FIRE TIPS TIL BEDRE SELVFØLELSE

I dagens samfunn, hvor vi blir bombardert med ytre stimuli fra moteindustrien og sosiale medier konstant, er det ekstra viktig å ha en god selvfølelse. En god selvfølelse gjør at du står støtt i deg selv, du har det bedre med den du er og er ikke like selvkritisk, du tørr ta plass og si dine egne meninger, og du trives bedre i hverdagen. Jeg snakker en del om selvfølelse i kategorien psykisk helse og tankerabling og i dag vil jeg gi dere fire tips til bedre selvfølelse. Selvfølelse er noe du må jobbe med konstant. På samme måte som du løper jevnlig for å opprettholde en god kondisjon, må du også behandle deg selv pent for å ha en god selvfølelse. Implementer disse tipsene i hverdagen din og ta vare på deg selv psykisk. For det fortjener ♥

Skriv rose-logg
Denne har jeg nevnt før. Da har du en bok eller notatblokk hvor du daglig roser deg selv. Her skriver du ned tre positive ting om deg selv hver eneste dag. Det kan være noe du har gjort bra, en god egenskap du liker ved deg selv eller noe helt annet, så lenge det er noe positivt.

SONY DSCVær takknemlig
Det å forsøke å være takknemlig, gjør deg til et mer tilfreds menneske. Ja, du kunne alltids hatt mer penger eller en større rumpe, men tenk på alt det fantastiske du har! Stopp opp av og til og tenk over hvor heldig du er som har tak over hodet, har en kropp som kan bevege seg og hundrevis av andre fine ting. Du er faktisk veldig heldig på mange områder, husk på disse. 

Snakk til deg selv som om du snakker til din egen beste venninne 
Vi er vår egen verste fiende. Noen ganger stormer tanker som ‘du ser feit ut i den jeansen, herregud som dum du er som gjorde det, du er håpløs’. Du ville aldri snakket slik til din beste venninne. Prøv isteden å se deg selv fra et annet perspektiv, fra et venninne perspektiv, og støtt opp deg selv, slik du støtter bestevenninnen din. 

SONY DSCFokuser på det positive 
Når du fokuserer på det positive fremfor det negative, for eksempel at øynene dine er utrolig flotte fremfor at puppene er litt små, eller at glasset er halvfullt istedenfor halvtomt, så vil det føre til en mer optimistisk adferd. Når du prøver å se det positive i ulike situasjoner, vil du også merke at du får mer positiv energi tilbake fra andre, noe som igjen vil ha en positiv synergieffekt på dine tanker. 

Ta vare på deg selv. Ikke bare tren og spis sunt, men jobb også med det psykiske. Det er vel så viktig for en god helse og det å ha det bra. Og du fortjener å ha det bra!

Kristine ♥

10 kommentarer

Siste innlegg