CHOCOLATE SWIRL CHEESECAKE

SONY DSC
Ettersom det er søndag og jeg har fri, har jeg rukket å ta meg en bakerunde allerede. Nå som jeg er vant til å stå opp før seks om morgenen, våkner jeg grytidlig selv i helgene! I dag ble falt valget på ostekake, det er det nemlig lenge siden jeg har laget. Ettersom jeg hadde lyst på noe med smak av sjokolade, ble det chocolate swirl cheesekake, altså ostekake med en sjokoladevirvel. Det høres ikke like delikat ut på norsk, eller hva? Jeg velger i hvert fall å beholder det engelske navnet! 

SONY DSC
Sjokolade og vanilje er en kjempe god kombinasjon. Det er noe med det syrlige fra ostemassen som gjør seg utrolig godt til sjokoladebunnen og sjokoladevirvelen. Et par slike chocolate swirl cheesecake’s og en kopp kaffe, var fantastisk godt! 

SONY DSC

Chocolate swirl cheesecake
Til 4 – 5 porsjonsformer 

Bunn
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ss fibersirup, eventuelt annen søtning
60 g havregryn
30 g havremel
2 ss kakaopulver
100 g kesam ca
1 egg

Bland sammen bakepulver, salt, sukringold, havregryn, havremel og kakaopulver. Tilsett så kesam og egg. Det blir en tykk og seig masse. 
Fordel røren i muffinsformene. 
Stek på 175 grader i 12 minutter. 
Avkjøl.

Ostemasse 
4 plater gelatin
0,2 dl kokende vann
200 g kesam
1 pakke philadephiaost, light eller original
1 ts vaniljepulver
1 eggehvite 
3 ss sukrinmelis 
2 ss sjokoladepålegg*

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem så væsken ut av gelatinplatene og smelt dem i 0,2 dl kokende vann. 
Bland sammen kesam, philadelphiaost og vaniljepulver. Stivpisk eggehviten med sukrinmelis. Vend så ostebladningen inn i de sitvpiskede eggehvitene. 
Fordel røren over den avkjølte bunnen i muffinsformene. 
Varm opp sjokoladepålegget i mikroen eller over vannbad slik at det blir mer flytende. Legg omtrent 1 ts sjokoladepålegg i hver muffinsform og bruken en gaffel til å “swirl’e” det inn i ostemassen. 
Sett kaldt i minimum 2 timer.

*Har du ikke sjokoladepålegg kan du bytte det ut med smeltet sukrinsjokolade eller annen smeltet sjokolade. 

SONY DSC
Virkelig magisk godt! Håper du lar deg friste og at det faller i smak :razz: 

Kristine ♥

18 kommentarer

Siste innlegg