Tredje søndag i advent og bare en uke igjen til selveste julaften. Da passer det perfekt med litt julekos! Siden jeg jobber i dag, brukte jeg ekstra god tid i morges på å kose meg, senke skuldrene og få julestemning. Jeg bakte havremakronkjeks og laget gløgg mens jeg hørte på julemusikk. Deretter satte jeg på en julefilm og sank ned i sofaen med hjemmelaget gløgg, klementiner og havremakronkjeks. En skikkelig deilig start på dagen!
Til havremakronkjeksene brukte jeg denne oppskriften, men jeg byttet ut havremel med mer havregryn og sjokoladebiter med kakaonibs. Da ble det nesten som havremakroner med sjokolade. Super godt!
Hjemmelaget gløgg
2 dl ublandet saft, jeg synes Lerums solbærsaft uten sukker gir best smak
4 dl vann
1 ss sukringold
1 kanelstang
10 nellikspikre
1 stjerneanis
1/2 ts tørket ingefær
1 appelsin
Skjær appelsinen i skiver. Ha så alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La gløggen stå på lav varme i 20 -30 minutter.
Sil blandingen og server med en gang eller hell over på flasker.
Kristine ♥
m:
Så herlig å høre du! Slikt blir jeg glad av 🙂
Denne gløggoppskriften var super god! så mye bedre enn tomtegløgg man kjøper på butikken! addet litt rødvin da. Men takk for tips til en litt “sunnere” gløgg som var bedre på smak 🙂
Kine:
En lever jo bare en gang, så da må vi kose oss hver dag 🙂
Nina:
Jeg har det, men de har lagt seg på bunnen av glasset. Hihi…
Må ha rosiner og mandler i da 😛
Du er så flink til å kose deg. Missuner det litt 😉