TACOTÅRN

Jeg må dele denne herligheten med dere.
Taco er en fast favoritt som finnes i mange varianter.
Jeg prøvde meg akkurat på en ny tacovariant.
Tacotårn :grin:


Jo mer taco jo bedre, eller hva?
Jeg stablet rett og slett tacoen i høyden.
Nesten som en taco lasagne.


Resultatet ble utrolig godt.
Den beste middagen vi har hatt i år ifølge PØ, og jeg sier meg helt enig.
En ny favoritt.
Denne du prøve!

Tacotårn

4 speltlomper, eller tortillalefser
Lett ost, ca 50 g
Litt parmesan, valgfritt

400 g karbonadedeig
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpure
Tacokrydder, du kan lage ditt eget (se under) eller ferdigkjøpt
1 finhakket rødløk
2 fedd finhakket hvitløk

1 dl melk
1/3 ts muskatnøtt
1 ts jbk-mel eller maizena
1 eggehvite
100 g cottagce cheese

Stek karbonadedeig.
Ha i hakkede tomater, tomatpure, rødløk, hvitløk og tacokrydder.
La blandingen surre noen minutter.

Varm opp melken med muskatnøtt.
Rør inn jbk-mel eller annen fortykningsmiddel.
Ha i cottage cheese og eggehviten. Rør godt.

Finn frem en rund kakeform eller en annen form.
Det kan lønne seg å ha bakepapir i bunnen av formen.
Begynn med å legge et lag karbonadedeig. Legg så på den hvite sausen før du legger over en speltlompe.
Legg et nytt lag karbonadedeig, hvit saus, speltlompe og fortsett til du har fått fire lag.
Topp med et godt lag raspet ost og et dryss parmesan.
Stek på 200 grader i 15 -20 minutter.

Tacokrydder

1 ts salt
2 ts cumin
1 ts paprikapulver
1/2 ts koriander
1/2 ts chilipulver
1/2 ts hvitløkspulver

Bland alt sammen.
Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang og oppbevar i en gammel krydderboks.


Server gjerne med en frisk salat, en klatt kesam og tacosaus.
Håper det smaker.
Spis og kos deg :grin:
 

Kristine

41 kommentarer
    1. Lagde en veldig inspirert rett av dette nå (hadde ikke alle ingrediensene), og det smakte kjempekjempe godt! Du er så flink Kristine! Hilsen Helene på Elixia sandvika :):)

    2. hvor mange porsjoner er denne oppskriften på tacotårn reknet for? ant.posj, pers

    3. Deprimert fordi alt handler om mat hele tiden. Kommer meg ikke ned fra 73 tallet. Når idealvekta er 63. Åh ;( hva burde jeg spise? 😉 klem

    4. Namme namme nydelig! Jeg skal lage meg et taco-tårn en dag! Du lager så utrolig mye digg og sunn mat!!! 😀 Elsker bloggen din<

    5. Jaaaa, det blei det og det smakte nydeleg godt. Avslutta med lakarbo 2 saftige lavkarbo sjokoladekakestykke:):) nam nam. No er dama stappa mett:)
      Springerinneklem ein onsdagkveld:)

    6. Elin:
      Jeg lager ofte dressinger og dipper. Da tar jeg bare kesam og har oppi alle mulige kryddre fra chili, hvitløk, sukrin, paprika, cummin, osv, osv, kanskje litt sitronsaft. Prøv deg frem og smak underveis 🙂

    7. momoiro:
      Jeg blir så glad når jeg hører at oppskriftene faller i smak og blir brukt 🙂
      Scones til muffins, det var en spenstig vri 😀
      Løkringer, mmm, det fikk jeg lyst på nå.
      Håper peanøttsausen faller i smak 🙂

    8. Line:
      Det er vanskelig å gi deg noen råd uten å vite noe om deg.
      Om du er sugen er det ofte et tegn på at du spiser for lite. Om du er deprimert burde du først og fremst fokusere på det og få profesjonell hjelp. Det er muligens en stor hindring for deg. Lykke til og stor klem

    9. Hei! Akkurat det eg fekk lyst på no og jammen hadde eg alle ingrediensane tilgjengeleg. Ynskjer deg ein fin onsdagkveld.
      Springerinne

    10. Hei Kristine!
      Jeg er en veldig deprimert jente for tiden. Vil så gjerne ned i vekt men stresser forferdelig med det, å det gjør at jeg overspiser og fråtser i alt mulig. Idag feks, vært flink å jogget 40 min men nå har jeg det søtsuget!!
      Noen råd til meg kjære du?
      Stor klem

    11. Jeg benytter meg så ofte av oppskriftene dine! Du lager så mye godt og er til stor inspirasjon! I det siste er det sconsene dine jeg har laget mest av. Jeg har variert med innhold og fyll hver gang, og igår ble dem til muffins med revet eple og kanel. Ble veldig godt det også 😀
      Til middag forsøkte jeg meg på løkringene dine. De ble også kjempegode! Sammen med fries av kålrabi og sukkerfri ketchup fikk jeg tilfredsstilt suget etter junkfood 😉
      I dag har jeg lyst til å forsøke meg peanøttsausen din. Høres så digg ut!
      Som du skjønner, du er veldig til inspirasjon! Takk for alle digge oppskrifter du legger ut 🙂

    12. Hei 🙂 du kjøpte jo Elite proteinpulver fra Iherb for en uke siden. Hvordan var denne på smak og er det noe du anbefaler å bestille? 🙂
      Den middagen så forresten vilt god ut 😀

    13. Åh kjære vene. Nå frister du fælt her, frøken!
      Både speltlomper og taco, i en lasagne-liknende herlighet?
      Dette skal prøves til helgen, etter ukehandelen! Wow! takk for tips!

    14. Tacotårn som dette så jeg faktisk i butikken i dag fra Old El Paso, men dette så ti ganger bedre ut 🙂 Skal uten tvil prøve dette en gang.

    15. Nammi! Det så skikkelig godt ut! Får teste dette neste gang vi skal ha taco 😉 Lurte bare på om du også har noe tips til krydder til å lage dip av? Før var jeg så glad i den holiday dippen, men den har jeg helt sluttet å spise pga sukker og tilsetningsstoffer…. Tips til en litt sunnere variant? Ha en fin kveld 🙂 ps elsker forresten bloggen din! Lagrer bildene dine slik at jeg alltid har noe inspirasjon en dag jeg er litt matlei 😛 hehe

    16. Taco er fast hver lørdag her, rester kan man lage taco tårn av, lett å varme oppi ukedagene når man har fult kjør med treninger! Stor klem, skal testes ut!

    17. Jeg sikler, nærmest..!
      Har hatt lyst til å lage en slags tacolasagne til et frimåltid, og med dette tipset traff du spikeren på hodet! Jeg vet om ei som skal stable litt i høyden en av de kommende lørdagene 😀 Ha en fortsatt fin tirsdag!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg