IKKE GJØR DISSE FEILENE

Etter jeg skrev fem tips til deg som vil begynne å trene, forrige uken, er det noen viktige ting jeg vil poengtere.
Som personlig trener og online coach, blir jeg ofte kontaktet av jenter som ikke får de treningsresultatene de ønsker. De aller fleste ønsker å stramme opp og bli mer fit. Gjør du noe i dag som ikke fungerer, vel – gjør en endring! Hos svært mange jenter ser jeg at det er de samme feilene som går igjen når det gjelder trening og kosthold. Flere av disse har jeg også gjort selv. 
Her kommer et par tips til feilene du ikke vil gjøre, og hva du kan gjøre isteden.

⋄ Du løfter ikke tunge vekter
Vi begynner heldigvis å komme over dette punktet. For fem år siden var det helt vanlig for jenter å bare trene lette vekter, men det er stadig flere og flere jenter som kjører på med skikkelig styrketrening. Tunge vekter gjør deg ikke stor og muskuløs. Tunge vekter styrker kroppen din, strammer opp og øker forbrenningen din. 

⋄  Du spiser ikke nok mat
Om du spiser for lite mat vil du ikke bare ha lite energi og overskudd, du vil også tære på muskelmassen din, og kan også over tiden redusere forbrenningen. For å få få resultater av treningen må du spise nok mat. Spis sunt, masse frukt og grønnsaker, grove kornprodukter, rene kjøttyper som karbonadedeig, hel kylling, biff og fiskefileter, og sunt fett fra meierismør, egg, avokado og nøtter. 

⋄ Du føler at du må
Om du kun føler at du må gå på trening, men egentlig ikke har lyst, vil det ikke vare i lengden. Det samme gjelder kostholdet. Om du spiser torsk og brokkoli, fordi du må, vil du aldri kunne gjøre dette over tid. Finn en treningsform du liker og som du trives med. Og du, det er ikke nødvendig å trene hver dag! 3 -4 ganger i uken gir supre resultater. 

⋄ Du gjør mye kondisjonstrening
Om du har et mål om å bli strammere, må fokuset ligge på styrketreningen og ikke kondisjonstreningen. Det er tung styrke som vil gi deg mer muskelmasse, øke forbrenningen din og gi deg en fastere kropp. 

⋄ Du kjøper stadig grønn te, cla, fettforbrennende og andre slankende kosttilskudd
Ingen tilskudd vil hjelpe deg å nå målene dine om du ikke gjør jobben selv. Nå er det (dessverre) kommet utrolig mye vås av kosttilskudd som lover mye mer enn de kan holde. De få tingene som det faktisk har dokumentert effekt som for eksempel kreatin, vil likevel ikke gjøre noen store utslag så lenge du ikke trener og spiser riktig. Start med maten og treningen.

Kort oppsummert vil jeg si; tren tungt, spis gode mengder med sunn og næringsrik mat og ha det gøy på veien :grin:

 

Kristine ♥

6 kommentarer
  1. har ikke noe med innlegget å gjøre men må si at snmilet ditt er så vakkert 🙂

  2. Det siste der tror jeg alt for mange gjør. Fettforbrennende selger som hakka møkk og ikke noe funker!!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg