Om du ikke har spist middag enda, vil jeg anbefale deg å prøve denne retten; poteter taco- style. Det var dagens middag hos meg, og retten falt veldig i smak!
Poteter taco-style
Til 2 porsjoner
Poteter
4 -5 poteter, ca 500 -600 g
4 ss tacokrydder, kjøp ferdig eller lag hjemmelagtet – her finner du oppskriften
Guacamole
1 avokado
1/3 rødløk
1 hvitløksfedd
1/2 chili
1/2 lime
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
Tilbebør
1 lime
1 boks bønner
2 tomater
1/3 rødløk
Ruccola
Del potetene i båter og ha de i en stor bolle. Strø over godt med tacokrydder og bland potetene godt, slik at alle sidene av potetbitene blir dekket av tacokrydder. Stek på 225 grader i 20 -30 minutter.
Mens potetene står i ovnen lager du guacamolen. Finhakk chili og hvitløk, og skjær rødløken i små terninger. Mos avokadoen og ha i grønnsakene, saften fra limen, samt salt og pepper. Oppbevar i kjøleskapet eller server med en gang.
Til tilbehøret deler du tomater i biter og rødløk i skiver.
Legg potetene utover en tallerken. Topp med tomat, bønner, rødløk, ruccola og guacamole. Press over litt limesaft helt til slutt.
Server.
Om du ønsker, kan du naturligvis også servere poteter taco-style sammen med karbonadedeig eller som tilbehør til kylling, svin eller kjøtt. Jeg valgte å spise den som en vegetarrett. Med proteinene fra bønnene og det sunne fettet fra guacamolen, blir det et fullverdig måltid som metter godt og gir bra med næringsstoffer.
Da ble det tacofest nok en gang God middag!
Kristine ♥
Eirin:
Håper det smaker 🙂
Så smart å bruke poteter til taco og vegetarrett. Jeg skal prøve den I Helga =D
Bitte:
Veldig godt 🙂
Gunn:
?? ??
Anonym:
Svarteliste bønner 🙂
Hva slags bønner er det?
Så bra med en vegetaroppskrift 👍
Så kjempe godt ut 🙂