Til middag i dag ble det grillet kjøttbollegrillspyd med hvitløksdressing. En kjempe god og sunn middag som du lager på under et kvarter!
Jeg har brukt cherrytomater, sjalottløk og squash på grillspydene, men du kan bruke de grønnsakene du har og liker best. Her er mulighetene mange. Jeg har også puttet revet parmesan i kjøttbollene. Det er valgfritt, men jeg anbefaler deg på det sterkeste å prøve det. Parmesanen tilfører en utrolig god og rund smak. Det gjør rett og slett kjøttbollene knall gode!
Har du ikke grill kan du steke spydene i en stekepanne eller i stekeovnen på 200 grader i 12 -15 minutter.
Kjøttbollegrillspyd med hvitløksdressing
Kjøttbollegrillspyd
1 pakke karbonadedeig
3 ss parmesan, valgfritt
5 -6 sjalottløk eller 1 rødløk
1 pakke cherrytomater
1/2 squash
Salt og pepper
Kna parmesanen sammen med karbonadedeigen. Form små kjøttboller.
Del sjalottløk i 2 om de er store. Del squash i terninger.
Tre kjøttboller, sjalottløk, squash og cherrytomater på spyd.
Ha over salt og pepper.
Grilli 3 -4 minutter på hver side.
Hvitløksdressing
100 g kesam eller gresk yoghurt
100 g creme fraiche, eventuelt mer kesam / gresk yoghurt
1/2 sitron
2 hvitløksfedd
1/3 ts salt
1/3 ts pepper
Litt frisk oregano, kan sløyfes
Finhakk hvitløken.
Bland sammen kesam, creme fraiche, sitronsaft, finhakket hvitløk, salt, pepper og finhakket oregano om du bruker dette.
La gjerne dressingen stå å godgjøre seg noen timer i kjøleskapet. Eller server med en gang.
Jeg serverte grillspydene i tortillalefser med litt salat. Annet tilbehør som vil være godt er potetsalat, en frisk salat, bakte poteter, potetmos, blomkålmos, ja her er det i grunn mange muligheter.
God middag og god onsdag!
Kristine ♥
Kristin
Ja, skikkelig godt skal jeg si deg 🙂 Test den i stekeovnen 🙂
Linda
Håper det falt i smak 🙂
Anonym
Jeg brukte mager 🙂
Bruker du vanlig eller mager kesam?
Skal prøve denne i atekepanna i dag. Takk for oppskrift 🙂
Det ser skikkelig godt ut. Skulle ønske jeg hadde en grill 😛