SÅNN LAGER JEG EN POWER BOWL – DET PERFEKTE MÅLTID

En ting jeg spiser mye av, er det jeg kaller en power bowl. Noe jeg vil påstå er det perfekte måltid! Her er det masse smak og masse næring. Og det beste av alt, du kan ha så og si hva som helst i den.

Power bowl med mango, avokado, koriander, agurk, paprika, tacokrydret fisk, tørkede noriflak, bønnespirer og limesaft. Jeg serverte det hele i lomper.

Når jeg spiser en power bowl, tenker jeg også på at den skal være næringsrik, mette godt, inneholde en karbohydratkilde, en fettkilde og en proteinkilde, i tillegg til at den selvfølgelig skal smake godt. Derfor jeg vil vise dere hvordan jeg lager en power bowl.

Power bowl med ris, kylling stekt med hvitløk, salt, pepper og oregano, gulrot, rødløk, grønnkål, syltet jalapenos, dijon, sennep, balsamico, og cashewnøtter. 

Når jeg setter sammen en power bowl forsøker jeg å ha med alle komponentene nedenfor. Det finnes utallige ingredienser du kan bruke. Listen nedfor inneholder mine favoritter

⋄ Bladgrønt
Spinat, grønnkål, hodesalat, ruccola

⋄ Grønnsaker
Kalde grønnsaker: Paprika, cherrytomater, tomater, agurk, reddik, gulrot, sukkererter, bønnespirer
Varme grønnsaker: løk, squash, brokkoli, gulrot, bok choy, aubergine, sopp, rødbeter

⋄ Proteinkilde
Kyllingfilet, karbonadedeig, laks, torsk, tunfisk på boks, fersk salma, egg, edamamebønner, kikerter

⋄ Fettkilde
Avokado, dressing basert på olje eller fete meieriprodukter som creme fraiche, nøtter, peanøttsmør, frø, oliven

⋄ Karbohydratkilde
Ris, kokt potet, ovnsbakt søtpotet, mango

⋄ Krunsj
Salte ristede nøtter eller frø, spørstekt løk – prøv det, tørkede noriflak, sukkererter, bønnespirer

⋄ Dressing / topping
Et lite dryss havsalt, en spiseskje god olivenolje, hummus, litt dijon sennep, fetaost, balsamico eller en dæsj crème fraiche med litt finhakket hvitløk er andre favoritter, soya saus, limesaft, østers saus

Power bowl med hvalbiff stekt sammen med brokkoli, gulrot, rødløk, soyasaus, chili og ingefær, salat med grønnkål, tomat, mango, avokado, toppet med en dressing av olivenolje, sennep og eddik. 

Jeg foretrekker også å bruke både varme og kalde ingredienser. Om alle ingrediensene er kalde, synes jeg salaten metter mindre. Jeg bruker for eksempel kokte gulrøtter, stekte grønnsaker, kokt ris, varm kylling eller lignende. Ofte er disse ingrediensene ferdig laget, da jeg liker å preppe en del av maten. En dag i uken koker jeg for eksempel opp masse ris, poteter og egg. Jeg pleier også å ovnsbake grønnsaker og steke mye laks eller kylling. Når jeg da skal lage power bowl, putter jeg bare de varme elementene i mikrobølgeovnen, slik at de blir varme, og jeg kan tilsette noe varmt i bollen min. Ved at jeg alltid har noe ferdigpreppet i kjøleskapet, tar deg kun meg 2 -5 minutter å lage en power bowl!

Power bowl med ovnsbakt søptotet, bønnespiserer, karbonadedeig stekt med sesamolje, oregano, hvitløk, chili og østersaus, avokado og grønnkål. 

Et siste tips er å bruke krydder og urter. Jeg elsker å tilsette revet eller finhakket chili, hvitløk og / eller ingefær i en power bowl. Friske urter som basilikum og koriander bruker jeg også mye av, og krydder som salt, pepper, spisscummin, karri og tørkede urter som oregano.

Håper du lar deg inspirere til å spise en power bowl eller to fremover.


Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg