STYRKETRENING, MARKLØFT OG PYRAMIDE

I dag har jeg hatt treningsfri. Dagen i dag har gått med på små ærender, kaffe med en kompis og nå skal jeg ut å gå tur med en venninne. I går derimot, hadde jeg en skikkelig bra treningsøkt. Da hadde jeg hatt hviledag noen dager, såkalt juleferiefri, og det resulterte i masse energi og styrke på trening. Jeg kjørte blant annet markløft i pyramide. I tillegg ble det utfall bakover med forfoten på en tykk vektskive, chins, enarms roing, skulderpress og hip thrust.

SAMSUNG CSC

Markløft er en øvelse jeg virkelig digger. Det er rett og slett fordi denne øvelsen trener hele kroppen! Det er sjeldent jeg trener markløft i pyramide, fordi jeg synes det er fryktelig tungt. Men de få gangene jeg gjør det, føles det alltid veldig godt etterpå. Når du bruker en styrkeøvelse og trener den i pyramide, får du virkelig får kjørt deg og kjenner det ekstra godt muskulaturen samtidig som pulsen virkelig bygges opp.
Pyramide vil si at du starter med en lett vekt, og så legger på mer vekt for hvert sett til du når et toppsett. Her er du da på toppen av pyramiden og det er her du løfter de tyngste vektene du klarer. Deretter begynner du å ta av vekter igjen.

Min markløft pyramide så slik ut
– 50 kg
– 70 kg
– 90kg
– 100 kg
– 105 kg
– 110 kg
– 105 kg
– 100 kg
– 90 kg
– 70 kg

SAMSUNG CSC

Jeg tok bare 2 repetisjoner på hver vekt. Det vil si at jeg tok 2 repetisjoner på 50 kilo, så gikk videre til 2 repetisjoner på 70 kilo, deretter gikk videre til 2 repetisjoner på 90 kilo, osv. Når jeg hadde 105 kilo og 110 kilo på stangen, tok jeg kun 1 repetisjon på hvert sett. I dag er jeg rimelig støl både i rumpen, bakside lår og skuldere. Det er en deilig følelse. Og nettopp derfor har jeg gitt kroppen en hviledag i dag.
Har du prøvd markløft i pyramide før?

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg