SJOKOLADEKAKE MED ISKREM

Dere vet at baking er terapi for meg, og akkurat i dag trengte jeg en real dose baketerapi!
Hva tror dere skjedde når jeg brukte ordentlig god tid på kjøkkenet og levde meg inn i bakingen? Jo, da laget jeg noe av det beste jeg har laget på lenge!

Resultatet ble denne super saftige og kraftige sjokoladekaken som jeg toppet med en enkel og deilig hjemmelaget iskrem. Rett og slett fantastisk godt. 
Her er det bare å la seg friste og løpe inn på kjøkkenet og bake!

Jeg kan love deg at denne sjokoladekaken forsvinner fort. Både med eller uten iskrem!
Håper det smaker.

Sjokoladekake med iskrem

Sjokoladekake

1 boks kikerter, 250 g avrent
5 dadler
50 g gresk yoghurt eller kesam
3 egg
4 ss sukringold
4 ss kakaopulver
40 g sjokoladeprotein
1/3 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver

Skyll kikertene godt under rennende vann. Det er viktig at de får av seg “kikert-vannet” slik at det ikke smaker kikerter.
Mos kikertene sammen med dadler, gresk yoghurt eller kesam. 
Pisk sukringold og egg til eggedosis. Ha i resten av ingrediensene i eggedosisen. 
Fordel røren i en rund form. Stek på 180 grader i 30 minutter.
Avkjøl.

Iskrem
Denne oppskriften har jeg vist dere tidligere, her

2 dl kokosmelk, eventuelt vanlig melk
2 dl kesam/ gresk yoghurt
2 dl isbiter
400 g frosne bær og frukt- jeg brukte tropisk mix
40 g vaniljeprotein* kan sløyfes
1 ss sukringold 
1 ts vaniljepulver

Ha alle ingrediensene i en blender eller foodprossesor. Kjør til en glatt masse.
Ha massen over i en boks og sett i fryseren i minimum 2 timer.
Ta ut isen 10 -15 minutter før du skal spise den og la den tine på benken før du lager iskuler og har over sjokoladekaken.
Topp gjerne med revet sjokolade og smeltet sjokolade. Jeg brukte sukrinsjokolade


Blir det en bakerunde på deg denne regnfulle søndagen?
Uansett hva du gjør, håper jeg du får en flott aften :grin: 

Kristine ♥

17 kommentarer

Siste innlegg