SUNN KAKE I MIKRO

Da jeg først publiserte oppskriften på mikro brownie for litt over tre år siden, ble den en stor favoritt hos mange. At noe så enkelt og sunt, kan smake så godt! Siden det har jeg mottatt mange bilde på mail, snapchat og instagram hvor dere har brukt oppskriften. Tusen takk. Det er så moro å se!

SAMSUNG CSC
Jeg spiser fortsatt kake laget i mikro nok så ofte. Oppskriften varierer jeg etter hvor sulten jeg er, hva jeg har tilgjengelig og hva jeg har lyst på.
I dag laget jeg denne fantastiske varianten etter trening. Jeg kan med hånden på hjertet si at det er mitt beste etter treningsmåltid noen sinne!
Jeg brukte fibersirup i kakerøren og det gjorde virkelig underverker. Det ble nesten som en sjokoladefondant! En deilig, søt og klissete sjokoladekake laget på under 3 minutter. Denne må du bare prøve!

SAMSUNG CSC

Sunn kake i mikro

1 egg
1 eggehvite
30 g sjokoladeprotein
1 ss kakaopulver
2 ss speltmel, eventuelt havremel, bokhvetemel, hvetemel eller lignende
1 ts sukringold
1 ts fibersirup
1/4 ts salt

Bland sammen alle ingrediensene i en boks eller en kopp. Jeg bruker en matboks.
Ha plastfolie over boksen og sett i mikroen på full guffe i 1,5 -2,5 minutter avhengig av hvor godt stekt du vil ha kaken.  Jeg lot min kake stå rett i underkant av 2 minutter.
Ta av plastfolien og velt kaken over på en tallerken.
Server.

*fibersirup gold kan erstattes av mer sukrin gold, men da vil konsistensen på kaken bli noe mindre seig og klissete. Fibersirupen setter en ekstra prikk over i`en på kaken, så jeg vil virkelig anbefale å bruke.

SAMSUNG CSC
Jeg har toppet kaken med mango sorbet fra Kulinaris, proteinbar i biter, cashewnøtter, gojibær og mulberries.

SAMSUNG CSC
Jeg synes du fortjener en sunn kake i mikroen denne lillelørdagen. Er du ikke enig?
Spis, kos deg og ha en fortreffelig kveld :grin:

Kristine ♥

12 kommentarer

Siste innlegg