeg inn 2 -4 ss edikk og 1 -2 ts sukrin+. Så er risen klar.
Del grønnsakene i staver / biter.
Finn frem tilbehøret.
Kutt fisk / skalldyr i skiver.
Legg ris i en bolle, ha over grønnsaker og fisk.
Topp med tilbehør.
Server.

Der har du en sushi bolle hjemme på en – to -tre. Det er så godt og enkelt! Oftest koker jeg en stor porsjon ris når jeg først lager, slik at jeg har sushiris til flere måltider. Da har jeg et måltid klar på to minutter! Favorittmat på sitt beste. Sunt, enkelt, raskt og veldig godt.

 

Kristine ♥

UMOTIVERT

Dere, nå skal jeg bare være helt ærlig med dere. Etter at jeg kom tilbake fra ferie, har jeg vært totalt umotivert. Altså, jeg tenker ikke på trening i seg selv, men hverdagen generelt. Å stå opp om morgenen, å lage matpakke, trene, legge meg om kvelden, gjøre faste ting jeg gjør hver dag som å vaske opp, planlegge blogginnlegg, osv. Rutinene er bare totalt forsvunnet og gnisten er vekk!

Jeg vil jo egentlig at at bloggen skal være et positivt ladet sted. Et sted for glede, inspirasjon og motivasjon. Samtidig ønsker jeg også å være åpen og ærlig med dere.

Siden jeg kom hjem fra New York fredag ettermiddag har jeg slitt skikkelig med jetlag. Jeg får ikke sove om natten og ei heller kommer jeg meg opp om morgenen. Å komme meg på trening, føles også ekstremt tungt. Det frister ikke bittelitt engang. Det hender at jeg er umotivert for trening, men nå er all lyst borte! Lørdag hadde jeg en helt ok økt. Søndag ble det treningsfri. Mandag hadde jeg en kort og dårlig økt. I går ble det treningsfri igjen, og i dag ble det en kjappis som heller ikke var spesielt bra. Jeg har jo ti minutters regelen min, les mer her, som jeg har forsøkt å følge enkelte dager. Da føler jeg meg alltid bedre etter de ti minuttene og gjennomfører økten. Det har ikke skjedd denne gangen. Jeg har fortsatt vært like demotivert.

Jeg vet ikke om det skyldes jetlag, at jeg er deppet på grunn av kontrasten fra varme og solrike Miami og det grå, triste været her, at jeg har vært for lenge borte fra rutiner, forskjølelsen jeg har slitt med siden flyturen hjem, eller om det skyldes noe helt annet. Uansett, så kjennes det faktisk ganske kjipt! Jeg er egentlig et menneske som trives med rutiner. Og trening, det gir meg så enormt mye glede. Det samme med mat, jeg elsker å stå på kjøkkenet, kokkelere og smake meg til. Nå er lysten for alt dette borte. Det eneste som frister er å ligge i sengen med Netflix og kakao.

Mange vil nok hakke på seg selv og kjenne på dårlig samvittighet når slike perioder oppstår. Jeg velger å gjøre det motsatte. For all del, jeg har hatt øyeblikk, som søndag da jeg ikke hadde gjort noen verdens ting. Da fikk jeg akutt dårlig samvittighet hvor jeg følte at jeg burde dra på trening fremfor å ligge her med sjokolade. Heldigvis kan jeg riste det fort av meg. Jeg har jobbet så mye med dårlig samvittighet og vet at dårlig samvittighet gjør absolutt ingen nytte!

Så hva gjør jeg? Jo, istedet for å være streng med meg selv og snakke meg selv ned, godtar jeg det. Det er helt ok å være umotivert. Jeg vet at motivasjonen og gnisten plutselig er der igjen om jeg gir meg selv lov til å puste og bare gjøre som jeg ønsker akkurat nå. Om jeg føler meg som normale-Kristine imorgen eller om to uker, det vet jeg ikke. Men i mellomtiden gir jeg meg selv lov til å være der jeg er uten skyldfølelse.

Har du en periode hvor du ikke er på topp, uavhengig om det gjelder trening, skole, livet eller noe helt annet, er faktisk det verste du kan gjøre å hakke på deg selv. Da øker du de negative følelsene, du får mer dårlig samvittighet og du føler deg dårligere generelt. Det gjør at motivasjonen forsvinner enda mer. Been there, done that! Gir du deg istedet lov til å kjenne på alle følelsene du har, være umotivert og gir deg selv litt puste rom, vil du mye raskere komme tilbake.

Dette ble et innlegg med mye tanker. Jeg ønsker å dele de, da jeg håper det kan gi deg noe. Om du er i en ikke fult så god periode akkurat nå, håper jeg du føler deg litt bedre etter å ha lest dette. Eventuelt at du kan ta frem dette innlegget når du kommer i en slik periode.

 

Kristine ♥

ALT I ETT GRYTE – KREMET CAJUN PASTA

Alt i ett-gryter har blitt utrolig populært. Og jeg skjønner hvorfor. Det er så enkelt og ikke minst veldig godt. Her har du bare alle ingrediensene i en gryte og så lager det seg selv. Genialt!

Til middag i dag laget jeg nettopp alt i ett gryte. Det ble en kremet cajun pasta variant. Det her er en fest av en hverdagsmiddag. Sunn, mettende, enkel og veldig, veldig god. Den er faktisk så god at den like så godt kan spises i helgen som midt i uken. 

Mat med smak av cajun kan minne litt om mat fra middelhavsområdene. Opprinnelig stammer det faktisk fra Sørstatene i Usa. Cajun er krydret og smaksrik mat. Skikkelig kosemat i mine øyne. Varmende og smaksrikt. Cajun krydderblanding kan du kjøpe ferdiglaget eller lage selv. Jeg synes den er best å lage selv, for da kan man mikse og trikse litt med smakene etter hvor sterke smaker en ønsker.

Alt i ett gryte – kremet cajun pasta
Til 2 -3 personer

1 løk
2 hvitløksfedd
400 g kyllingfilet
2 gulrøtter
1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpuré
1 buljongterning
2 dl vann 
200 g pasta
Cajun krydder: 1/2 ts salt, 1/2 ts pepper, 1/2 ts løkpulver, 1 ts chilipulver, 1 ts oregano, 1 ts røkt paprika,
1 paprika
2 stenger stangselleri
200 g creme fraiche, eventuelt gresk yoghurt for en magrere variant

Del løk i terninger. Finhakk hvitløk. 
Del kyllingen i biter.
Stek kyllingen raskt i en kjele. Tilsett løk og hvitløk. Fres et minutt på høy varme til løken blir blank.
I mellomtiden deler du gulrot i terningen. 
Ha gulrot, hakkede tomater, tomatpuré, buljongterning, vann, krydder og pasta i kjelen. La det koke til pastaen er klar. 
Del paprika og stangselleri i biter. Ha det i kjelen sammen med creme fraiche.
Kok opp og server.

Jeg serverte med litt ruccola og revet parmesan. Jeg har dilla på parmesan for tiden og har det på alt! Om du har lyst til å sette prikken over i’en på denne retten – riv over litt parmesan. Nam!

Jeg fikk stor tommel opp fra Linda som var på middagsbesøk i dag. Hun digget retten minst like mye som meg. Alt i ett gryte med cajun pasta blir desidert en slager fremover. Så enkelt og så utrolig godt! Har du lyst på en ny favoritt- test denne. God middag!

 

Kristine ♥

NOEN VIKTIGE TIPS TIL TRENINGSREISEN

I dag hadde jeg en skikkelig dårlig økt. Etter økten ble jeg sittende på en kaffe utenfor å bare gruble. Nå har jeg trent en god del år, og de aller fleste av disse årene har absolutt ikke vært optimale. Det er så mye jeg har lært i min treningsreise som jeg skulle ønske jeg hadde viste tidligere. Det er selvfølgelig slik at man blir klokere gjennom erfaring og alder, men hadde jeg vist alt jeg vet nå tidligere, hadde jeg nok hatt en helt annen fremgang på treningen.  Disse tingene vil jeg gjerne dele med dere ♥

Her er noen viktige tips til treningsreisen som jeg skulle ønske jeg lærte meg tidligere

⋄ Ikke la frykten for å feile, hindre deg for å prøve. Du vil nå et platå. Du vil ikke alltid klare å løfte så mange repetisjoner du klarer, eller mestre den øvelsen du lurer på om du skal prøve. Om du er redd for å ikke få til noe, gjør det likevel. Det verste som kan skje er at du ikke får det til. Og da er det faktisk bare å prøve igjen.
⋄ Spis nok. Mange trener for å stramme opp kroppen og redusere fettprosenten, og kutter derfor på maten. Men mat er så viktig. Ikke sult deg. Dette er nok det punktet jeg absolutt skulle ønske jeg forstod viktigheten av tidligere. I alt for mange år spiste jeg alt for lite. Når du trener styrketrening, er det så viktig å fylle kroppen med nok næring slik at kroppen har nok energi til å prestere og bygge seg opp sterkere.
⋄ Velg en person du hører på. Det finnes tusenvis av tips og råd der ute og dessverre er svært mange av dem helt bak mål! Velg en, eventuelt et par, personer du velger å lytte til. Denne personen skal da helst ha en faglig bakgrunn slik at han / hun faktisk vet hva de prater om. Velg da å lytt til den, eventuelt de, personene, og glem råd fra alle andre. Ved for mange råd og tips, vil du bare bli skikkelig forvirret.
⋄ Tro på at du får det til. Uendelig mange ganger har jeg stått foran en vekt som jeg skal løfte og tenkt “dette går aldri”. Problemet med en sånn tankegang er at da går det i hvert fall ikke. Du må tro på deg selv. Tro at du får det til og at du klarer det. Alt startet faktisk med tanken! Da er sjansen så mye større for at du faktisk får det til.
⋄ Tørr og be om hjelp. Jeg er så glad for at jeg de senere årene har turt å be om hjelp fra andre. Ja, selv om jeg utdannet personlig trener og kostholdsveileder, har jeg ved flere anledninger hatt en coach. Vi ser oss blinde på oss selv. Vi er ofte alt for strenge med oss selv og vi vet ikke alltid vårt eget beste. Det å ha noen som kan hjelpe deg med trening og / eller mat, gjør så og si alltid at du opplever mer fremgang og glede ved det du gjør. Det er rett og slett mindre stressende.

Ønsker du hjelp, uansett om du har et mål om å bli sterkere, få mer energi, gå ned i vekt eller noe helt annet, så kan jeg hjelpe deg. Som dere vet, jobber jeg jo som online coach. Send meg en uforpliktende mail på [email protected] så kan vi snakkes nærmere om dine mål og hva jeg kan hjelpe deg med. Eventuelt kan du også legge igjen email adressen din under, så kan jeg kontakte deg.
⋄ Sett deg et mål som ikke handler om utseende. Velg heller å fokusere på at du vil løfte x antall kilo, klare din første pull ups, løpe intervallene raskere eller noe helt annet. Mål som dreier om utseende har lett for å bli negativt ladet. Med en gang du flytter fokus over på prestasjon, blir ofte treningsgleden større og målet generelt blir mer positivt ladet.  

Det er mine tips til treningsreisen. Selv om jeg er glad for at jeg har gått igjennom alt jeg har, for det er jo det jeg har lært ekstremt mye avav, hadde nok reisen likevel vært mye enklere om jeg viste dette fra før. Jeg håper du kan få litt nytte av min lærdom.

Kristine ♥

PROTEINRIK SJOKOLADEKAKE FOR EN MED DEILIG VANILJEGLASUR

                                                                                                                                                                                       Inneholder add-linker

I dag laget jeg meg en helt fantastisk pre-middag. Ja, jeg spiste desserten før middag! Jeg skal nemlig møte en venninne for middag og hygge om en times tid, men jeg var så sulten og fant ut at jeg måtte spise noe nå. Da laget jeg en proteinrik sjokoladekake med vaniljeglasur. Yes, kake kan være et måltid. I hvert fall når den lages på denne måten. Kaken inneholder fiber, sunt fett og godt med protein.

Ser ikke det godt ut da, dere? Til tross for at den ser nok så fancy ut, tar det ikke mer enn 5 -6 minutter å lage kaken!

 Sjokoladekake for en med deilig vaniljeglasur
Til en person

Sjokoladekake
1 egg
50 g eggehvite, eventuelt 1 eggehvite
2 ss gresk yoghurt, eventuelt kesam eller lignende
2 ss havremel
1 ss speltmel, eller annet mel
30 g sjokoladeprotein, jeg brukte double rich chocolate
1 ss kakaopulver
1 ts sukringold
1/4 ts salt
Melk eller vann

Bland sammen alle ingrediensene utenom melk / vann i en skål eller bolle. Jeg brukte en rund stor matboks.
Tilsett nok væske til du har en tykk kakerøre.
Ha plastfolie over bollen / boksen og sett i mikrobølgeovnen på maks effekt i 2 – 3 minutter.
Ta ut kaken etter 2 minutter og se om kaken ser stekt ut. Sett den eventuelt inn litt lenger i mikrobølgeovnen. Den skal være fast, men ikke tørr. 
Du kan også steke kaken i ovnen. Stek da på 175 grader i 15 minutter.
La kaken avkjøle i 5 -10 minutter.

Vaniljeglasur
150 g gresk yoghurt, eventuelt yoghurtnaturell, kesam eller lignende
1/4 ts vaniljepulver
2 ss kasein proteinpulver, jeg brukte salted caramel
1 ss fibersirup, kan sløyfes

Bland sammen alle ingrediensene til glasuren i en skål.
Når kaken er avkjølt deler du den i to. Smør på glasur på den ene halvdelen. Legg så over den andre halvdelen.
Smør over resten av glasuren.
Server!

Jeg har toppet med biter av Nije chunky peanut proteinbar og sjokoladeknapper. Ohlala, så godt altså!
Kanskje du skal lage deg en proteinrik sjokoladekake med vaniljeglasur til kveldsmat? Håper du lar deg friste og ha en fortsatt nydelig søndagskveld!

 

Kristine ♥

JETLAG OG EN LETT STYRKEØKT

Ok, så jetlagget tok meg litt mer enn jeg hadde håpet på. New York og Norge har jo ganske forskjellige tidssoner, men jeg hadde likevel håpet at jeg kunne hente meg inn ved å holde meg våken første dagen i Norge og så legge meg tidlig. Jeg sovnet som en sten når jeg la meg i går, da var det jo over et døgn siden jeg hadde sovet sist, men så våknet jeg grytidlig. Da ble det ikke så mange timers søvn likevel.

Generelt har jeg følt meg slapp og daff i kroppen i dag, og jeg kjenner at jeg ikke er på topp. Derfor valgte jeg å ta en lett treningsøkt. Da ble det lettere vekte, færre repetisjoner og færre øvelser. Jeg valgte også å trene nok så lette øvelser. Det jeg mener med lette øvelser, er isolasjonsøvelser som går på mindre muskelgrupper. Ta for eksempel markløft, chins og knebøy, som er tunge baseøvelser som trener hele kroppen. Når du gjør disse, må du bruke mange muskelgrupper og det krever mye energi. Dette er noe helt annet enn å trene lette isolasjonsøvelser som for eksempel biceps curl hvor du hovedsakelig kun trener biceps. I dag gikk jeg altså for de lette øvelsene og tok en lett styrkeøkt.

Dagens lette styrkeøkt
Skulderpress
4 sett x 10 repetisjoner
Biceps curl
3 sett x 10 repetisjoner 
supersett med 
Triceps push down

3 sett x 10 repetisjoner
Sidehev
2 sett x 12 repetisjoner

Til tross for at dette var en lett styrkeøkt, ble det en overraskende bra økt på skuldre og armer. Lette økter kan virkelig rive i muskulaturen det også.

Jeg må også legge til at jeg følte meg ti ganger bedre etter treningsøkter. Jetlagget føltes ikke like ille lenger. Energien og humøret ble noen hakk bedre. Det er magien ved trening. Trening gjør virkelig dagen, ja, livet generelt, bedre!

Håper du har en fin lørdag. At du skal nye den med noen du er glad i og gjøre noe hyggelig. God helg dere!

 

Kristine ♥

TILBAKE HJEMME OG FAVORTITTSKÅL

                                                                                                                                                                                           Inneholder add-linker

Da er jeg kommet meg tilbake til kalde, grå Norge. Etter å først ha tilbrakt en god uke i Miami med nærmere tredve grader og så fem dager i fantastiske New York, var det ganske trist å komme hjem. Spesielt med dette øsepøsende og grå været! Selv om det er kaldt i New York, er det fortsatt varmere enn i Norge. Temperaturen der ligger på rundt ti grader. I tillegg er det noe med steningen der, som er helt annerledes enn her! Jeg følte meg faktisk litt smådeppa når jeg låste meg inn i min egen leilighet tidligere i dag.

