GJØR MOT DEG SELV DET DU VIL AT ANDRE SKAL GJØRE MOT DEG

God, god mandag dere ♥  Håper ukestarten har behandlet deg bra. I dag har jeg hatt en treg morgen med flere kopper (koffeinfri)kaffe, tente lys og boklesing. Nå kom jeg akkurat hjem fra en gåtur i vinderkulden. Under turen ble jeg gående å gruble på hvordan mange av oss behandler oss selv. Jeg hadde nemlig en samtale med en online pt-kunde tidligere i dag, hvor hun fortalte at hun slet med å behandle seg selv pent. Alle andre derimot, de tar hun godt vare på. Hvorfor er det slik at vi ofte har lett for å støtte, rose og være vennlige mot andre, men når det gjelder oss selv, gjør vi ofte det motsatte? Dette gikk jeg å grublet på. 

Du husker kanskje kardemomme loven; gjør mot andre som du vil at de skal gjøre mot deg. Hva med å gjøre litt om på denne? Gjør mot deg seg det du vil at andre skal være mot deg. Du ønsker jo at andre skal være hyggelige, ta deg seriøst og respektere deg. Da må du gjøre det samme mot deg selv og din kropp! Det er ikke så lett i begynnelsen, spesielt om du er veldig selvkritisk, noe svært mange av oss er, men etterhvert som du snakker pent til deg selv vil det gradvis bli lettere og lettere. Her må du rett og slett øve!

En øvelse du kan gjøre denne uken, er å hver kveld skrive ned fem bra ting som du har gjort akkurat denne dagen. Eventuelt kan du si de fem tingene til deg selv om det virker som et tiltak å skrive dem ned. Ja, her utfordrer jeg deg til å gjøre denne øvelsen!

Start i dag. Gjør mot deg selv det du vil at andre skal gjøre mot deg. Ta deg selv, ditt liv og din psykiske helse på alvor. Ta vare på deg selv. Ha en riktig nydelig mandag.

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg