FROSSEN BANANBITER MED PEANØTT OG SJOKOLADE

God morgen ♥ I går laget jeg disse deilige godbitene, frossen bananbiter med peanøtt og sjokolade. De ble så gode at jeg må dele oppskriften med dere med en gang! 

Bananis har lenge vært en favoritt hos meg. Det at frossen banan kan bli til en deilig softis, fortsetter å fascinere meg. I går laget jeg denne varianten hvor jeg tok utgangspunkt i bananis, men tilsatte peanøtter og fibersirup, laget små topper og hadde over sjokolade. Resultatet ble små, deilige iskrembiter med smak av snickers. Dette var super godt! Alle bitene forsvant i løpet av kvelden. Jeg tror faktisk jeg må lage flere i dag!

Frossen bananbiter med peanøtt og sjokolade
Til 8 biter

1 banan, helst godt moden
2 ss gresk yoghurt, kan sløyfes
1 ss fibersirup, eller annen søtning
2 ss hakkede salte peanøtter
Ca 50 g sjokolade, jeg brukte sukkerfri sukrinsjokolade

Ha banan, fibersirup og gresk yoghurt i en bolle. Mos med en stavmikser. Hakk peanøtter grovt og ha over i bananblandingen. 
Lag små topper på en tallerken ved bruk av en spiseskje. Sett tallerkenen i fryseren i minimum 2 timer. 
Når bananbitene er frosset, smelter du sjokoladen og har smeltet sjokolade på toppen av hver bananbit. Pynt gjerne med noen hakkede peanøtter. 
Sett bananbitene inn i fryseren igjen eller server med en gang. 

Frossen bananbiter holder seg godt i fryseren i flere uker. Om du har bitene i fryseren lenge, lønner det seg å la dem tine på kjøkkenbenken i cirka fem minutter før du spiser dem. Håper det smaker og ha en herlig lørdag. 

Kristine ♥

8 kommentarer

Siste innlegg