Det jeg derimot har gledet meg til de to siste dagene, er å sove i egen seng og å kunne lage den gode maten min. Jeg passer alltid på å legge på rent sengetøy før jeg drar på reise. Det er så deilig å komme hjem til ren seng. Når jeg nå er tilbake hjemme, er min deilige seng og favorittskålen med havregrøt noe av det jeg finner mest glede i. I det jeg kom hjem, slang jeg meg ned på sengen og tok en halvtime på øyet. Jeg var ikke helt motivert for å pakke ut og starte dagen. Det har vært en lang flyreise.

Til middag i dag, som faktisk inntas i skrivende stund, ble det naturligvis favorittskålen med havregrøt. Det er lite som slår en god skål med masse godsaker i! Grøten ble laget på klassisk vis med 50 / 50 havregryn og havremel.  Jeg synes konsistensen på grøten blir best med en blanding. Så kokte jeg grøten opp på melk, vann, bittelitt himalaya salt, en klype sukringold og en ørliten dæsj kardemomme. Når grøten er ferdigkokt kommer det som gjør den til favorttskålen; masse, masse god topping! Jeg brukte epler i biter, proteinpudding i vaniljesmak, kakaonibs, en salted caramel proteinbar skåret i biter og kokossirup. Nam!

Som denne har vært savnet. En bedre favorittskål tror jeg ikke jeg kan tenke meg. Den er bare så god!
Hva savner du mest når du er tilbake hjemme etter en ferie?

Nå skal jeg spise opp, før jeg skal  forsøke å pakke ut kofferten. Det blir en rolig fredagskveld. Planen er å legge meg tidlig., slik at forhåpentligvis kan sove meg av jetlagget på en natt. Det er lov å håpe!
Ha en fin fredagskveld!

 

Kristine ♥

EN MAGISK GOD (OG SUNNERE) BROWNIE

                                                                                                                                                                                                Inneholder add-linker

Mens jeg sitter på flyet og begynner å tenke på å skulle komme meg tilbake til Norge, må jeg bare dele oppskriften med dere! Jeg laget den før jeg dro på ferie da jeg skulle i et bursdagsselskap. Noen ganger når jeg skal i selskaper eller lignende, får jeg spørsmål om jeg kan bake. Og det gjør jeg jo gledelig! Denne brownien laget jeg da en venninne hadde bursdag for to uker siden. Jeg fikk så mange komplimenter. Det til tross for at det er en brownie av den sunnere sorten.

En  magisk god (og sunnere) brownie er seg, har kraftig sjokoladesmak og er rett og slett skikkelig god. Bare sørg for at du har nok tålmodighet og lar den avkjøle helt før du spiser den. Da blir den seig og ekstra god!


En magisk god (og sunnere) brownie

Til 1 form på 20 x 15 cm.

60 g sjokolade, jeg brukte mørk sukkerfri sjokolade
30 g smør
50 g mandelsmør, eller annet nøttesmør
3 egg
2 ss sukrinmelis
60 g sukringold
1/3 ts salt
1/2 ts bakepulver
45 g kakaopulver

30 g sjokoladeprotein, jeg har brukt double chocolate*
40 g mel, jeg brukte 15 g havremel og 15 g speltmel

En liten dæsj melk, eventuelt vann.

*Sjokoladeprotein kan byttes ut med 10 g kakaopulver, 20 g mel og litt ekstra søtning.  

Hakk sjokoladen og ha den i en skål med smør / kokosolje. Smelt den. Jeg brukte mikro ved å varme skålen i mikroen ca 40 sekunder og så ta ut og røre om noen ganger underveis. Eventuelt kan du smelte sjokolade i vannbad. Når sjokoladen er smeltet rører du ned mandelsmøret. Rør godt.
Bland inn eggene, sukringold og sukrinmelis i sjokoladeblandingen.
Bland så sammen tørrvarene.
Ha tørrvarene over i sjokoladeblandingen. Rør sammen.
Tilsett en liten dært væske, jeg brukte ca 0,2 dl melk, til du har en tykk og smidig brownie røre.

Hell røren over i formen.
Stek på 175 grader i 18 -20 minutter.
Avkjøl i formen.
Sett den så i kjøleskapet til den skal nytes.

Se på den gode og seige browniesene da dere. Jeg blir sulten mens jeg sitter her og skriver!

Håper du lar deg friste til å teste denne magisk gode (og sunne) brownien. Du vil ikke angre!


Kristine ♥