FRUKT- OG NØTTEBRØDJulekake hører julen med. Den tradisjonelle julekaken lages med en deilig gjærdeig og rosiner. I dag valgte jeg å gjøre et par endringer på den klassiske julekaken. Resultatet ble en saftig frukt- og nøttebrød. Dette ble kjempe godt! Et saftig og søtt brød, som kan spises til et måltid eller som dessert. La deg friste og ta deg en bakerunde!

Frukt- og nøttebrød
1 brød

100 g havremel
100 g speltmel
40 g fiberfin, eller mer speltmel
1 ss kanel
1 ts kardemomme
1/2 pakke tørrgjær
1/2 ts salt
1 dl melk, eventuelt vann
1 egg
50 g kesam
60 g sukrin
1 ss fibersirup, eller mer sukrin
30 g smør
50 g nøtter, jeg brukte mandler og valnøtter
50 g tørket frukt, jeg brukte dadler og fiken

Hakk nøtter og tørket frukt grovt.
Bland sammen tørrvarene. Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til blandingen når fingervarme, ca 40 grader. Bland så alle ingrediensene utenom nøtter og tørket frukt. Elt godt. Bland så inn hakkede nøtter og tørket frukt. La deigen heve 1 times tid.
Ha deigen over i en brødform.
Sett ovnen på 200 grader og la brødet heve mens ovnen blir varm. Stek i 30 minutter, til frukt- og nøtte brødet har blitt gyllent på toppen.
Avkjøl før du skjærerer i brødet.


Til min store skuffelse hadde jeg ikke brunost i kjøleskapet. Aller best tror jeg nemlig frukt- og nøttebrødet ville vært med en brunostskive, men det var absolutt godt i seg selv også. Bestekompissen har allerede prøvesmakt og godkjent resultatet. Vi har akkurat kost oss med kaffe og kake.
Håper du lar deg friste og tester oppskriften!

Kristine ♥

Siste innlegg