SUNN OG ENKEL LASAGNE

SONY DSC
Lasagne er en fast helgefavoritt. På onsdag tyvstartet jeg på helgen å laget sunn og enkel lasagne. Lasagne er jo så godt! Dette er en enkel juksevariant med lomper som lasagneplater og creme fraiche som ostesaus. Jeg tok utgangspunkt i oppskriften tacotårn og gjorde et par justeringer. Det blir ikke noe mer halvfabrikata etter at du har testet denne oppskriften! Her har du en sunn, enkel og god lasagne. Håper det faller i smak! 

SONY DSC

Sunn og enkel lasagne 
Til 3 personer

600 g karbonadedeig
1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpure
1 løk
2 hvitløksfedd
Salt, pepper, chili-, paprika- og oreganokrydder 
6 -8 lomper
1/2 beger creme fraiche, lett eller original.
Ca 100 g ost

Del løken i biter, finhakk hvitløken og stek disse i en panne sammen med karbonadedeig. Tilsett hakkede tomater, tomatpure og krydder. Smak deg frem. Jeg brukte 1/2 ts salt, 1/2 ts pepper, 1/2 ts chili, 1 ts paprika og 1 ss oregano. La det hele koke opp  for så å putre 2 -3 minutter. 
Finn frem en form. Jeg brukte en brødform. Legg et lag med kjøttsaus i bunnen av formen. Ha over 2 ss creme fraiche og legg så over lomper. Fyll på med et nytt lag med kjøttsaus, 2 ss creme fraiche og lomper. Fortsett å legge slike lag til det er tomt for kjøttsaus. Topp tilslutt med ost.
Stek på 225 grader i 15 -20 minutter.
Avkjøl i 5 minutter før du serverer. 

SONY DSC
Server gjerne med en enkel salat og kanskje et par hvitløksbaguetter. Jeg laget en enkel salat av salatmiks, gul og rød paprika, tomat og agurk. 

SONY DSC
Blir det lasagne på deg i helgen? :razz: Lasagne eller ei, jeg håper du får en riktig så god fredag!

Kristine ♥

13 kommentarer

Siste innlegg