INNBAKT BURGER

Dagens middag overvent de fleste middager jeg har spist den siste tiden. Jeg laget innbakt burger. Det har var rett og slett magisk godt!

Jeg serverte retten til en venninne som var på besøk og hun sa bokstavlig talt “OMG, det her må være sykt usunt!”. Men nei, den retten har er langt fra usunn. Den er proteinrik og inneholder godt med sunt fett. Og den er rett og slett helt fantastisk god. Det her må du bare prøve!

Innbakt burger
Til 2 -3 personer

1 pakke karbonadedeig
6 egg
Salt og pepper
6 store skiver ost, jeg brukte Jarlsberg
1/2 løk
6 tortillalefser eller lomper
2 eggehviter

For 6 små burgere av karbonadedeigen. Ha på salt og pepper på begge sidene.
Stek burgerne i en panne på medium til høy varme i ca 90 sekunder på hver side.
Stek eggene.
Del løken i skiver.
Ha eggehvitene i en skål og pisk den lett med en gaffel.
Legg tortillaene / lompene utover kjøkkenbenken. Legg på ost, egg, løkskiver og burger. Pakk så sammen en og en tortilla.
Smør hver tortilla lett inn med eggehvite. Jeg brukte fingrene mine til å smøre eggehviten. Sørg for at alle sidene av tortillaen blir dekket med eggehvite.  Legg hver pakke med sjøten ned på en bakeplate med bakepapir. Tortillaen skal dekke burgerne.
Stek på 225 grader i ca 5 minutter. Følg med underveis. Tortillaen skal få en gyllen overflate.

Server gjerne med guacamole. Det lager du enkelt ved å mose 1 godt moden avokado med 1/2 hakket tomat, 1/3 hakket rødløk, 2 finhakkede hvitløksfedd, 1 cm finhakket chili og saften fra 1/2 sitron.

Kombinasjonen av hamburger, smeltet ost, flytende eggeplomme, sprø innpakking og guacamole gjorde denne retten til en real fest i munnen. Lag den med en gang! Så godt!

 

Kristine ♥

6 kommentarer
    1. Oj, det var en kul ny vri! 😁👍 Skal så absolutt prøves! Elsker kreativiteten din, Kristine! 🤩 Goals til deg! God klem til deg skjønning! ❤️

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg