Suksessterten jeg lagde ble utrolig god.
Dette er en av mine absolutt favorittkaker.
Så fantastisk godt.
At den er sukkerfri i tillegg, skulle man aldri trodd!
Suksessterte
Bunn
250 g mandler
5 eggehviter
1 dl sukrin
Litt økologisk vaniljepulver eller stevia
0,5 ts bakepulver
Kvern eller grovhakk mandlene.
Jeg kvernet halvparten og grovhakket resten.
Stivpisk eggehvitene.
Når eggehvitene er stive har du i sukrin og pisker litt til.
Vend så forsiktig inn vaniljepulver eller stevia, mandlene og bakepulver.
Ha røren utover en bakepapirkledd form, jeg brukte en rund form på 28 cm.
Stek på 175 grader i 25 -30 minutter.
Avkjøl.
Solkrem
5 eggeplommer
1,5 dl vikingmelk, eventuelt fløte
1 dl sukrin
Litt økologisk vaniljepulver eller stevia
50 – 150 g smør, jeg brukte 75 g
Ha eggeplommer, vikingmelk, sukrin og vanilje i en kjele.
Rør godt og kok opp under omrøring.
Kremen vil sakte men sikkert tykne.
Med en gang kremen begynner å koke tar du den av plate og tilsetter smøret.
Rør om til smøret er smeltet.
Avkjøl kremen før du har den over kaken.
Jeg brukte en hjerteformet pepperkakeform og stakk ut hjerter av bunnen før jeg smurte på solkremen.
Deretter raspet jeg sukkerfri sjokolade og laget et hjerte på toppen av hver kake.
Søtt, både for syn og gane
Denne kaken er farlig god og det er stor sjanse for å spise mye.
Det ble en virkelig bursdags suksess.
Nyt og kos deg.
Kristine ♥
Marie:
Jeg tror det vil fungere, ja. Men jeg ville nok brukt 50 / 50 mandelmel og mandler for å få best konsistens. Håper det smaker 🙂
Hei!
Kan jeg bruke mandelmel i stedenfor mandler? Denne skal bakes i helga! 😀
greta:
Nei, det er det ikke. Men du kan bruke en blanding av natreen og sukrin 🙂
Takk for raskt svar, et lite spm til i samme gate: er Natreen og sukrin det samme?
greta:
Jeg vet ikke om du får pisket eggehvittene ordentlig stive med sukrin. Men i solkremen vet jeg at du får best resultat med sukringold. Har prøvd litt forskjellig nemlig. Det går med steiva, men sukrin gold gir best resultat 🙂
Kan man bruke Stevia sukker i stedet for sukrin?
Ida:
For en kjempe koselig kommentar. TUsen takk Ida 🙂
Spennende at dere skal prøve denne på skolen. Håper den faller i smak 🙂
Jeg ville dobbelt den 4 ganger. Da er dere sikker på at alle får en god bit.
Lykke til 🙂
Hei Kristine! Fantastisk fin blogg du har og masse gode oppskrifter:)
VI tenkte å lage denne på skolen som en avslutning på en julerett. VI skal også ha en sjokoladekake, og hjemlagde pepperkaker. Men mange som ikke tåler melk/fløte, kan vi bruke kokoskrem?/fullfett kokosfløte? eller noe annet uten soya?
Og denne kaken rekker til veldig få, hvor mange ganger tror du det må dobbles for å få til en kake som rekker til rundt 20 personer(ett stykke hver): )
TheVanillaMonologues.:
Jeg silte ikke egget. Tror ikke det er nødvendig 🙂
Den ser virkelig god ut… trenger man å sile fyllet tror du? For å forsikre seg om at det ikke er noe koagulert egg i den mener jeg..
Anonym:
Det går nok ikke, da vil den ikke bli tykk når du koker den. Du kan bruke soya fløte om du vil ha mindre kalorier 🙂
kan jeg bruke vanlig melk, eller kultur melk til den gule kremmen?
Astrid:
Du kan jo bare bruke hele boksen med vikingmelk og lage mer fyll 🙂
Kan man bruke soyamelk istedenfor? Er så stress å kjøpe en boks vikingmelk når den ikke brukes opp uansett (aner ikke hva annet man kan bruke det med).
Silje:
Så herlig Silje, godt å høre 🙂
Da har jeg laget kaken, og den ble suksess:D
Oppskriften er lagret og printet og hengt opp.
Mmmm denne så FANTASTISK god ut!! SKAL prøves ut til helga. Genialt at man kan bruke både eggehvittene og eggeplommene også – full utnyttelse 🙂 Tusen takk for oppskrift!
Oioioi, denne må prøves! 🙂
Men kan man lage den i en rundform som en vanlig kake?? 🙂 Blir det nok?
Gratulerer med dagen som var 🙂
namnam 😉 Den så veldig god ut!
Åå, den så kjempegod ut!!!:)
Så fin kaken ble 🙂 håper du hadde en super bursdag med din kjære.
Jeg digger å bli inspirert, så takk for oppskriften. Kaken så veldig god ut 🙂
Så godt ut ja 🙂
Suksessterte er kjempegodt, ja, laget det med søsteren min for en stund siden! 🙂
Hva er viktingmelk? og hvor finner man det ? 🙂
Ha en flott kveld! ^^,
Tusen takk for oppskrift! Denne kaken så kjempegod ut! 🙂 Skal definitivt prøves ut engang!
Suksessterte er godt ja og kaken din ser veldig god ut 🙂
NAM! Skulle ønske jeg hadde den framfor meg nå :p
Denne så helt utrolig god ut 😀 nam!
Ha en kjempefin søndag vakre håper dagen ble som forventet igår <3
😀 wow, denne så herlig ut du:3
Tusen takk for oppskrift! Den så hvertfall knallgod ut 🙂
Namnamnam!
Nammm! Den så nydelig ut! Jeg prøvde å lage en vanilje-aktig krem i sta. Jeg tror ikke den ble spesielt vellykket :S litt klumpete og litt lite fast, men jeg satte den i fryseren og satser på at jeg kan bruke den til noe 😛
Ååååååååå den kremen så helt sinnsykt latterlig god ut. Når jeg var lita brukte jeg å spise en hel bolle full med slik krem til barne tv-.. den var dog av det mer usunne slaget.. hehe
Takk for oppskrift! denne skal lages 😀
mm, denne skal jeg prøve ut!
Herlig <3