KYLLINLÅR I FORM MED URTER – ENKELT, GODT OG SUPER SUNT

Det var tilbud på Stange kylling i dag og da måtte jeg bare slå til! Jeg forsøker å være bevist over hvilke typer og merker kjøtt og fugl jeg bruker. Kjøtt kjøper jeg faktisk stort sett gjennom Rekoringen, slik at jeg vet at jeg får lykkelige dyr når jeg først spiser kjøtt. Når jeg bruker kylling kjøper jeg så og si alltid Stange, Holte eller lignende. Ja, jeg er en kjøttspiser og er glad i slike type proteinkilder, men jeg er også opptatt av dyrevelferd. Derfor forsøker jeg så godt det lar seg gjøre å tilstrebe å spise bedre alternativer hvor dyrene har hatt det så bra som mulig. Jeg tror også at det er langt sunnere for kroppen vår, da disse dyrene har vokst opp mer naturlig og fått bra mat. Det er heller ingen bruk av antibiotika.

Tilbake til innlegget og overskriften, kyllinglår i form med urter. Dette er en enkel, veldig god og super sunn middag. Jeg masserte rett og slett kyllinglårene inn med urter, la de i en form med grønnsaker og puttet det hele i ovnen. En middag som nærmest lager seg selv. Du kan bruke de grønnsakene du ønsker. Urter og krydder kan også varieres. Kyllinglår kan byttes ut med kyllingfilet om du heller vil ha det. Husk da at noe av smaken forsvinner. Kyllinglår inneholder mer fett enn kyllingfilet. Når du steker kyllinglårene, vil en del av saften fra kyllingen, deilig kraft, renne ned på grønnsakene, noe som gir en ekstra god smak. Dette får du ikke med kyllingfilet.

Kyllinglår i form med urter – enkelt, godt og super sunt

Kyllinglår
Urter, gjerne ferske om du har det. Jeg hadde fersk timian, i tillegg har jeg brukt tørket rosmarin og basilikum
Salt og pepper
Grønnsaker, jeg bar brukt brokkoli, gresskar, sellerirot, løk og cherrytomater
Hvitløk, valgfritt
Litt balsamico edikk, valgfritt

Del grønnsakene i biter. Finhakk hvitløken. Legg grønnsakene i en form. Ha over balsamico, hvitløk, salt og pepper.
Hakk urtene. Strø urter, ferske og / eller tørkede, over kyllinglårene. Bruk hånden din til å smøre det inn i kyllingen. Ha over salt og pepper. Legg kyllingen over grønnsakene. 

Stek i ovnen på 175 grader til kyllingen er ferdigstekt.
Jeg brukte et steketermometer og tok kyllingen ut når den var 65 grader. Dette tok ca 20 minutter. Steketiden vil avhenge av størrelsen på kyllinglårene.

Når kyllinglårene er ferdigstekt, tar du de ut av formen og legger den over på en tallerken.
Sett formen med grønnsakene tilbake i ovnen og skru opp temperaturen til 225. Stek grønnsakene i ytterligere 5 -10 minutter.
Server.

Så enkelt, så godt og super sunt. Ettersom det var flere kyllinglår, har jeg laget opp alle sammen så jeg har lunsj til i morgen også. Deilig!

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Liker godt det du sier om kjøtt. Derfor jeg nesten er vegetarianer. Opptatt av dyrene. Men spiser også kjøtt av og til om jeg får det servert. Bra at du tar det her opp Kristine.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg