D-VITAMIN

D-vitamin har fått stadig mer oppmerksomhet de siste årene. At vitaminet øker opptaket av mineraler og styrker benbygningen har lenge vært kjent, men vitaminet har flere viktige oppgaver. D-vitamin sikrer produksjon av signalstoffer, hormoner og muskelfibre, bygger et sterkt immunforsvar, sikrer en god fettforbrenning og bidrar med avlesning av genmateriale. Du finner D-vitamin i matvarer som fet fisk, fiskeolje og eggeplomme (helst økologisk). I tillegg produserer kroppen vitamin D når solen skinner på huden din.


D-vitamin er en av de få tilskuddene jeg selv tar og som jeg anbefaler andre å ta, spesielt nå på vinterhalvåret. Solen skinner ikke stort her i nord fra september til og med april, og da er det vanskelig å få nok av dette vitaminet. Det er også slik at D-vitamin produksjonen i huden avtar med alderen. Jo eldre du er, dess viktigere er det med et godt vitamintilskudd. Tilskudd av vitamin D er gunstig for de fleste. Nettopp fordi vi alle får for lite D-vitamin gjennom vinterhalvåret. Om du er usikker på hvordan din vitaminstatus er, kan du få målt dette hos din fastlege  ved hjelp av en blodprøve.

 Det finnes mange forskjellige D-vitamintilskudd. Selv tar jeg denne varianten fra Doctor’s Best hver dag i vintermånedene. Den er rimelig og har i tillegg et høyt innhold av D-vitamin per kapsel. D-vitamin koster skjorta her hjemme i Norge, derfor bestiller jeg det alltid fra utlandet. Bestiller du fra iHerb, får både du og jeg rabatter om du bruker koden OKE701 :smile:

Kristine ♥

6 kommentarer
    1. Det er en grunn til at man ikke får kjøpt så høy dose reseptfritt i Norge… For noen kan det være livsfarlig.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg