REVET KYLLING – NY MIDDAGSFAVORITT

I går / i dag laget jeg pulled chicken, altså revet kylling på godt norsk. Jeg satte nemlig formen inn i ovnen før jeg la meg i går kveld og da var maten klar i dag morges. Fy søren så godt. Det er en soleklar ny middagsfavoritt! Ikke minst er det både rimelig, sunt og enkelt. Du legger bare alle ingrediensene i en form og lar det godgjøre seg i noen timer. Så er maten klar. Helt genialt!

Jeg laget en stor porsjon med en kilo kyllingfilet. Da har jeg til både matboksen og middag flere dager fremover.

Revet kylling kan serveres på så mange måter. Ha den i en salat, server i hamburgerbrød som en burger med coleslaw, bruk i lomper, bytt ut kjøttdeigen i tacoen med revet kylling, server med ris, over potetmos med syltet rødløk, som pålegg på knekkebrød med en klatt kesam, ja, her er det bare fantasien som setter grenser. 

Revet kylling

Ønsket mengde kyllingfilet
Hakkede tomater 
Tomatpure
Løk
Hvitløk

Chili
Soya saus 
Edikk
Søtning, som sukringold, honning eller sukker

Jeg laget som nevnt over en stor porsjon og brukte 1 kg kyllingfilet, 1 boks hakkede tomater, 2 løk, 3 hvitløksfedd, ca 2 cm chili, 1 boks tomatpure, 4 ss soya saus, 4 ss edikk, 1 ts sukringold

Legg kyllingfiletene i en form. 
Hakk løk grovt. Finhakket hvitløk og chili. Bland sammen hakkede tomater, tomatpure, løk, hvitløk, chili, soya saus, edikk og sukringold. Hell over kyllingen. Legg aluminiumsfolie over formen. Eventuelt kan du bruke en ildfast gryte med lokk. 
Sett formen i ovnen på 125 grader og stek i minimum 5 timer. Jeg lot min stå fra jeg la meg rundt kl 23 til jeg stod på kl 07. Rør gjerne om et par ganger underveis. 
Når kyllingen er ferdigstekt bruker du baksiden av en skje eller en sleiv til å mose kyllingen slik at den revner.
Da er den revede kyllingen klar.

Jeg serverte revet kylling i tortillalefser med salat, tomat, creme fraiche og lomechips med ost. 
Lompechips lager jeg ved å smøre litt smøreost på lomper eller tortillas. Dette steget kan utelates, men jeg synes lompechipsene blir bedre da. Kutt lompene i trekanter og legg de utover en ovnsrist. Strø over revet ost. Stek på 225 grader i 4 -6 minutter, til osten har smeltet og chipsene er sprø. Følg med underveis så chipsene ikke svir seg.

Prøv revet kylling du også. Kanskje du får en ny middagsfavoritt?  Håper det smaker og ha en herlig fredag!

 

Kristine  ♥

2 kommentarer
    1. Elsker pulled prk. Denne sunne varianten skal teste imorgen. Takk for tipset 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg