DEILIG OG PROTEINRIK KAKE PÅ 3 MINUTTER

                                                                                                                                                                                                    Inneholder add-linker

På fjellet var det kommet en del blåbær. Jeg sørget for å plukke med meg en haug når jeg dro hjemover. Søte, norske blåbær er så godt. I dag valgte jeg å lage meg en mikrokake som jeg blant annet toppet med blåbær. En deilig proteinrik mikrokake som du lager på bare 3 minutter!

Dere husker kanskje mikrokake fra noen år tilbake. Jeg var jo helt avhengig av mikrokaken en periode. Jeg tror faktisk jeg spiste så mye at jeg ble lei! Nå er det i hvert fall ikke så ofte jeg spiser det lenger. Siden jeg ville ha noe som passet til blåbærene, valgte jeg å lage en vaniljevariant. Saftig, mettende og veldig god.

Deilig og proteinrik kake på 3 minutter
Til 1 person

1 egg
2 ss flytende eggehvite, eventuelt 1 eggehvite fra 1 egg
2 ss kesam
2 ss havremel
30 g vaniljeprotein, jeg har brukt french vanilla
1/4 ts salt
1 dl melk
1/3 vaniljepulver

Bland alle ingrediensene i en kopp eller matboks. Jeg liker å bruke en matboks. Tilsett nok melk til at du får en tykk kakerøre.
Ha koppen / boksen i mikroen på maks effekt og stek i ca 90 sekunder*.
Avkjøl et lite minutt før du velter kaken over på en tallerken.
Spis!

 

*Steketiden kan variere fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Selv liker jeg også å ikke steke kaken så mye, jeg liker å ha den litt deigete i midten. Da synes jeg den blir saftigst og best. Ønsker du en fastere kake, kan du øke steketiden til 2 minutter. Følg med underveis. Har du ikke mikrobølgeovn kan du steke kaken i ovnen på 175 grader i 12 -15 minutter.

Proteinrik mikrokake kan spises alene eller den kan toppes med noe godt. Jeg toppet med Barebells hazelnut cream, vaniljeproteinpudding, ferske blåbær og gojiær med sjokolade. Mmmm…. Kombinasjonen av vaniljeproteinpudding og blåbær er skikkelig god! Resten av blåbærene har jeg nemlig spist med vaniljeproteinpudding alene.

Nå skal jeg komme meg avgårde på middagsbesøk. I dag blir det grilling og kos med venner. Håper du har en fin tirsdag. Har du lyst på noe søtt i kveld, lag deg en deilig, proteinrik mikrokake.

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Jeg digger mikrokake og spiser det veldig ofte. Nesten kveldsmat hver dag 😛

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg