God mai-morgen ♥ Mai er en real festmåned. Vi har 17 mai, kristi himmelfartsdag og arbeidernes dag, og for min del flere familiebursdager. Slike dager feires med gode kaker og hyggelig samvær. Denne festfine iskaken blir helt klart en favoritt til mai’s helligdager. Jeg tørr påstå at det kanskje er vårens beste iskake!
Da jeg serverte iskaken, sa jeg ingenting om at det var en sunnere variant av den klassiske iskaken og at den var sukkerfri. Av erfaring vet jeg at enkelte fort kan dømme mat før de har smakt den, om de vet at den er annerledes enn hva de er vant til. Alle gomlet i vei og skrøt av den gode kaken. Selv min lille fetter på ti år, forsynte seg to ganger. Av den grunn tørr jeg derfor trygt påstå at du vil elske iskaken!
Vårens beste iskake
Til 1 rund form
Bunn
50 g mandler, eller andre nøtter
80 g havregryn
80 g frokostblanding, jeg brukte Bare Bra supergranola men du kan bruke det du har tilgjengelig
50 g sukringold
Hakk nøttene fint med en kniv. Bland så med resten av ingrediensene.
Fordel i en springform. Stek på 175 grader i 15 -20 minutter.
Sukrinen smelter og karamelliseres slik at den binder ingrediensene sammen.
Ismasse
1 egg
2 eggeplommer
80 g sukringold
1 ss fibersirup eventuelt mer sukrin
3 dl fløte
200 g philadelphia
100 g kesam
1 ss kaffe, valgfritt
1/2 ts vaniljepulver, eventuelt vaniljesukker
Pisk egg, eggeplommer, sukringold og fibersirup til eggedosis. Vend inn kaffe og vaniljepulver med en slikkepott.
Pisk fløten til krem. Vend så inn philadelphia og kesam. Smak deg gjerne til om du synes ismassen er søt nok.
Bland så sammen eggedosisen med kremblandingen. Hell over bunnen.
Sett i fryseren i minimum 4 timer.
Kaken burde tine 10 -20 minutter på kjøkkenbenken før du serverer den.
Ganache, kan sløyfes
40 g sjokolade, jeg brukte 1 plate sukrinsjokolade
3 ss fløte
Når kaken har stivnet kan du ha over ganache om du ønsker det. Dette steget er ikke nødvendig, men gjør at kaken ser ekstra fin ut.
Varm opp fløten. Brekk sjokoladen i biter og rør inn den varme fløten til sjokoladen smelter.
Fordel over kaken.
Nå kan du sette kaken tilbake i fryseren, eller du kan servere den med en gang.
Topp gjerne iskaken med bær for å gjøre den ekstra festfin.
Håper vårens beste iskake faller i smak hos deg også. Nyt søndagen!
Kristine ♥
Statera Marit Ebeltoft:
Lykke til 🙂
:):
Du kan ikke piske matfløte. Så brukte kremfløte 🙂
Karoline:
Det vil jeg tro fungerer supert. Smak deg gjerne til slik at det blir riktig smak 🙂
Wow! Ser jo sjukt god it 🙂 Kan man bruke sukrin+ i stedet for gold?
Brukte du kremfløte eller matfløte?
Nei har en tanke om den, hadde glemt av det helt til nå 🙂
Pernille:
Det var den virkelig! 🙂
Lailacecilie:
Takk du og ha en god kveld 🙂
Victoria Larsen:
Den er virkelig super god 🙂
annebe:
Helt fantastisk god skal jeg si deg!
Olaug:
Dobbel kommentar der gitt. Hihi…
Olaug:
Det skal jeg love deg at det var også 🙂
Statera Marit Ebeltoft:
Tipper det ikke er noe stort problem å lage iskake uten egg 🙂
Nam nam, nå kom jeg på at jeg sku jo prøve meg på en eggefri iskake 😀
Ser helt insane godt ut 😀
Ser helt insane godt ut 😀
Den så jo bare helt nydelig ut :)) Kos deg med dagen videre <3
Ser jo helt himmelsk god ut! 🙂
Såååå deilig ut!!og bra du legger med oppskrift ♡ha en fin dag.
Mmm, den så utrolig god ut 🙂