PROTEINRIK SJOKOLADEKAKE FOR EN MED DEILIG VANILJEGLASUR

                                                                                                                                                                                       Inneholder add-linker

I dag laget jeg meg en helt fantastisk pre-middag. Ja, jeg spiste desserten før middag! Jeg skal nemlig møte en venninne for middag og hygge om en times tid, men jeg var så sulten og fant ut at jeg måtte spise noe nå. Da laget jeg en proteinrik sjokoladekake med vaniljeglasur. Yes, kake kan være et måltid. I hvert fall når den lages på denne måten. Kaken inneholder fiber, sunt fett og godt med protein.

Ser ikke det godt ut da, dere? Til tross for at den ser nok så fancy ut, tar det ikke mer enn 5 -6 minutter å lage kaken!

 Sjokoladekake for en med deilig vaniljeglasur
Til en person

Sjokoladekake
1 egg
50 g eggehvite, eventuelt 1 eggehvite
2 ss gresk yoghurt, eventuelt kesam eller lignende
2 ss havremel
1 ss speltmel, eller annet mel
30 g sjokoladeprotein, jeg brukte double rich chocolate
1 ss kakaopulver
1 ts sukringold
1/4 ts salt
Melk eller vann

Bland sammen alle ingrediensene utenom melk / vann i en skål eller bolle. Jeg brukte en rund stor matboks.
Tilsett nok væske til du har en tykk kakerøre.
Ha plastfolie over bollen / boksen og sett i mikrobølgeovnen på maks effekt i 2 – 3 minutter.
Ta ut kaken etter 2 minutter og se om kaken ser stekt ut. Sett den eventuelt inn litt lenger i mikrobølgeovnen. Den skal være fast, men ikke tørr. 
Du kan også steke kaken i ovnen. Stek da på 175 grader i 15 minutter.
La kaken avkjøle i 5 -10 minutter.

Vaniljeglasur
150 g gresk yoghurt, eventuelt yoghurtnaturell, kesam eller lignende
1/4 ts vaniljepulver
2 ss kasein proteinpulver, jeg brukte salted caramel
1 ss fibersirup, kan sløyfes

Bland sammen alle ingrediensene til glasuren i en skål.
Når kaken er avkjølt deler du den i to. Smør på glasur på den ene halvdelen. Legg så over den andre halvdelen.
Smør over resten av glasuren.
Server!

Jeg har toppet med biter av Nije chunky peanut proteinbar og sjokoladeknapper. Ohlala, så godt altså!
Kanskje du skal lage deg en proteinrik sjokoladekake med vaniljeglasur til kveldsmat? Håper du lar deg friste og ha en fortsatt nydelig søndagskveld!

 

Kristine ♥

10 kommentarer
    1. For en med deilig vaniljeglasur. Mon tro hvem det er 🙂 Men spennende oppskrift da!

    2. Ida
      Det avhenger av hvor mye du steker den. Sånn jeg stekte den, vil jeg si en mellom ting. Som en slags klisste sjokoladekake om det var forståelig 🙂

    3. Naaam!! Blir selve kaken litt sånn deigete brownie-konsistens eller mer sjokoladekake konsistens? Veldig godt forklart;)

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg