HJEMMELAGET GLØGG

SONY DSC
Tredje søndag i advent og bare en uke igjen til selveste julaften. Da passer det perfekt med litt julekos! Siden jeg jobber i dag, brukte jeg ekstra god tid i morges på å kose meg, senke skuldrene og få julestemning. Jeg bakte havremakronkjeks og laget gløgg mens jeg hørte på julemusikk. Deretter satte jeg på en julefilm og sank ned i sofaen med hjemmelaget gløgg, klementiner og havremakronkjeks. En skikkelig deilig start på dagen! 

SONY DSC
Til havremakronkjeksene brukte jeg denne oppskriften, men jeg byttet ut havremel med mer havregryn og sjokoladebiter med kakaonibs. Da ble det nesten som havremakroner med sjokolade. Super godt!

SONY DSC

Hjemmelaget gløgg

2 dl ublandet saft, jeg synes Lerums solbærsaft uten sukker gir best smak
4 dl vann
1 ss sukringold
1 kanelstang
10 nellikspikre
1 stjerneanis
1/2 ts tørket ingefær
1 appelsin

Skjær appelsinen i skiver. Ha så alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La gløggen stå på lav varme i 20 -30 minutter.
Sil blandingen og server med en gang eller hell over på flasker. 

SONY DSCLag gjerne dobbel eller trippel porsjon og oppbevar i flasker i kjøleskapet. Gløggen holder seg godt i to uker. Da har du deilig, hjemmelaget gløgg på bare noen få minutter ved å varme den opp i en kjele eller mikrobølgeovnen. Håper det smaker og ha  en fin adventssøndag :grin: 

Kristine ♥ 

Siste innlegg