I går var jeg på et julegodt event i regi av SuperNature og Midsona. Vi var femten stykker som skulle lage raw og sunt julegodteri med instruksjon fra rawfood- og supermat-guru Trine Berge. Vi fikk gløgg og god snacks før vi ble delt i grupper og satte i gang å lage julegodt.
Her sere dere Hanna, Karoline, Marthe, Trine og meg i full sving!
Min gruppe fikk i oppgave å lage kokosmakroner. Den ble utrolig gode! Som du kanskje fikk meg deg på snap, kristineokern, så ble hendene nok så grisete når vi holdt på. Men hva gjorde vel det når deigen smakte så godt at vi bare slikket opp restene fra hendene våre?! Vi var som små barn der vi griste, smakte og koste oss. Dette var moro for de (store) kidza!
Jeg var så heldig at jeg fikk meg meg en stor boks med masse raw julegodteri! Her har jeg kokosmakroner, rocky road, trøfler, hasselnøttkjeks og marsipan. Under finder du oppskriftene på mine favoritter som vi laget i går. Bak, kos, spis og nyt!
Sjokoladetrøfler
2 dl cashewnøttsmør
1 dl kokossirup, eventuelt honning
1 ss kokossukker
1 dl kakaosmør
70 ml vann
1 dl kakaopulver
1 klype himalayasalt
Smelt kakaosmør. Bland så alle ingrediensene utenom kakaopulveret i en blender eller foodprosessor. Kjør til en jevn masse. Tilsett kakaopulveret og bland til en jevn blanding. La massen avkjøles litt i fryseren eller kjøleskapet. Lag så kuler. Kulene kan rulles i det du selv ønsker. Vi brukte matcha og kanel.
Rocky Road
Rå sjokolade
3 dl kakaomasse
2,5 dl kakaosmør
0,6 dl kokossirup eller honning
2 ss lecitin
1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts himalayasalt
Smelt kakaosmør og kakaomasse i vannbad. Når alt er smeltet blander du i resten av ingrediensene. Rør godt.
Ønsket fyll
Vi brukte himalayasalt, gojibær, bipollen, kakaonibs, tørket aprikos, kanel, super miks, paranøtter, pistasjnøtter og kokosflak
Ha 1 ss rå sjokolade i små muffinsformer. Topp med ønsket fyll. Ha så over 1 -3 ss rå sjokolade. La sjokoladen stivne i kjøleskapet før den nytes.
Rå marsipan med sjokoladetrekk
Sjokoladetrekk
3 dl kakaomasse
2,5 dl kakaosmør
0,6 dl kokossirup eller honning
2 ss lecitin
1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts himalayasalt
Lag først sjokoladen slik at den kan avkjøles litt mens du lager marsipanen.
Smelt kakaosmør og kakaomasse i vannbad. Når alt er smeltet blander du i resten av ingrediensene. Rør godt.
Rå marsipan
3 dl mandler
1/2 ts vaniljepulver
2 ss kokossirup eller honning
2 -4 ts kokosblomstsukker
2 ss kakaosmør
2 ss kokosolje
Smelt kakaosmør og kokosolje.
Finmal mandelene i en blender eller foodprossessor. Ha i de resterende ingrediensene og bland til en smidig marsipan. Lag kuler og dypp så i sjokoladen. Avkjøl i kjøleskapet.
Kokosmakroner
4 dl kokosmasse
2 dl kakaopulver
3 ss kokosolje
1,5 dl kokossirup
2 ts kokossukker
1/4 ts himalayasalt
1 ts kanel
1,5 ts vaniljepulver
Bland alle ingrediensene i en bolle. Lag kuler ved hjelp av en stor skje. Sett til avkjøling.
Julegodteri er supert å gi bort som vertinnegave eller julegave. Pakk godsakene i en eske, fest på en navnelapp og en liten grankvist og vips har du en personlig gave som vil få smaksløkene til å synge! ….eller spis dem selv De er så gode at det er vanskelig å holde fingrene av fatet!
Kristine ♥
Martine:
Takk for i går søta. Håper vi sees snart 🙂
Hilde:
Ja, vi spiste og koste oss 🙂
Victoria Larsen:
Masse deilig sjokolade 🙂
Erica:
Ja, det var veldig koselig og også mettende! Hihi…
Andrea:
M´mmm, himmelen for en sjokoladeelsker 😀
Ragnhild:
Ja, sjokolade er jo så godt! 🙂
Tusen takk for en fin dag i går <3 Jeg koste meg så masse! Ble skikkelig glad da du kom 😀 Og de trøflene....NAM!
Herregud her var det mye godt! 🙂
Så utrolig mye digg! 😀
Så utrolig hyggelig og gøy! Hadde vært en drøm å vere med på 🙂
Sjokoladedigg!!!
SÅ mye deilig, herlighet!!!!!