SPRØ SØTPOTETFRIES MED HUMMUS

I dag hadde jeg lyst på noe godt til studieoppgavene. Det blir jo mer moro å regne når en har noe deilig å knaske på! 
Sprø søtpotetfries med hjemmelaget hummus er perfekt snack. Sunt og utrolig godt. 

SAMSUNG CSC

Jeg tok utgangspunkt i denne friesoppskriften fra Coop. Fy søren så godt det var! 
Søtpotetfriesene blir skikkelige sprø og gode. Disse kommer til å bli en fast favoritt fremover både som middagstilbehør eller bare som kos med dipp eller ketchup. 
Sprø fries er noe vi alle vil ha. Tro det eller ei, men det er faktisk maizenna som er hemmeligheten her! Maizennaen gir søtpotetene en sprø overfalte og en myk kjerne. Nam!

SAMSUNG CSC

Hummus er knall godt. Det har en kremet og tykk konsistens, og smaker ganske mildt og deilig. 
Ha hummusen på knekkebrød, bruk den som dipp, ha den over salat som en dressing eller spis den med skje!

SAMSUNG CSC

Sprø søtpotetfries med hummus

Sprø søtpotetfries 
1 kg søtpotet
1 ss olje
1 ss maizenna
1/2 ts salt
1/3 ts pepper
1/2 ts hvitløkskrydder

Vask søtpotetene godt. Kutt de i jevne biter.
Legg dem i en plastikkpose med maizenna og krydder. Rist godt slik at det kommer maizenna på alle potetene. Åpne posen og ha i oljen. Rist godt en gang til. Legg søtpotetfrisene utover en stekeplate med bakepapir. Pass på at potetbitene ikke ligger over hverandre. 
Stek på 225 grader i 20 minutter. Ta de så ut og snu frisene og stek videre i 15 minutter. 

Hummus

2 bokser kikerter
1 sitron
1/4 ts pepper
1 ts salt
1/2 ts spisskummen
2 hvitløksbåter
1 ss sesamolje, kan sløyfes 
1 ss olivenolje
0,3 dl vann

Hell av vannet på kikertene. 
Mos alle ingrediensene til en glatt pure med en stavmikser eller ved bruk av en blender / foodprosessor. 
Server.

SAMSUNG CSC

Sprø søtpotetfries dyppet i hummus. Mmmm…
Dette må du bare prøve :grin:

Kristine ♥

12 kommentarer

Siste innlegg