SALTE OG CRUNCHY KARAMELLER MED HVIT SJOKOLADE

Seige, klissete, søte, salte, crunchy og veldig, veldig gode! Ja, jeg har akkurat forspist meg på disse karamellene med hvit sjokolade!

SAMSUNG CSC
Karameller er super godt i seg selv. Med ristede mandler, hvit sjokolade og havsalt ble disse magisk gode! Det er noe med kombinasjonen av salt og søtt som er helt fantastisk. Disse karamellene må du bare lage!

SAMSUNG CSC

Salte og crunchy karameller med hvit sjokolade

Ca 60 g mandler, eventuelt andre nøtter
Ca 60 g hvit sukkerfri sjokolade
1 boks vikingmelk eller 1 liten boks fløte
0,5 dl sukringold
2 ss fibersirup, eller annen sirup som yaconsirup
1 ts havsalt

Del mandlene i grove bitter. Stek dem raskt i en panne på høy varme slik at de blir ristet og sprø. 2 -3 minutter holder.
Ha viktingmelk / fløte, sukringold og fibersirup  i en stor bolle og rør om med en skje. Sett bollen i mikroen på maks effekt i 8 -10 minutter. Ta ut bollen et par ganger og rør om underveis.
Du kan også koke karamellene i kjele. Da må karamellmassen kokes i cirka 40 minutter under omrøring.
Karamellmassen skal koke til den er blitt brun og tykk. Ta opp litt masse med en skje for å se om den er ferdig. Stivner karamellene raskt i kantene er den klar.
Hell massen i små former eller bruk en form kledd med bakepapir. Strø over ristede mandler, hakket hvit sjokoladen og havsalt, og trykk dette forsiktig ned i karamellmassen.
Avkjøl karamellen i kjøleskapet i 2 -3 timer.
Når karamellen har stivnet, skjærer du den i biter. Server og nyt!

SAMSUNG CSC
Som du ser over, kan disse karamellene lages med to forskjellige hovedingredienser, enten med fløte eller med vikingmelk. Begge versjonene blir knall gode. Vikingmelk gir en litt søtere smak enn fløte, mens karamellene laget på fløte blir litt mer seige enn karameller kokt på vikingmelk.  Velg det du har tilgjengelig eller det du har mest lyst på! Du kan også lage karamellene som rene karameller ved å droppe ristede mandler og hvit sjokolade, men jeg vil på det sterkeste anbefale at du prøver med. Denne kombinasjonen er bare så utrolig god!

SAMSUNG CSC
Hvor deilig ser det ikke ut da dere? Håper du lar deg friste til å lage salte og crunchy karameller med hvit sjokolade.
Ha en nydelig søndag!

Kristine ♥

26 kommentarer

Siste innlegg