SPRINT INTERVALLER

                                                                                                                                                     Inneholder add-linker

Sprint intervaller er noe jeg har et elsk hat forhold til. Det er virkelig hardt når det står på, men det føles så deilig etterpå! Det å gjøre intervaller på denne måten, har en rekke helsefordeler, samt at det er en utrolig bra kondisjonsform og kan øke fettforbrenningen. Et ekstra pluss med sprintintervaller, er at rumpen blir godt aktivert når du sprinter. Og det liker vi. Jeg synes i hvert fall det er lekkert med en stor og veltrent rumpe!

Sprint intervaller

20 sekunder maks sprint, etterfulgt av 40 sekunders hvile x 6 -12.
Det vil altså si at du sprinter, løper så raskt du klarer i 20 sekunder, og så tar en pause på 40 sekunder, før du gjentar dette 6 til 10 ganger. Grunnen til at du skal ha så lange pauser er fordi at når du virkelig løper fort, kreves det så mye energi at du trenger en god pause for at muskelen skal hente seg inn igjen, slik at du igjen kan utvikle mye kraft og løpe raskt på neste sprint.

Du kan også gjøre varianter som 15 sekunder sprint etterfulgt av 45 sekunder hvile, eller 20 sekunder sprint etterfulgt av 60 sekunder hvile.
Når jeg sier sprint, mener jeg virkelig at du sprinter. Du skal ikke bare løpe ført, men virkelig sprinte. Løpe så raskt du klarer. Du kan gjøre det ute i en bakke, ute på en rett strekning, eller inne på en mølle.

Ikke glem at du må varme godt opp før du går i gang med sprintintervaller. Husk også nedtrapping og bruk gjerne noen minutter med uttøying etterpå.

Dagens treningsantrekk består av Nike sko, Better Bodies sokker, Scrunch tights, IcanIwill t-skjorte og Scrunch bh. Denne shortsen digger jeg! Bare se hvordan den sitter på rumpen. Den sitter som støpt, former og skaper en ekstra fin rumpestump. Jeg valgte den fargen teal, men den finnes også i sort og militærgrønn

Håper du lar deg inspirere til å teste sprintintervaller. Jeg kan love deg et endorfinrush etterpå!

 

Kristne ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg