Hipp, hipp, hurra!
Håper dere alle hadde en herlig 17 mai feiring.
På etterskudd; gratulerer så mye med dagen!
Som flere av dere allerede har fått med dere via facebook her eller instagram her, bakte jeg peanøtt iskake til feiringen.
Den ble en suksess og falt i smak både hos de proteinpulverbrukende treningsfreakene og de “normale” sukkervante.
En litt sunnere kake som vil bli elsket.
Dette er en soleklar ny favoritt!
Peanøtt iskake
For English please scroll down.
Dette blir en stor kake.
Jeg brukte en avlang form 25 *35 cm, bruker du en rund form vil jeg tro du kan halvere oppskriften.
Bunn
300 g peanøttsmør
150 g peanøtter
2 egg
3 ss fibersirup, eventuelt honning eller yaconsirup
Ismasse
1 boks fløte, 3 dl
2 pakker philadelphia, 400 g
3 egg
4 ss sukringold
1/3 ts økologisk vaniljepulver, eventuelt vaniljesukker
Topping
Ca 80 g sjokolade
0,5 dl fløte
Peanøtter
Start med bunnen.
Bland sammen peanøttsmør, egg og yacon sirup (eller søtning). Ha i peanøtter og hell massen i en form.
Stek på 200 grader i 12 minutter.
Avkjøl.
Mens bunnen avkjøles lager du ismassen.
Skill eggeplommene fra eggehvitene.
Pisk fløten stiv.
Bland philadelphia med eggeplommer og vaniljepulver. Bland så ostemassen inn i fløten.
Stivpisk eggehvitene med sukrin og vend de inn i oste- og fløtemassen.
Hell blandingen over bunnen og sett i fryseren.
Smelt sjokoladen til toppingen sammen med fløten. Jeg brukte mikroen, med du kan også bruke en kjele. Kok opp fløyten og ha i sjokolade. Rør rundt til sjokoladen er smeltet.
Hell blandingen over ismassen og strø over peanøtter.
Sett iskaken i fryseren i minimum 4 timer.
Kaken kan oppbevares en ukes tid i fryseren, men husk at den må tine 10 -15 minutter på kjøkkenbenken om den har stått lenge i fryseren.
Dette er en sann festkake som vil falle i smak hos de fleste.
Jeg kan med hånden på hjerte si at det er en av de beste kakene jeg har smakt noensinne, ja, den topper sukkerbombene.
Lag.
Forelsk deg.
Nyt!
Kristine ♥
Ida:
Du kan bruke alle typer peanøttsmør 🙂
Hei! Kan jeg bruke vanlig peanøttsmør istede for den som står i oppskrift?
Ingvild:
Det går naturligvis å bruke honning, men honning har en veldig, ja hva skal man si, honning smak, så da vil iskaken smake honning. Jeg vil derfor ikke anbefale det. Da burde du heller bruke sukker 🙂
Heii, jeg lurte på om det gikk an å bytte ut sukrin med honning? Men vet du hvor mye honning jeg burde ha i iforhold til sukrinen? 🙂 Ser helt nyyydelig god ut må jeg si!!
Tone:
Denne er kjempe god. Den vil nok bli en suksess 🙂
Jeg vil tro det går like bra å bruke sukrinmelis.
Denne såg helt nydelig ut! Skal prøves til min søsters bursdag! 😀 Tror du det går an å
Bruke sukrinmelis? Eller gir det en annen konsistens?
Kristin:
Prøv deg litt frem. Smak på deigen underveis så merker du hvor mye du trenger 🙂
Hvis man f.eks. vil bruke stevia (i pulverform) i stedet for sukrin, hvordan blir dette i forhold til mengden, ettersom den steviaen jeg bruker er fem ganger søtere enn vanlig sukker? 🙂
Marit:
Den var virkelig god 🙂
Wow, den kaka så helt magisk ut!
Dette såg bare helt nyyyydelig ut..:D
Erica:
Ser også at jeg svarte samtidig som du spurte igjen.
Jeg liker best å leke meg rundt på kjøkkenet, det er da jeg opplever at jeg får best resultater 🙂 Av og til bruker jeg en oppskrift, men da gir jeg krediten til den som har funnet på oppskriften.
Wow den kaken så helt fantastisk ut!! Skal prøve meg på den når dietten er over 🙂
Åh, beklager..Så ikke den i stad :/
Men uansett, så utrolig flink du er! 🙂
Erica:
Som jeg har svart deg over, jeg fant den på.
Sadaf:
Takk for det 🙂
Lena:
Det er ikke nødvendig å ha halve iHerb for å lage mye godt 😉
Håper det smaker Lena 🙂
Erica:
Jeg fant den på. Jeg følger så og si aldri en oppskrift 🙂
VibekeSten:
Håper det smaker 🙂
Anna:
Det var utrolig herlig å høre Anna.
Jeg blir så glad når oppskriftene blir brukt og satt pris på 🙂
Jeg spør igjen og håper på svar denne gang: Hvor fant du denne oppskriften? 🙂
Nina:
Vanlige salte nøtter 🙂
Rosalinda:
Du kan bruke Philadelphia light, ja.
Og du kan bytte ut sukrin med lik mengde sukker.
Det lønner seg å la ismassen stivne litt før du har på sjokoladeblandingen 🙂
Yummiii…heller du toppingen over ismassen etter at den har stivnet i fryseren?
Kan man bruke philadelphia light?
Og hvis man skal bruke vanlig sukker, bruker man da 4 ss eller mindre?
Hvor lyder det lækkert. Bruger du almindelige saltede peanuts?
OMG! Denne frister veeeldig mye 😉 Skal definitivt notere meg oppskriften og teste denne en gang!
Håper 17. mai og pinsehelgen var/er flott ^^,
Ser deilig ut! Den tror jeg nesten jeg må teste ut. Ha en fin dag 🙂
laga denne i dag kristine. det var en stor glede da minstemann på fem ville ha mer enn et stykke. som mamme synes jeg det er unødvendig mye sukker ute å går. ja til sunne kaker som smaker godt. takk 🙂
Oi, denne skal jeg lage med en gang butikkene er åpne igjen!:)
Enig med Lovelyliller! Dette så utrolig fristende ut. Siklesikle*
Ønsker deg en riktig god pinse<3
Oooh, den så digg ut!:)
Hvor fant du denne oppskriften?
Ser nam ut! 🙂
NICE 😀 noe av det mest fristende jeg har sett i hele mai 😀 right up my alley!
Jeg elsker iskake, så vet neste feiring skal denne prøves ut:)
Håper du hadde en flott dag i går:)
Dette så helt nydelig ut! 🙂
Nam! Også så overkommelige ingredienser då! Er berre å gå på rimi liksom, supert for oss som ikkje er like aktive iherb-brukera:) takk for denne kristine, skal SÅ lagast!
Digggger deg! <3
thank you for this kristina:-)
Gjett om jeg skal lage denne i helgen =D Takker for oppksrfiten <3