INTERVALLØKT MED BILDEKK – TIRE FLIPS

I dag hadde jeg en super morsom og rask treningsøkt. Jeg hadde egentlig ikke planer om å trene på treningssenter i løpet av hytteturen, men da resten av gjengen ville, hang jeg meg med. På treningssenteret hadde de bildekk, noe som de ikke har der jeg pleier å trene. Da måtte jeg jo teste det! Det er alltid moro å prøve nye ting.

Tire flips er en øvelse hvor du flytter et bildekk foran deg ved å løfte det i en knebøylignende bevegelse. Jeg gjorde en intervalløkt med bildekket ved å gjøre tire flips. Fy søren så moro det var. Og ikke minst slitsomt. Jeg både svettet og lo om hverandre. Denne treningsøkten må du prøve! 

SONY DSC
SONY DSCSONY DSC

Tire flips

Start med at dekket ligger flatt på bakken. Ta tak i dekket ved å plassere fingrene under det, samtidig som du bøyer knærne og setter deg ned på huk, som i en knebøy. Bruk benstyrken din og press deg opp. Pass på at du stabiliserer core muskulaturen og at tyngdepunktet ligger i helene som er godt plantet i bakken.  Dytt dekket foran deg slik at du vipper dekket og det faller ned på andre siden. Når det ligger flatt, gjentar du prosessen. 

Velg deg ut en strekning på 15 -20 meter. Dytt / løft dekket så raskt du klarer ved å gjøre tire flips over hele strekningen. Ta så en pause på rundt 30 sekunder og dytt dekket tilbake. Gjenta til du har gjort 4 -5 runder med tire flips over den gitte strekningen. 

SONY DSC
Jeg har på meg Adidas tights, Adidas bh, Adidas tank topp og saucony sko.

Det geniale med øvelsen tire flips og en slik intervalløkt, er at du trener hele kroppen. Du trener magemuskulaturen, rumpen, ben, armer, skuldre og rygg. I tillegg kan du gjøre økten så og si over alt, inne som ute. Du trenger ikke et treningssenter med et bildekk. De aller fleste har et bildekk i garasjen eller i nærheten. Ta det frem og gjør en rask intervalløkt i hagen, på gangfeltet, på hytta eller hvor du enn måtte befinne deg. Det er både morsomt og hardt samtidig. Prøv gjerne ut økten og si hva du synes :grin: God helg!

Kristine ♥ 

5 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg