JENTER OG STYRKETRENING

Stadig flere og flere jenter trekker seg inn på styrkerommet. Likevel lever de gamle myte om styrketrening i beste velgående.  Omtrent hver uke får jeg mail fra jenter som er redd for å løfte tunge vekter fordi de ikke vil bli mandige. Det gjør meg både irritert og trist. Jeg er lei av å høre jenter som snakker om lette vekter for ‘lange og slanke muskler’ eller som frykter vekten fordi da blir de ‘store’!

Tror du virkelig at styrketrening kommer til å gjøre deg mandig og stor?
Vi jenter er dårligere disponert for å bygge muskler i forhold til gutta, dette er hormonelt. Menn har faktisk tyve ganger så stor produksjon av testosteron (muskelbyggende hormon) enn oss jenter. Vi jenter bruker altså lengre tid på å bygge muskler enn menn. Om du er redd for å se ut som en bodybuilder må du huske på at svært mange av disse propper i seg ulovlige midler for at kroppen skal lage mer testosteron og de skal klare å bygge mye muskler. I tillegg krever det ikke bare ulovlige medikamenter, men også genetikk, talent og en hundre prosent dedikasjon til kosthold og trening i flere år. Du er ikke der! Likevel er en rekke jenter redde for å ende opp maskuline! 

Tror du at lett motstand og mage repetisjoner gir deg lange og slanke muskler? 
Ut ifra det jeg har sagt over, skjønner du kanskje at du ikke ender opp som en bodybuilder av tunge vekter. Faktisk er det slik at om du vil stramme opp og forme kroppen, må du løfte tungt. Stramme opp betyr strengt tatt å redusere fettet og øke muskelmassen. For å øke muskelmassen må musklene få motstand, og da må du løfte tung.  Om du vil ha mindre og fastere armer hjelper det ikke å løfte et par rosa to kilos manualer et par ganger. Ved tung styrketrening vil du brenne fett og bygge armer , som resulterer i fastere og strammere armer.

Kjør på med styrketrening! Tren med tunge vekter!
Jeg kan love deg at resultatene vil bli synlige og at kroppen både blir fastere og strammere :grin:

Kristine ♥      

10 kommentarer

Siste innlegg