Sunnere skoleboller med spelt
Dette gir cirka 10 boller
60 g smør
50 g kesam
1 pose tørrgjær
1 ss honning
6 dl speltmel
2 dl havremel
2 dl fiberfin, eventuelt mer speltmel
1 dl vaniljeprotein, eller mer speltmel
3,5 dl melk
Bittelitt salt
1 ts kardemomme
1/2 ts kanel
100 g sukringold
Bland sammen speltmel, havremel, finerfin, vaniljeprotein, salt, kardemomme, kanel, sukringold og tørrgjær. Ha så i våtvarene. Elt deigen godt å la heve i 60 minutter.
Del deigen i 10 biter og trill boller. Lag en fordypning i hver bolle. Ha i 2 spiseskjeer med vaniljekrem i hver fordypning.
La bollene etterheve i 30 minutter.
Stek på 225 grader i 12 -15 min.
Topp gjerne med melis som du lager av sukrinmelis og vann.
Vaniljekrem
3 dl melk
60 g sukringold
ca 30 g maizena
1 vaniljestang / vaniljepulver
3 eggeplommer
Visp sammen eggeplommer og sukringold. Ha i vaniljepulver. Spe på med melk og rør ut maizena i blandingen. Varm opp under omrøring til kremen blir passe tykk. Avkjøl.
Kanskje skoleboller med spelt er noe for helgekosen? Håper det smaker!
Kristine ♥
Lisbeth:
Kos deg med bakingen Lisbeth 🙂
Anonym:
Aner ikke. Jeg bryr meg ikke stort om kalorier 🙂
Gunhild:
Så herlig å høre. Nå ble jeg glad 🙂
Dei blei sykt gode. Takk for oppskrifta :-):-)
hvor mange kalorier er det i en bolle?
De her skal jeg bare imorgen 🙂