NYDELIG PEANØTT ISKAKE

                                                                                                                                                                                              Reklame // inneholder ad-linker


Hipp, hipp, hurra!
Håper dere alle hadde en herlig 17 mai feiring.
På etterskudd; gratulerer så mye med dagen :grin:
Som flere av dere allerede har fått med dere via facebook her eller instagram her, bakte jeg peanøtt iskake til feiringen.
Den ble en suksess og falt i smak både hos de proteinpulverbrukende treningsfreakene og de “normale” sukkervante.  
En litt sunnere kake som vil bli elsket.
Dette er en soleklar ny favoritt!

Peanøtt iskake
For English please scroll down.
Dette blir en stor kake.
Jeg brukte en avlang form 25 *35 cm, bruker du en rund form vil jeg tro du kan halvere oppskriften.

Bunn
300 g peanøttsmør
150 g peanøtter
2 egg
3 ss fibersirup, eventuelt honning eller yaconsirup

Ismasse
1 boks fløte, 3 dl
2 pakker philadelphia, 400 g
3 egg
4 ss sukringold
1/3 ts økologisk vaniljepulver, eventuelt vaniljesukker

Topping
Ca 80 g  sjokolade, jeg brukte sukrinsjokolade
0,5 dl fløte
Peanøtter

Start med bunnen.
Bland sammen peanøttsmør, egg og yacon sirup (eller søtning). Ha i peanøtter og hell massen i en form.
Stek på 200 grader i 12 minutter.
Avkjøl.

Mens bunnen avkjøles lager du ismassen.
Skill eggeplommene fra eggehvitene.
Pisk fløten stiv.
Bland philadelphia med eggeplommer og vaniljepulver. Bland så ostemassen inn i fløten.
Stivpisk eggehvitene med sukrin og vend de inn i oste- og fløtemassen.
Hell blandingen over bunnen og sett i fryseren.

Smelt sjokoladen til toppingen sammen med fløten. Jeg brukte mikroen, med du kan også bruke en kjele. Kok opp fløyten og ha i sjokolade. Rør rundt til sjokoladen er smeltet.
Hell blandingen over ismassen og strø over peanøtter.
Sett iskaken i fryseren i minimum 4 timer.
Kaken kan oppbevares en ukes tid i fryseren, men husk at den må tine 10 -15 minutter på kjøkkenbenken om den har stått lenge i fryseren.

Peanut butter ice cream cake

Bottom
300 g peanut butter
150 g peanuts
2 eggs
3 tablespoons yacon sirup, or honey / erythritol / sweetener

Ice cream
1,2 cups whipping cream
1,6 cups cream cheese
3 eggs
4 tablespoons erythritol / sweetener
1/3 teaspoon vanilla powder

Icing
85 g of dark chocolate
0,2 cup whipping cream
Peanuts

Start with the peanut butter bottom.
Mix together peanut butter, eggs and yacon syrup (or sweetener). Add the peanuts and pour into a mold.
Bake at 390 ºF for 12 minutes.
Cool completely.

Separate the egg yolks from the egg whites.
Whip the cream.
Mix cream cheese with egg yolks and vanilla powder. Mix the cheese mixture into the cream.
Whip the egg whites with sweetener and fold them into the cheese mixture.
Pour the mixture over the bottom and place in the freezer.

For the icing, bring the cream to boil. Add the chocolate and stir until it’s completely melted.
Pour the chocolate sauce over the cake and sprinkle with peanuts.
Put the cake in the freezer for at least 4 hours.


Dette er en sann festkake som vil falle i smak hos de fleste.
Jeg kan med hånden på hjerte si at det er en av de beste kakene jeg har smakt noensinne, ja, den topper sukkerbombene.
Lag.
Forelsk deg.
Nyt :grin:

Kristine

39 kommentarer

Siste innlegg