MIN MORGENRUTINE OG MORGENSTUND

                                                                                                                                                                                              Inneholder add-linker

I sommer datt min morgenrutine helt bort. Jeg vet sannelig ikke hvorfor! Jeg tror det er en kombinasjon av at jeg hadde mye og gjøre og at jeg følte at tiden ikke strakk til. Plutselig ble det til at jeg heller ville sove lenger, fremfor å starte dagen på en bra måte. Jeg stod opp bare ti minutter før jeg skulle ut av døren. Det gjorde morgen bokstavelig talt ganske hektisk og heseblesende. I det vekkerklokken ringte, spratt jeg opp av sengen, det bar inn på badet for å hive litt vann i ansiktet etterfulgt av en ansiktskrem. Deretter var det på med klærne, før jeg gikk inn på kjøkkenet, satte termokoppen under Nespressomaskinen og trykket på start. Mens termokoppen fyltes med kaffe gikk puttet jeg matpakkene mine i sekken, før jeg tok kaffekoppen i hånden og bokstavlig talt løp ut av døren. Jeg måtte forte meg til jobb!

Det er jo i grunn ikke en veldig god start på dagen. Jeg begynte dagen med stress. Ofte måtte jeg småløpe til jobb, fordi jeg hadde så dårlig tid. Jeg ble et stresset menneske av det her. Jeg kom til et punkt hvor jeg kjente at nå er det nok! Jeg måtte ta tilbake morgenstunden min og starte med en morgenrutine igjen. Jeg vil starte dagen på en bra måte, en måte som fyller meg med energi, glede og takknemlighet – for det er et slikt menneske jeg vil være. Og da må det faktisk gjenspeiles i morgenrutinen min.

Min morgenstund i dag. Med tente lys, ekstra god superkaffe og takknemlighetsdagbok. Jeg har på meg Seamless tights, Seamless sports bh og Cropped genser. Altså hvor fin er ikke denne genseren? Nok en genser favoritt fra IcanIwill.

Den siste måneden har jeg innarbeidet meg en liten morgenrutine. Jeg står riktignok bare opp femten minutter tidligere, men det lille kvarteret gjør underverker. Nå starter dagen med at vekkerklokken går. Jeg drikker et stort glass vann som jeg har plassert ved sengen eller på kjøkkenbenken. Deretter går jeg inn på badet, har vann og krem i ansiktet. Jeg smører også etriske oljer bak ørene for en frisk og naturlig oppvekker.  For tiden liker jeg peppemynte og sitron. Deretter går jeg inn på kjøkkenet. Der starter jeg nespressomaskinen og putter matpakkene mine i sekken. Så setter jeg meg ned ved bordet, tenner et duftlys og tar frem notatblokken min mens jeg nipper på kaffekoppen. Der skriver jeg opp tre ting jeg er takknemlig for akkurat i dag og planlegger dagen min. Når kaffekoppen er ferdig, setter jeg på en skikkelig god spilleliste. Det går mye i listen ‘Songs to sing to in the Shower’ på Spotify, mens jeg tursler av gårde til jobb. Skuldrene er senket og jeg har et smil om munnen.

Morgenkaffen min har jeg også gjort en tvist på de siste ukene. I tillegg til min vanlige kaffe – oftest koffeinfri kapsel fra Nespresso, tilsetter jeg i tillegg 1 ts gurkemeie, 1 ts chaga , 1 ss kollagen, og 1/4 ts vaniljepulver. Chaga er en sopp som lenge har vært sett på som helsefremmende og har et rykte på seg for å være en mirakelsopp. Chaga inneholder blant annet beta-glukaner og antioksidanter som er med på å beskytte cellene i kroppen vår og dermed trolig kan beskytte mot kreft. I tillegg er det flere studier som hevder at chaga er bra for immunsystemet, at soppen kan lindre fordøjelsesbesvær og virke betendesesdempenne. Gurkemeie har nok de fleste hørt om og det samme med kollagen, for begge disse har vært i vinden det site året. Gurkemeie er en kraftig antioksidant som kan være med å redusere risikoen for kreft og andre kroniske sykdommer.. Kollagen kan blant dempe betennelser, motvirke aldringstegn, motvirke smerter i ledd og ha en gunstig effekt på tarmene våre. Kollagen har jeg skrevet et helt eget innlegg om her. Vaniljepulver tilsetter jeg for å gi en søt og god smak. Det må gjøres mer forskning på både chaga, kollagen og gurkemeie, men jeg synes at ved å inkludere det i morgenkaffen er en måte å vise kjærlighet og å styrke meg selv. Det føles rett og slett som jeg gjør noe godt for meg selv og kroppen min på morgenkvisten.

Det er min morgenrutine og den gir meg virkelig en god morgenstund, som igjen forplanter seg utover dagen med en bedre dag og at jeg generelt føler meg bedre. Har du en morgenrutine som gir en god morgenstund? Hvis ikke vil jeg sterkt anbefale deg å innføre en. Det gjør underverk for resten dagen.
Ha en nydelig onsdag dere. 

 

Kristine ♥

6 kommentarer
    1. Jeg er så stressa og har daktisk bytta ut kaffen på morgenen med bare chaga. Har i kokosolje også noen ganger. Det har vært skikkelig bra for meg. Blir mye bedre av å ikke drikke koffein. Ikke så stressa liksom. Sover bedre også 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg