HVORDAN JEG LEGGER OPP TRENINGEN MIN I SOMMER

Let’s face it. Nå som det er sommer,  vil man gjerne være mer ute enn inne. Spesielt når det er fint vær. Jeg kan riktignok bare snakke for meg selv. Mine tanker er at når solen først titter frem i dette landet, må det nytes! Jeg trener generelt mindre inne på treningssenteret på sommeren enn hva jeg gjør på vinterstid. Likevel er trening en såpass viktig del av livet mitt at jeg trener året rundt. Ikke minst er trenings super viktig for psykisk og fysisk helse. Det er noe alle burde gjøre kontinuerlig året rundt, sommer som vinter. Derimot er det viktig at trening er en del av livet og at trening ikke blir selve livet. Jeg har selv vært der hvor trening var det viktigste for meg og trening kom først. Det er ikke et spesielt bra liv. Livet skal komme først og treningen skal passe inn i livet. På sommeren er de aller fleste også mer sosiale og man har ferie. Da er det viktig at man kan senke kravene og kan nyte. 

Så hvordan legger jeg opp treningen min i sommer?
Jo, jeg forsøker å få inn tre gode fullkroppsøkter hver uke. I førsteomgang forsøker jeg å gjøre disse på et treningssenter, men om det ikke er mulig, kan de gjøres hjemme, på hytten eller der jeg er med en treningsstrikk eller annen form for motstand som en kettlebell, vekstskive, brannslukningsapparat eller lignende. Når jeg trener fullkropp, har jeg fokus på funksjonelle baseøvelser som knebøy, frontbøy, utfall i forskjellige varianter, chins, markløft, pull ups, roing, push ups, benkpress, skulderpress og hip thrust. Oftest varer øktene mine rundt en time. 

En treningsøkt kan for eksempel se slik ut
Knebøy: 4 sett x 5 -8 repetisjoner
Chins: 4 sett x 5 -12 repetisjoner
Gående utfall: 3 sett x 10 repetisjoner
Stående roing: 3 sett x 10 repetisjoner
Kick back i kabel: 2 sett x 12 repetisjoner
Face pull: 2 sett x 12 repetisjoner

Disse tre hovedøktene legger jeg stort sett inn i kalenderen på søndagen i forveien. Hver søndag bruker jeg nemlig et lite kvarter på å planlegge uken min, enten jeg har ferie eller ikke. Jeg synes det er mindre stressende når jeg føler at jeg har en liten oversikt over hvordan de neste dagene skal se ut. Føler jeg for å trene mer enn disse tre gangene, legger jeg til noe. Da gjerne ute om det er fint vær. For eksempel en joggetur eller en intervalløkt.  Det blir sjeldent mer enn fire økter i uken. Jeg velger heller å forsøke å være aktiv de andre dagene, som å gå en god tur eller spille volleyball med noen bekjente.

Det er hvordan jeg legger opp treningen min i sommer. Tar du ferie fra treningen eller trener du hele sommeren?

 

Kristine ♥

10 kommentarer
    1. Super duper plan og fine tanker rundt synet på trening og livet : mange av oss som har godt av å bli påmint dette☺️💕 Nydelig bilde av deg, du stråler☀️☀️ Ha en super duper uke, Kristine!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg