COOKIE DOUGH ISKAKE

                                                                                                                                                                                           Inneholder add-linker

Altså, se på denne kaken da dere. Om du ikke blir fristet, så vet ikke jeg!
Jeg skulle ha besøk av noen venner i går. Da laget jeg cookie dough iskake. En super god iskake med cookie dough bunn og deilig vaniljeiskrem som er toppet med cookie dough kuler. Hallo heaven!

Jeg har valgt å toppe iskaken med cookie dough kuler for å gi den enda mer cookie dough preg. Dette kan du naturligvis droppe. Selv om det kanskje virker som mye arbeid å lage cookie dough kulene, vil jeg sterkt anbefale det. De er super gode i seg selv, og kan spises alene, eller brukes som topping på kaken. Ønsker du ikke å bruke cookie dough kulene kan du for eksempel bruke litt smeltet eller revet sjokolade eller ha over noen friske bær. Da vil du få en god vaniljeiskake.

Cookie dough kuler
Ca 12 stykker

50 g havremel
20 g vaniljeprotein, jeg brukte vanilla ice cream
20 g mandelmel
1 ss agave sirup, eventuelt fibersirup eller lignende
1 ss sukringold
1 ss smeltet smør, kan eventuelt byttes ut med kesam for en magrere versjon
1/4 ts salt
2 -5 ss væske , jeg brukte melk
30 g sjokolade

Bland sammen havremel, vaniljeprotein, mandelmel, sukringold og salt. Ha så i fibersirup og smeltetsmør. Tilsett så litt og litt væske til det blir en tykk masse. Deigen skal ha marsipankonsistens.
Hakk så sjokoladen og bland den inn.
La massen stå i 5 minutter.
Rull så kuler.
La cookie dough kulene stå i kjøleskapet eller spis alle med en gang!

Cookie dough iskake

Iskake bunn
120 g eggehvite, eventuelt 4 eggehviter
80 g sukringold
1/3 ts salt
80 g nøtter, jeg brukte mandler og cashewnøtter
50 g hakke sjokolade

Pisk eggehvitene og sukringold stivt.
Hakk nøttene i en foodprosessor eller stavmikser. Eventuelt kan du hakke dem fint med en kniv.
Finhakk sjokoladen.
Vend nøtter og sjokolade inn i de stivpiskede eggehvitene.
Fordel massen i en rund kakeform.
Stek på 175 grader i 25 -30 minutter.
Avkjøl.

 

Vaniljeiskrem
2 dl kremfløte
200 g philadephia
150 g gresk yoghurt, eventuelt kesam
½ ts vaniljepulver
3 eggeplommer
2 ss sukringold

Pisk eggedosis av egg og sukringold. Rør inn philadephia.
Pisk fløten til krem med vaniljepulver.
Rør eggedosis, gresk yoghurt og kremfløte sammen.
Ha massen utover den avkjølte bunnen.
Sett i fryseren i minimum 3 timer.

Om du velger å bruke cookie dough kulene, legger du på disse rett før servering. Hele gjengen her var overivrig da jeg satte frem kaken. Cookie dogh iskake falt i smak hos dem alle. Sammen med en kopp kaffe og godt med latter koste vi oss som bare det.

Håper du lar deg friste til å teste denne oppskriften. Du vil ikke angre!

 

Kristine ♥

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg