BURSDAGS SUKSESS

Suksessterten jeg lagde ble utrolig god.
Dette er en av mine absolutt favorittkaker.
Så fantastisk godt.
At den er sukkerfri i tillegg, skulle man aldri trodd!

Suksessterte

Bunn
250 g mandler
5 eggehviter
1 dl sukrin
Litt økologisk vaniljepulver eller stevia
0,5 ts bakepulver

Kvern eller grovhakk mandlene.
Jeg kvernet halvparten og grovhakket resten.
Stivpisk eggehvitene.
Når eggehvitene er stive har du i sukrin og pisker litt til.
Vend så forsiktig inn vaniljepulver eller stevia, mandlene og bakepulver.
Ha røren utover en bakepapirkledd form, jeg brukte en rund form på 28 cm.
Stek på 175 grader i 25 -30 minutter.
Avkjøl.

Solkrem
5 eggeplommer
1,5 dl vikingmelk, eventuelt fløte
1 dl sukrin
Litt økologisk vaniljepulver eller stevia
50 – 150 g smør, jeg brukte 75 g

Ha eggeplommer, vikingmelk, sukrin og vanilje i en kjele.
Rør godt og kok opp under omrøring.
Kremen vil sakte men sikkert tykne.
Med en gang kremen begynner å koke tar du den av plate og tilsetter smøret.
Rør om til smøret er smeltet.
Avkjøl kremen før du har den over kaken.

Jeg brukte en hjerteformet pepperkakeform og stakk ut hjerter av bunnen før jeg smurte på solkremen.
Deretter raspet jeg sukkerfri sjokolade og laget et hjerte på toppen av hver kake.
Søtt, både for syn og gane :razz:

Denne kaken er farlig god og det er stor sjanse for å spise mye.
Det ble en virkelig bursdags suksess.
Nyt og kos deg.

Kristine  

37 kommentarer

Siste innlegg