CASSOULET

Jeg ble inspirert av en oppskrift i et magasin i dag. Det var noen lekre bilder av middagsretten cassoulet, en rett jeg aldri hadde hørt om. Det der har jeg ikke laget før, så det vil jeg prøve, tenkte jeg. Og det angrer jeg ikke på, for det her var godt!

Cassoulet er en tradisjonsrik fransk vintergryte som kan lages i mange varianter. Noen kaller det en slags luksus lapskaus, da gryten opprinnelig er en restegryte hvor man brukte opp de ingrediensene man hadde av rester som lam, bacon, biffkjøtt, kylling og lignende. Stikkord for cassoulet er en proteinkilde, bønner, grønnsaker og tomater. Dette er kjempe god og sunn mat, som er veldig enkel å lage. Dessuten er det genialt å lage i store porsjoner, da man kan ha mat til flere dager. Retten er nemlig ypperlig til oppvarming.
 

Cassoulet
Til 4 porsjoner

4 kyllingfileter
2 hvitløksfedd
1 stor løk, eventuelt 2 små
3 selleristenger
4 gulrøtter, ca 400
300 g sellerirot
3 lauerblader
1 ts timian
3 dl kraft, eventuelt 1 buljong og 3 dl vann
2 ss tomatpure
1 boks hvite bønner
Ca 50 g parmesan

Del grønnsakene i biter. Finhakk hvitløk.
Del kylling i biter. 

Legg grønnsakene utover en form. Ha over kylling i biter og bønner. 
Ha over krydder. 
Bland kraft eller utblandet buljong med tomatpure. Hell over i formen. 
Stek på 200 grader nederste rille i 15 minutter. Ta så ut formen og riv over parmesan. Stek i ytterligere 5 -10 minutter til kyllingen er ferdigstekt.
Spis formen alene eller server med godt brød, kokte potet, ris eller en frisk salat. 

Som dere vet, er jeg jo bare en person, men jeg laget til fire porsjoner slik at jeg har til flere dager. Det er genialt! Om jeg da finner ut at jeg ikke vil spise cassoulet fire dager på rad, fryser jeg eventuelt bare ned resten. Den kan varmes opp i en gryte, i mikrobølgeovnen eller stekeovnen.
Cassoulet er helt klart noe jeg kommer til å lage igjen. Håper du også lar deg inspirere til en franskinspirert middag.

 

Kristine ♥

8 kommentarer

Siste innlegg