DEN PERFEKTE BRUGER


Dette var gårsdagens middag.
Å, herlighet så utrolig godt!
Hjemmelaget burgerbrød, hjemmelaget burger, hjemmelaget dressing, bacon, blåmuggost, sylteagurk og grønnsaker.

Hjemmelaget burgerbrød
6 stk

1,5 dl havremel*
40 g bakepro**
70 g jyttemel***
1 ss sukrin
1 ts salt
1/3 pakke gjær
2 dl lunken melk
Sesamfrø til topping, valgfritt

Bland alle tørrvarene. Tilsett lunket vann og elt godt.
La deigen heve i 60 minutter.
Del deigen i 6 emner. Form flate brød og etterhev i 15 minutter.
Strø over sesamfrø, om du ønsker det.
Stek på 225 grader i 8 -10 min. Avkjøl på rist.

Alternativer:
*har du ikke havremel kan du male havregryn til mel i en blender eller foodprosessor, eller bruke et annet mel
**bakepro kan byttes ut med mer mel
***istedenfor jyttemel kan du eventuelt annet mel som speltmel, bokhvetemel eller hvetemel 

Burger
 Til 6 burgere

1000 g karbonadedeig
Salt og pepper
Blåmuggost eller annen ost

Trykk karbonadedeigen sammen og rull til en pølse i plastfolie. Skjær i 6 skiver. 
Krydr med salt og pepper før du griller, eventuelt steker i panne, i et par minutter på hver side. Ha på ost det siste minuttet. Du kan naturligvis droppe ost om du ønsker det. 
Du kan også lage burgerne ved å dele karbonadedeigen i seks emner og forme til burgere. 

Hjemmelaget dressing
Til 6 burgere

200 skyr naturell, eventuelt rømme, kesam eller gresk yoghurt
2 ss tomatpure
2 ss ketchup
Salt og pepper
1 ss saft fra sylteagurken
1 hvitøksfedd

Finhakk hvitløken og bland sammen ingrediensene. 

Topping
Sprøstekt bacon
Avokado
Tomat
Rødløk
Revet gulrot
Sylteagurk 
Eller annet godt som du har tilgjengelig. 

Del burgerbrødene i to.
Legg dressing på hvert burgerbrød, topp med burger, bacon, hamburgerdressing, grønnsaker, avokado og sylteagurk. 
Spis og kos deg!


Og slik så hele tallerkenen ut.
Ingen ekte burgertallerken uten pommes frites! Grillet maiskolbe hørtes også med. 
Fantastisk godt!
Blir det burger på deg i helgen? 
God fredag  :grin: 

Kristine 

10 kommentarer

Siste innlegg