SLIK SETTER DU DEG GODE MÅL

2018 står hvert øyeblikk for våre føtter. Da nærmer vi oss også startskuddet for et nytt år, nye muligheter og naturligvis nyttårsforsetter.  I den anledning tenkte jeg å snakke litt om mål og målsetting. Som personlig trener jobber jeg mye med målsetninger, da gode mål gir grobunn for motivasjon og det å lykkes med det en ønsker å oppnå. Kjører du på mot nye mål i 2018, er det et par grunnleggende ting som er viktig å huske på.

Når du skal sette et mål, må du finne noe som virkelig engasjerer deg og som du brenner for. Noe du virkelig har lyst til å klare! Målet må være realistisk, men det må også være noe du virkelig må jobbe for å nå. Du skal altså ikke gape for mye over slik at du feiler, men målet skal likevel gi deg en utfordring. Dette er en hårfin balanse. 

Bruk de tre H’er når du lager deg et mål. Hvorfor, hva og hvordan. 
Hvorfor ønsker du å….( det aktuelle målet)?
Hva kan du gjøre for å nå målet?
Hvordan skal du gjøre det?
Skriv det ned slik at du har målet / målene dine svart på hvitt. 

 Det aktuelle målet må være konkrete og tidsbestemte, slik at du faktisk kan vite når du har nådd målet. Mål som ‘jeg skal ta fem pull ups innen 1 mars’, eller ‘jeg skal gå opp 5 kilo innen sommerferien’, er konkrete og bra mål med en fast tidsramme.

Når du har satt deg det aktuelle målet og skal begynne å jobbe med det, må du være tålmodig. Roma ble ikke bygget over natten, slik er det også med de fleste målsetninger. Forstå at ting tar tid og fokuser heller på de små skrittene og de små seirene du tar hver dag. 

Motiver deg selv med delmål. Er målet ditt for eksempel å klare 5 pull ups innen 3 måneder, kan du fort bli demotivert om du kun klarer 1. Sett deg små delmål. At du for eksempel skal klare 2 pull ups når denne måneden er omme. 4 om 2 måneder, og så 5 om 3 måneder. Har du slike mindre delmål på veien, vet du at du er på riktig vei og det er lettere holder motivasjonen oppe.

 Håper du klarer å sette deg gode mål for 2018. Jeg ønsker deg lykke :grin: Husk; tro at du kan. Da er halve jobben gjort!

Kristine ♥

8 kommentarer
  1. Liv Hege:
   Det er noe med det. Alt for mange gaper over og føler seg mislykket etterpå. Det er noe med å finne et mål man kan klare, men som også gjør at man må jobbe litt for det 🙂 Lykke til med dine mål.

  2. Den hårfine balansen du skriver om her, er så viktig og så bra 🙂 Et realistisk mål, som du både kan klare, men som også utfordrer deg, det er så sant! Er akkurat sånne mål jeg har for det kommende året selv 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg